Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини Великодедеркальської громади

Дата: від до Скинути

Фінансова підтримка ветеранського бізнесу

Фінансова підтримка ветеранського бізнесу

Задля фінансової підтримки ветеранського бізнесу в області запроваджено часткове покриття витрат на оплату власного внеску по гранту на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни Тернопільської області. Порядок часткового покриття витрат, який затверджений розпорядженням обласної військової адміністрації від 22 травня 2024 року № 300/01.02-01 та зареєстрований в Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції 27 травня 2024 року за № 70/560 міститься за посилання: http://surl.li/ufvqp . Фінансова підтримка з обласного бюджету передбачена у розмірі 50%, але не більше 100 тис гривень від власного внеску отримувача по гранту на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни Тернопільської області.

15:58 11.07.2024

Сподіваємося, що політика США щодо підтримки України після виборів не зміниться – Володимир Зеленський

Сподіваємося, що політика США щодо підтримки України після виборів не зміниться – Володимир Зеленський

Якщо російського диктатора не зупинити в Україні, він піде далі, і після цього США доведеться захищати країни НАТО, які раніше були у складі СРСР або у сфері його впливу. Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час відвідування Президентського фонду та Інституту Рональда Рейгана, відповідаючи на запитання ведучого телеканалу Fox News Брета Баєра.

12:35 10.07.2024

Голова громади Юрій Панасюк взяв участь у нараді під головуванням начальника Кременецької районної державної адміністрації

Голова громади Юрій Панасюк взяв участь у нараді під головуванням начальника Кременецької районної державної адміністрації

Сьогодні голова громади Юрій Панасюк у режимі онлайн взяв участь у нараді під головуванням начальника Кременецької районної державної адміністрації.

12:12 10.07.2024

До відома населення, керівників підприємств  та організацій – споживачів природного газу   

До відома населення, керівників підприємств та організацій – споживачів природного газу  

З метою підготовки газорозподільних станцій (ГРС) до надійної роботи в осінньо–зимовий період 2024– 2025 років Тернопільським проммайданчиком Бердичівського ЛВУМГ заплановано провести ремонтно-профілактичні роботи на ГРС с. В.Дедеркали з повною її зупинкою з  9-00 год. 16 липня  2024 р.  терміном на 1 добу. 

11:55 10.07.2024

Кухарі громади підвищують кваліфікацію

Кухарі громади підвищують кваліфікацію

У кухарів закладів освіти громади розпочалися триденні курси підвищення кваліфікації щодо впровадження різноманітного та збалансованого харчування. Навчання у межах реформування системи шкільного харчування відбувається на базі ДНЗ "Вишнівецький професійний ліцей" під керівництвом тренерів - "агентів змін".

17:57 09.07.2024

Що потрібно знати власникам особистих селянських господарств про АЧС

Що потрібно знати власникам особистих селянських господарств про АЧС

Африканська чума свиней (АЧС) – це дуже небезпечне, невиліковне інфекційне захворювання, яке вражає свиней. АЧС відноситься до транскордонних, особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин і являється великою загрозою не тільки свинарству неблагополучних регіонів, а й сільському господарству та економіці всієї України.   В Україні африканська чума серед диких та свійських свиней поширюється з початку 2023 року. Хвороба майже завжди призводить до смерті уражених тварин. Смертельний результат майже стовідсотковий, незалежно від віку та способу проникнення вірусу в організм.  Що потрібно знати власникам особистих селянських господарств:  - АЧС безпечна для людини;  - на АЧС хворіють лише дикі та свійські свині;  - резервуаром африканської чуми свиней у природі є дикі свині (кабани);  - основний шлях передачі збудника – безпосередній контакт (через слину, сечу, кров або фекалії заражених тварин);  - збудник хвороби тривалий час може зберігатися у готових харчових продуктах (наприклад у копченій шинці до 5 місяців);  - виявивши хвору тварину чи труп свині у природному середовищі, необхідно негайно повідомити про це лікаря ветеринарної медицини та вжити заходів, щоб унеможливити контакт із виділеннями хворої тварини;  - засобів для лікування чи профілактики АЧС не існує.   Найчастіше доводиться мати справу з гострим перебігом хвороби, який характеризується наступними симптомами: температура підвищується до 42 градусів і на такому рівні утримується аж до загибелі тварини; відзначається залежування, пригнічення, відсутність інтересу до корму, переривчастий подих, іноді з кашлем, хиткість при русі. На шкірі з’являються множинні крововиливи і фіолетово-червоні плями, які при натисканні не бліднуть. У деяких тварин можливий розлад травлення у формі запору або проносу з кров’ю, носові кровотечі, кон’юнктивіт, конвульсії і паралічі.   З метою запобігання виникнення захворювання на території Кременецького району рекомендуємо:  - утримувати тварин у закритому приміщенні та не допускати контакту з іншими тваринами та людьми;  - не допускати відвідування ферм чи тваринницьких приміщень сторонніми особами (дотримуватися закритого режиму роботи;  - при обслуговування свиней використовувати лише окремий одяг, взуття та інвентар;  - не купувати поросят та продукти тваринного походження від забою свиней на стихійних ринках та в інших неустановлених місцях;  - не проводити подвірний забій та реалізацію свинини без ветеринарно-санітарної експертизи;  - не використовувати м'ясо загиблих та вимушено забитих тварин хворих на АЧС, це небезпечно та заборонено;  - не викидати відходи та трупи тварин у невідведені для цього місця (сміттєзвалища, узбіччя доріг і тд.);  - забезпечити повноцінну годівлю тварин (не використовувати для годівлі свиней зернові , зібрані з полів щонайменше за 21 день до їх використання для годівлі, харчові та боєнські відходи).   Незважаючи на відсутність лікування, профілактика знизить ризики виникнення захворювання на африканську чуму свиней.

12:44 08.07.2024

Зверніть увагу!

Зверніть увагу!

ТОВ "Шумськ Агро" повідомляє про обробіток посіві соняшника із застосуванням пестицидів та агрохімікатів, що межують із селами Малі Дедеркали, Тури, Матвіївці.

15:52 04.07.2024

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового  державного пенсійного страхування   

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування  

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування регулюється Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 08 липня 2010 року №2464-VI та надає можливість забезпечити страховий стаж і створити умови для збільшення розміру майбутньої пенсії.

14:36 04.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь