A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Безоплатна правнича допомога

Порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних

«Порядком надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних» затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 р. № 124передбачено, що роботодавці, які за направленням центру зайнятості працевлаштовують зареєстрованих безробітних, які зазначенні у пунктах 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 та 10 частини першої статті 14 Закону України “Про зайнятість населення” мають право на отримання компенсації за таке працевлаштування.

16:40:11 27.03.2023

Порядок призначення і виплати щомісячної грошової виплати деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті сувере

Кабінетом Міністрів України на виконання Закону України «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян», затверджено Порядок призначення і виплати щомісячної грошової виплати деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, та членам сімей загиблих (померлих) громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (далі – Порядок).

18:24:42 02.03.2023

Грошова допомога особам з інвалідністю внаслідок війни 1 та 2 групи

16 грудня 2022 року Кабінетом Міністрів України було винесено Постанову № 1393 «Про реалізацію спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».

18:23:03 02.03.2023

Звільнення працівника у зв’язку зі знищенням підприємства

Законом України від 1 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» внесено зміни до статті 41 Кодексу законів про працю України, якими  запроваджено нову підставу,  за якою роботодавець може звільнити працівника з власної ініціативи, а саме - неможливістю забезпечення працівника роботою, визначеною трудовим договором, у зв’язку із знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій.

15:08:10 10.02.2023

Зміни у порядку організації та введенні військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів

05 січня 2023 року набула чинності  постанова Кабінет Міністрів України“Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», та на засіданні Кабінету Міністрів України № 1487, прийнята 30 грудня 2022 року(далі- Постанова).

15:07:20 10.02.2023

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом

Верховною Радою України     18.07.2022 р. ухвалено Закон України №2421-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом», яким закріплено  у КЗпП України нову форму трудового договору  - Трудовий договір з нефіксованим робочим часом (далі – Договір). Відповідно до ст. 21-1 КЗпП України , особливістю такого Договору є те, що його умовами не встановлюється конкретний час, протягом якого працівником має бути виконана робота, а сам обов’язок працівника її виконувати  виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці, передбачених цією статтею. В той час як відповідно до звичайного трудового договору роботодавець повинен забезпечувати роботою працівника на постійній основі, а останній в свою чергу повинен виконувати дану ділянку роботи на своєму робочому місці відповідно до встановленого графіку .

15:06:38 10.02.2023

МОБІНГ У ТРУДОВОМУ ЗАКОНОДАСТВІ

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» № 2759-ІХ від 16.11.2022 року внесено зміни до Кодексу законів про працю, зокрема, до Кодекс доповнено статтею 2-2 Заборона мобінгу (цькування).

15:04:35 10.02.2023

Особливості податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного стану

Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесені наступні зміни. 

17:31:55 30.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь