Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Безоплатна правнича допомога

Хто має право на статус "дитина війни" та куди звертатися?

Термін “дитина війни” донедавна асоціювався з тими, хто народився до закінчення Другої світової війни, і побачити його ми могли здебільшого у посвідченні літніх людей або у книжках з історії. Але тепер, під час російської збройної агресії, українці зіткнулися з цим терміном в реальному житті, що залишає відбиток на покоління. Чинне законодавство визначає цей статус як "дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів"

09:40:20 31.01.2024

Постраждалі від домашнього насильства можуть отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката: куди звертатися

Особи, які постраждали від домашнього насильства, мають право отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката. Для цього варто звернутися до системи безоплатної правничої допомоги (БПД). Які послуги надає система БПД, як ними скористатися та куди звертатись — пояснюємо далі.

16:59:46 30.11.2023

Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Батьки або люди, які їх замінюють (опікуни чи піклувальники), зобов’язані піклуватися про дітей: виховувати їх, дбати про їхнє здоров’я, фізичний та духовний розвиток, захищати їхні права. Та що робити, якщо батьки ухиляються від своїх батьківських обов’язків, порушуючи в такий спосіб права дитини?

14:30:55 01.11.2023

Порядок отримання статусу учасника бойових дій добровольцями

Відповідно до змін внесених від 15.04 2023 р до ст. 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” , особи, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року відповідно до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" або   у  взаємодії  із Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, які перебували безпосередньо в районах ведення бойових дій та у період здійснення зазначених заходів, мають право на отримання статусу учасника бойових дій.

09:14:05 27.07.2023

Врегулювання простроченої заборгованості у період дії воєнного стану в Україн

Законом України від 27 липня 2022 року № 2459- IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання простроченої заборгованості у період дії воєнного стану в Україні» передбачено перелік осіб, які належать до захищених категорій громадян та мають право повідомити Банк про своє бажання щодо припинення взаємодії з представниками банку з питань врегулювання їх простроченої заборгованості.

09:13:19 27.07.2023

Порядок отримання статусу учасника бойових дій військовослужбовцями Збройних Сил України

Міністерством юстиції України здійснено державну реєстрацію Наказу Міністерства оборони України від 10 листопада 2022 року № 369 «Про затвердження Положення про комісії Міністерства оборони України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, учасниками війни та вирішення спірних питань щодо зарахування окремих періодів служби до вислуги років та Інструкції про порядок видачі в Міністерстві оборони України посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків «Ветеран війни – учасник бойових дій» та листів талонів на право одержання ветеранами війни проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості».              Згідно з даним Наказом, у Міноборони, ЗСУ, ГУР МО та ДССТ формуються та починають роботу Комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій військовослужбовців Збройних Сил України, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, за умови виконання ними особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань, проведення розвідувальних заходів, зокрема які отримали поранення, контузії, каліцтва (далі - Комісії).

09:12:27 27.07.2023

Звільнення від сплати земельного податку

Відповідно до статті 269 Податкового кодексу України земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та постійні землекористувачі-фізичні особи.

09:39:09 28.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь