Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкові новини

Чи є бюджетним грантом компенсація витрат на сплату процентів за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» Фондом розвитку підприємництва та чи здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування на суму такої компенсації?  

Відповідно до п.п. 14.1.277 прим. 1 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) бюджетний грант – це цільова допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги (далі – МТД) для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. Перелік надавачів бюджетних грантів визначає Кабінет Міністрів України.

08:48:35 02.07.2024

Заповнення окремих полів Облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР в ЕК, якщо в документах, що посвідчують особу зазначено стару назву населеного пункту  

Згідно з п. 1 розд. IІІ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення № 822), для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) використовуються дані документа, що посвідчує особу.

08:47:07 02.07.2024

Підприємства Тернопільщини сплатили до бюджету майже 21,9 млн грн екологічного податку  

Суб’єкти господарювання Тернопільщини, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, з початку року перерахували до зведеного бюджету 21 млн 887 тис. грн екологічного податку. Порівняно з п’ятьма місяцями минулого року надходження зросли майже на 4 млн гривень.

08:43:07 02.07.2024

Майже 4,3 млн грн штрафних санкцій нарахували на Тернопільщині за порушення при торгівлі алкоголем, тютюном та пальним  

Упродовж п’яти місяців фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 339 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним. 

15:29:46 27.06.2024

Яким чином платнику єдиного внеску - ФОП знятись з обліку в контролюючих органах у разі припинення підприємницької діяльності?  

Законом України від 13 травня 2014 року № 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом» внесено зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

15:29:26 27.06.2024

Ставки земельного податку, якщо в прийнятому рішенні органу місцевого самоврядування відсутні ставки, що відповідають такій категорії земельної ділянки  

Статтею 19 Конституції України (далі – Конституція) передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи діють у межах повноважень та спосіб, що визначені Конституцією та законами України.

15:25:00 27.06.2024

Спецпогашення марки «Податки. Армія. Перемога» відбулося у тернопільській податковій

Сьогодні у приміщенні Головного управління ДПС у Тернопільській області відбулося спецпогашення марки «Податки. Армія. Перемога». Урочиста подія відбулась за участі в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслана Цвігуна, голови Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області Михайла Лучка та директора з розвитку мережі Тернопільського регіону «Укрпошти» Тамари Оксюти.

15:21:16 27.06.2024

Які форми фінансової звітності повинні подавати неприбуткові організації?  

Відповідно до частини восьмої ст. 19 Господарського кодексу України (далі – ГКУ) усі суб’єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов’язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

10:19:36 27.06.2024

Чи можуть банки списати кошти з рахунків платників податків, які мають податковий борг  

Відповідно до абзацу першого п. 95.3 ст.95 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) стягнення коштів з рахунків/електронних гаманців платника податків у банках, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей, обслуговуючих такого платника податків, та з рахунків платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

10:17:40 27.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь