Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкові новини

Які реквізити запиту про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій має заповнити платник податку при поданні його (в паперовому вигляді або через Електронний кабінет) до контролюючого органу  

Відповідно до п. 12 прим. 1 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 (далі – Порядок) неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація) можуть звернутися до контролюючого органу із Запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Запит).

16:08:34 03.07.2024

Щодо набрання чинності окремих норм законодавства про вдосконалення онлайн-комунікації  

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що 16 червня 2024 року набрали чинності окремі норми Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603) та постанова Кабінету Міністрів України від 13 червня 2024 року № 703 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165», відповідно до якої внесені зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних і Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку (далі – Порядки), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

16:07:41 03.07.2024

За який податковий (звітний) період вперше подається податкова декларація з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту)  

Відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками рентної плати за спеціальне використання води є, зокрема, суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб водного транспорту.

16:06:31 03.07.2024

Понад 7,9 мільярдів гривень – внесок Тернопільщини до Зведеного бюджету України  

Платники податків Тернопільщини продовжують підтримувати державу у складний воєнний час сплаченими податками. Завдяки цьому бюджет стабільно наповнюється коштами для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат. 

16:04:34 03.07.2024

Напередодні свого професійного свята податківці на прощі у Зарваниці молилися за Перемогу  

Цієї неділі в Марійському духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопільщині, відбулася проща працівників Державної податкової служби. Другого липня в Україні відзначають День податківця, і це вже стало доброю традицією напередодні свята відвідувати Зарваницю. Цьогоріч у прощі взяли працівники й ветерани органів податкової служби Тернопільської та Івано-Франківської областей.

09:00:25 02.07.2024

Чи застосовується відповідальність до платника податків, якщо внаслідок невірного заповнення реквізиту платіжної інструкції кошти не надійшли до рахунку у терміни  

Відповідно до п. 110.1 ст. 110 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків, податкові агенти, а також інші суб’єкти у випадках, прямо передбачених ПКУ, несуть фінансову відповідальність за вчинення податкових правопорушень.

08:59:38 02.07.2024

Код типу об’єкта нерухомості в декларації з податку на нерухомість при неможливості самостійного визначення функціонального призначення об’єкта (його частин) згідно із Класифікатором будівель та споруд  

Форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 № 40, із змінами (далі – Декларація), передбачає заповнення додатка 1 (для об’єктів житлової нерухомості) та додатка 2 (для об’єктів нежитлової нерухомості), які є її невід’ємною частиною.

08:58:09 02.07.2024

З початку року жителі Тернопільщини отримали понад 9 тисяч сертифікатів електронного цифрового підпису  

Упродовж першого півріччя цього року працівники відділу реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Тернопільській області видали громадянам 9272 сертифікати електронного цифрового підпису. 

08:51:05 02.07.2024

Яку підставу для визначення статусу резидента України обирає платник податків (юридична особа, фізична особа) при заповненні заяви про підтвердження резидентського статусу для уникнення подвійного оподаткування?

Заява про підтвердження резидентського статусу для уникнення подвійного оподаткування (далі – Заява) є додатком до Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19.08.2022 № 248.

08:50:22 02.07.2024

Як повідомити про корупцію в органах ДПС?  

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області нагадує про те, що у зв’язку із прийняттям у промислову експлуатацію ІКС «Єдиний портал повідомлень викривачів» та підключення до нього Державної податкової служби України, суттєво розширено коло способів надходження/подання повідомлень про корупцію.

08:49:30 02.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь