Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Тернопільський обласний центр зайнятості інформує

Вересневий ринок праці Тернопільщини. Є потреба у продавцях, лікарях, водіях

За 9 місяців 2023-го в місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися 12,7 тис. осіб, серед них майже 1 тис. вимушено переміщених осіб.

10:02:11 12.10.2023

На Тернопільщині потрібні працівники поштової служби. Є 41 вакансія

9 жовтня – Всесвітній день пошти (Міжнародний день поштової служби). Сьогодні для багатьох людей працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, які разом із листами та газетами вони приносять в кожен дім.

15:35:50 06.10.2023

На Тернопільщині сприяють зайнятості переселенців, дають гранти на власну справу, пропонують вакансії

Служба зайнятості Тернопільщини разом із соціальними партнерами надавали і надають максимальну допомогу ВПО. Цьогоріч через місцеві підрозділи ОЦЗ шукали роботу 908 внутрішньо переміщених осіб, з них 780 отримали статус безробітного. Кожного четвертого переселенця вдалося працевлаштувати; 28 - проходили профнавчання; 33 - брали участь у суспільно корисних роботах в «Армії відновлення». 22 особи з числа ВПО отримали ваучери на оплату професійного навчання. 116 роботодавцям уже відшкодовано 1,8 млн грн компенсацій на оплату праці 165-ти працевлаштованих переселенців.

09:42:31 02.10.2023

У сфері дошкільної освіти Тернопільщини є вакансії!

Керівникам підприємств, установ та організацій!!! Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області повідомляє, що 06 грудня 2022 року набрав чинності Закон України від 18 жовтня 2022 року №2682-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та для спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю». Даним законодавчим актом внесені зміни до Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон). Отже, частину 1 статті 17 Закону викладено в новій редакції, відповідно до якої інформація з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування використовується з додержанням вимог законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» виключно для потреб, визначених Законом України від 08 липня 2010 року №2464-VI та законами з окремих видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також для моніторингу дотримання законодавства про соціальний діалог, про професійні спілки, права та гарантії їх діяльності. Таким чином, відповідно до частини другої статті 20 Закону (зі змінами) з метою обліку в електронній формі відомостей про трудову діяльність працівника страхувальник подає відомості про працівника щодо переведення на іншу роботу (посаду), звільнення, поновлення на роботі, призупинення/поновлення дії трудового договору, а також про присвоєння, зміну або позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії, складення присяги, належності або неналежності осіб, які працюють, у тому числі підприємців, або забезпечують себе роботою самостійно, до професійних спілок та/або до осіб, які підлягають обов’язковим медичним оглядам. З цією метою Пенсійним фондом України розширено функціонал ВЕБпорталу електронних послуг, де користувачу – страхувальнику, що зареєструвався за допомогою електронного цифрового підпису, надається можливість: - сформувати звернення на подачу відомостей про участь застрахованих осіб в профспілкових організаціях; - сформувати звернення на подачу відомостей про медичний огляд працівників. Враховуючи вищевикладене, просимо у стислі терміни забезпечити виконання Вами норми закону щодо подання даної інформації засобами ВЕБпорталу. Інструктивні матеріали щодо використання відповідних функціональних можливостей порталу електронних послуг можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1jA-70cpHUkQSTmzfAHCiqRdD3xN7Xki4/view?usp=sharing 

14:07:23 25.09.2023

Роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців, можуть отримати компенсації

За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) роботодавці можуть отримати компенсації від державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331). Тривалість: до 2-х місяців з дня працевлаштування особи. Розмір: 6700 грн щомісяця за кожну працевлаштовану ВПО. Право на таку компенсацію надається роботодавцю за кожного переселенця, який працює на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Подати заяву можна не раніше 5-ти календарних днів після працевлаштування ВПО. Ця компенсація призначається на період дії воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Увага! Не має право на компенсацію роботодавець, який; - є бюджетною установою; - не подав у податкову звітність за 4 кв. 2021 року або річну за 2021 р.; - якщо працевлаштував ВПО, яка вже була працевлаштована за цією програмою. Документи на цю компенсацію можна подати через портал ДІЯ або особисто підійти до фахівця місцевого підрозділу Тернопільського обласного центру зайнятості. Детальніше тут - http://surl.li/bthud До слова, роботодавці Тернопільщини вже активно користуються цим видом компенсацій. Так, цьогоріч 47 роботодавців отримали/отримують компенсації за працевлаштування 65 переселенців. Профінансовано 674,4 тис. грн компенсаційних коштів. Компенсація на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696). Тривалість: не більше 6-ти місяців з дня працевлаштування ВПО. Розмір: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати (13400 грн), щомісяця. Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного з числа ВПО за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору, для отримання компенсації повинен упродовж 2-х місяців з дня працевлаштування ВПО звернутися до центру зайнятості. Увага! Не має право на компенсацію роботодавець, який; - є бюджетною установою; - має заборгованість зі сплати ЄСВ; - якщо працевлаштував ВПО, яка вже була працевлаштована за цією програмою за останні 5 років; - визнаний банкрутом або стосовно нього порушили справу про банкрутство. Детальніше тут - http://surl.li/bthud За додатковою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 6575675360.

11:58:23 05.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь