Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

На Тернопільщині жінки займають 83% керівних посад, започатковують бізнес, працюють верстатницями, операторками АЗС, водійками

Дата: 15.10.2024 14:24
Кількість переглядів: 18

За сприяння служби зайнятості Тернопільщини цьогоріч знайшли роботу 4382 жінки (61% від усіх працевлаштованих). Жінки погоджуються також і на роботу за професіями, що традиційно вважалися чоловічими: верстатник, оператор АЗС, водій тролейбуса, підсобник. Також, жінки у цьому році зайняли 83% вакансій керівників та службовців.

В «Армії відновлення», на суспільно корисних роботах, що організовуються на період військового стану, працювали 392 жінки, які були залучені до:

плетіння маскувальних сіток і кікімор,

виготовлення окопних свічок,

робіт у благодійних їдальнях, на пунктах видачі гуманітарної допомоги, в побутовому обслуговуванні ВПО,

робіт з підтримування у готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування приміщень під найпростіші укриття,

ремонту спецодягу тощо.

У 2024 році професійне навчання за сертифікатами за сприяння служби зайнятості Тернопільщини проходили 703 жінки з числа зареєстрованих безробітних. Деякі з них здобували класично «чоловічі» професії:

ливарник пластмас,

механік,

оператор БПЛА,

штукатур, 

склодув,

технік-землевпорядник, р

обітник фермерського господарства,

оператор лінії,

знімач-укладальник у виробництві стінових та в'яжучих матеріалів,

на виробництві цегли - знімач-укладальник заготовок та виробів і формувальник вогнетривких виробів,

робітник на лісогосподарських роботах.

412 жінок отримали ваучери для оплати навчання, у тому числі й за напрямками: геодезія та землеустрій, комп’ютерні науки, ветеринарна медицина, агрономія та за професіями: верстатник деревообробних верстатів, бджоляр, машиніст (кочегар) котельної, оператор котельні.

Все більше розвивається жіноче підприємництво. З початку дії урядової програми «єРобота» 708 фізичних осіб, представників мікро та малого бізнесу, отримали гранти на започаткування чи розширення бізнесу, з них 344 жінки (49%).

Крім того, прийнято 40 позитивних рішень щодо грантової підтримки бізнес-ідей учасників бойових дій та членів їх родин, серед них 16 дружин ветеранів.

Вакансії, які подають роботодавці у службу зайнятості області, не мають вимог щодо статі претендентів (згідно з діючим законодавством в оголошеннях про роботу заборонено зазначати стать потенційного працівника, окрім випадків, коли виконувана робота вимагає обмежень за статтю). Зараз роботодавці Тернопільщини мають майже 2 тис. пропозицій праці, якими можуть скористатися як жінки, так і чоловіки, які мають відповідну кваліфікацію і здатність виконувати обов’язки відповідно до вимог вакансії.

На сьогодні продовжують пошук прийнятних місць праці 2,1 тис. безробітних. Серед них 79% - жінки.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або за тел. «гарячої лінії» - 0635765756.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь