Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

В який термін СГ необхідно подати податкову декларації з транспортного податку, якщо легковий автомобіль був включений до Переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у звітному (податковому) році, після 1 лютого

Дата: 05.09.2024 14:38
Кількість переглядів: 11

Відповідно до п.п. 267.6.4 п. 267.6 ст. 267 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму транспортного податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з транспортного податку (далі – Декларація) за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, Декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Визначальною ознакою віднесення транспортного засобу до об’єкта оподаткування транспортним податком є наявність його у Переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у звітному (податковому) році (далі – Перелік), який розміщується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономіки), на своєму офіційному вебсайті щороку до 1 лютого податкового (звітного) року, та повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

При цьому, якщо Мінекономіки доповнює Перелік відповідним легковим автомобілем, у тому числі після 1 лютого податкового (звітного) року, то такий автомобіль є об’єктом оподаткування транспортним податком за поточний податковий (звітний) період.

Якщо після 1 лютого поточного року легковий автомобіль був включений до Переліку, платник податку має подати Декларацію (якщо це перша за рік, то з типом «Звітна», якщо Декларацію за цей рік було подано – то з типом «Уточнююча») протягом податкового (звітного) періоду.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності передбачено ст. 120 ПКУ.

Якщо після включення автомобіля до Переліку платник не подав Декларацію з транспортного податку протягом податкового (звітного) періоду, то такі дії тягнуть за собою накладення штрафу, встановленого ст. 120 ПКУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь