Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Державна служба зайнятості супроводжує реалізацію урядового проєкту єРобота за напрямками "Власна справа" і "Грант для ветеранів та їх подружжя" на створення або розвиток власного бізнесу. Основна вимога їх надання – створення нових робочих місць

Дата: 16.07.2024 11:08
Кількість переглядів: 24

Державна служба зайнятості супроводжує реалізацію урядового проєкту єРобота за напрямками "Власна справа" і "Грант для ветеранів та їх подружжя" на створення або розвиток власного бізнесу. Основна вимога їх надання – створення нових робочих місць.

"Власна справа"

За програмою єРобота «Власна справа» (50-250 тис. грн) на Тернопільщині вже цьогоріч прийнято 170 позитивних рішень щодо реалізації бізнес-планів у сферах торгівлі, обробки деревини, обслуговування автомобілей, стоматології, подології, грумінгу, медицини, пошиття весільних суконь і дизайнерських сумок, виготовлення напівфабрикатів і сушених морепродуктів та ін. Заплановано створити 336 робочих місць.

Загалом, від липня 2022 року у регіоні реалізовуються 657 проєктів учасників цієї програми. Серед переможців грантової програми є переселенці та релоковані підприємства. Загальна сума грантової допомоги - понад 154 млн грн.

Це також бізнеси з виготовлення меблів, виробів з дерева та текстилю, напівфабрикатів і готової їжі, хлібобулочної продукції, іграшок; медичних та соціальних послуг, фермерства, садівництва, квітникарства, харчування, освіти, краси, відпочинку та багато інших.

Згідно з цими проєктами заплановано створення понад 1390 робочих місць, з них майже половина вже укомплектовані (862 – за сприяння Тернопільського ОЦЗ, у т.ч. отримали місця праці 63 переселенця). Місцеві підрозділи служби зайнятості зараз пропонують шукачам роботи більше 100 вакансій роботодавців – учасників програми єРобота.

Понад 70 млн грн грантових коштів вже повернуто до державного та місцевих бюджетів у вигляді обов’язкових податків та зборів, у тому числі 40 млн грн - ЄСВ.  

"Гранти для ветеранів та їх подружжя"

У Тернопільській області 32 учасників бойових дій чи членів сімей УБД вже скористалися можливістю отримати "Грант для ветеранів та їх подружжя" (250 тис.-1 млн грн). Вони створять не менше 68 робочих місць у сферах: приготування їжі, торгівлі, стоматології, бджільництва, торгівлі засобами захисту рослин та мікродобрив. Загальна сума грантової допомоги - понад 14,9 млн грн.

Консультації щодо отримання грантів на відкриття чи розвиток бізнесу нададуть фахівці Тернопільського обласного центру зайнятості за телефонами 063 5765756(0352)405851, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Детальніше про гранти - на сайті ДЦЗ:

Мікрогрант "Власна справа" - https://www.dcz.gov.ua/people/micro

Гранти для ветеранів: на що звернути увагу?  - https://www.dcz.gov.ua/people/ubd

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь