A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

З початку року працівники підприємств та організацій Тернопільщини отримали 855 тис. грн заборгованої зарплати

Дата: 23.02.2024 15:54
Кількість переглядів: 17

Упродовж січня цього року працівники територіальних органів ДПС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників трьох підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Внаслідок проведеної роботи два підприємства ліквідували заборгованість із заробітної плати на суму 750 тис. грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 116,6 тис. гривень.

Окрім цього, проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 10 підприємств, за наслідками якої 7 з них уже погасили заборгованість із заробітної плати на суму 105 тис. грн, з податку на доходи фізичних осіб – 102,2 тис. грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – 127,9 тис. гривень.

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, у січні на засіданнях комісій заслухано керівників 21 підприємства та організації, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 19 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 29,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 35,9 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 149 підприємствах та організаціях області. В результаті проведеної роботи 120 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло понад 1 млн 50,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та майже 1,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Окрім цього, завдяки активізації розяснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у січні 2024 року прийнято 6412 працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь