A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Цікава екскурсія та лекція про ведення підприємницької діяльності для студентів – у Головному управлінні ДПС в області  

Дата: 22.02.2024 16:34
Кількість переглядів: 22

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області побували студенти Тернопільського фахового коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя. Тут для них провели екскурсію музеєм ДПС, а також лекцію на тему ведення підприємницької діяльності.

Так, про спрощену систему оподаткування для фізичних осіб детально розповіла начальниця відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Лариса Березюк.

Про податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок слухачам лекції розповів начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб Віктор Орнатовський.

А із сучасними електронними сервісами ДПС й, зокрема, із роботою мобільного застосунку «Моя податкова» студентів ознайомив начальник відділу податкових сервісів, організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів Ігор Задорожний. Він розповів про функціонал застосунку, а також наочно продемонстрував, як ним користуватися.

Після лекції студенти відвідали музей ДПС, який уже понад 10 років функціонує в приміщенні відомства, і в якому за цей час побували сотні студентів та учнів тернопільських закладів освіти.

Із історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку нашої держави, а також з діяльністю обласного податкового відомства, з його сьогоденням та минулим молодь ознайомила головний державний інспектор сектору інформаційної взаємодії Інеса Мендрунь. Вона продемонструвала відвідувачам музею документи та архівні фото, обчислювальну техніку різних періодів, паперові гроші, монети, типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, колишню форму працівників податкової. Особливу цікавість у студентів викликала точна срібна копія старовинної гривні 11-13 століть.

Відвідини обласного податкового відомства викликали велике зацікавлення у студентів, які зауважили, що це було не лише цікавою, а й дуже корисно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь