A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Коментар МЗС України з нагоди 75-ї річниці ухвалення Загальної декларації прав людини

Дата: 10.12.2023 11:10
Кількість переглядів: 24

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день прав людини. Цього дня 75 років тому Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини – основоположний правозахисний документ. Декларацією закріплено фундаментальні права і свободи кожної людини в світі, дотримання яких було нівельовано двома світовими війнами XX століття.

В цей важливий для всього людства день змушені констатувати, що упродовж багатьох років Російська Федерація завдає безпрецедентної шкоди принципу поваги до всіх прав людини і основоположних свобод – як на власній території, так і на тимчасово окупованих нею територіях України, Грузії, Республіки Молдова.

Своїми діями в Україні Російська Федерація демонструє відверту зневагу до принципів, закладених у Загальній декларації прав людини. На тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополь і частинах Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей України держава-агресор наочно доводить світу всі «блага» так званого «русского міра»: незаконна депортація та примусове переміщення українського цивільного населення, у т.ч. дітей, сексуальне насильство, тортури та нелюдське поводження з цивільними й військовополоненими, фільтраційні табори, повне беззаконня і відсутність правосуддя - все це злочини і приклади порушення міжнародного гуманітарного права, яким не місце в ХХІ столітті.

Нещодавнє рішення Верховного суду РФ про оголошення так званого «міжнародного ЛГБТ-руху» «екстремістським» демонструє, з якою легкістю Кремль може маніпулювати правовими термінами задля придушення громадянських прав і свобод.

Сьогодні права всіх українців перебувають під постійною російською загрозою. Щоденні терористичні атаки по українських містах позбавляють мирних українців найціннішого - права на життя.

На тлі російської агресії єдиний шлях до відновлення прав наших громадян, а також досягнення всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні – це втілення всіх пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського та примушення держави-агресора до дотримання міжнародного права.

Загальновизнано, що повага та дотримання прав людини є необхідною передумовою миру та безпеки.

Закликаємо міжнародну спільноту в рамках підготовки Пакту Майбутнього, схвалення якого планується в рамках Саміту у вересні 2024 року, посилити зобов’язання щодо захисту та просування всіх прав людини і основоположних свобод в усьому світі, зокрема шляхом належного реагування на серйозні і систематичні порушення прав людини, забезпечення відповідальності та попередження майбутніх порушень.

Закликаємо розпочати серйозну дискусію щодо перегляду міжнародної системи захисту прав людини, аби наповнити її реальним змістом, трансформуючи політичні декларації в дієві механізми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь