Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Програма "Соціальний захист ветеранів війни та праці на 2023-2025 рік"

Дата: 05.01.2023 11:06
Кількість переглядів: 131

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії Великодедеркальської

сільської ради

від  22.12.2022р.  № 1293

 

 

Програма соціальний захист ветеранів війни та праці

 на 2023-2025 роки

 

1. Паспорт Програми

1.

Ініціатор розроблення програми

Великодедеркальська сільська рада

2.

Розробник програми

Великодедеркальська сільська рада

3.

Співрозробники програми

 

-

4.

Відповідальний виконавець програми

Великодедеркальська сільська рада

5.

Учасники програми

 

Населення Великодедеркальської сільської ради пільгових категорій громадян які мають право на пільги

6.

Термін реалізації програми

 2023-2025 роки

 

7.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет Великодедеркальської сільської ради

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього:

 

59400  грн.

 

 

2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

Впроваджено систему соціального захисту та надання соціальних послуг населенню, яке перебуває в складних життєвих обставинах і потребує соціальної допомоги і підтримки.

Великодедеркальська сільська рада нараховує різні види соціальних виплат, пенсій, компенсацій. Усі категорії громадян охоплені заходами соціального захисту відповідно до Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про соціальні послуги», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Поряд з цим виникають додаткові потреби вжиття заходів соціальної підтримки та надання допомог для цілого ряду груп населення, характерною ознакою яких є малозабезпеченість, безробіття, немічність, інші життєві негаразди.

Для вирішення цих проблем потрібна комплексна система заходів, орієнтована на конкретні цільові групи населення, і цим зумовлена необхідність прийняття Програми.

 

3. Визначення мети програми

Мета Програми – суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги мешканців Великодедеркальської сільської ради через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян для забезпечення їм гідного існування, вирішення матеріальних та соціально-побутових проблем, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадських об’єднань, поліпшення становища людей з різними вадами.

Надання мешканцям Великодедеркальської сільської ради додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту, а саме:

  • соціальна підтримка ветеранів ОУН-УПА, реабілітованих або потерпілих від репресій осіб та членів їх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих воїнів – афганців, учасників-добровольців антитерористичної операції та інших категорій громадян, яким передбачені пільги нормативними документами Великодедеркальської сільської ради в межах виділених бюджетних асигнувань на відповідний рік.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблем, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

Програма ґрунтується на постійному аналізі матеріального забезпечення громадян, що звертаються до органів системи соціального захисту, проведенні аналізу та моніторингу здійснення заходів з метою запровадження у майбутньому ефективніших форм допомоги малозабезпеченим мешканцям Великодедеркальської сільської ради та іншим категоріям громадян. Вжиття системних заходів щодо підвищення якості життя незаможних верств населення та необхідність збереження пріоритетних напрямків соціального захисту, запобігання поглибленню бідності, на підставі виконання соціальних зобов'язань Великодедеркальської сільської ради, дозволять реально підтримувати незаможні верстви населення Великодедеркальської сільської ради, створити систему захисту населення від соціальних ризиків.

Засобами вирішення проблеми соціального захисту громадян, на які спрямована Програма, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є надання додаткових до визначених законодавством України пільг та соціальних послуг.

Фінансування заходів щодо виконання Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету з урахуванням його можливостей у бюджетному році в межах асигнувань, передбачених на соціальний захист ветеранів війни та праці.

 

Ресурсне забезпечення Програми соціальний захист ветеранів війни та праці на 2023-2025 роки

Гривень

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2023 рік

2024 рік

2025 рік

Усього витрат

Обсяг ресурсів, усього

19800

19800

19800

59400

Місцевий бюджет

19800

19800

19800

59400

Кошти небюджетних джерел

-

-

-

-

 

5. Перелік завдань і заходів Програми

Пріоритетні завдання:

  • соціальна підтримка ветеранів ОУН-УПА, реабілітованих та потерпілих внаслідок репресій громадян, сімей загиблих воїнів – афганців, учасників-добровольців АТО та інших категорій громадян, яким передбачені пільги нормативними документами Великодедеркальської сільської ради в межах виділених бюджетних асигнувань на відповідний рік.

Розвинена мережа соціальної допомоги, яка надається з врахуванням особливостей і потреб різних категорій клієнтів на принципах адресності та індивідуального підходу, що здійснюються на місцевому рівні у доповнення до державного соціального забезпечення (пенсії, доплати тощо) є найбільш ефективною.

 

6. Напрямки діяльності та заходи програми

 

№ п/п

Назва напрямку діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу,

роки

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість)

 грн.

у тому числі

Очікуваний результат

2023-2025 роки

1

2

3

4

5

6

7

8

 

соціальна підтримка ветеранів ОУН-УПА, реабілітованих та потерпілих внаслідок репресій громадян, сімей загиблих воїнів – афганців, учасників-добровольців АТО та інших категорій громадян, яким передбачені пільги нормативними документами Великодедеркальської сільської ради в межах виділених бюджетних асигнувань на відповідний рік.

 

 

 

 

 

 

Щомісячно здійснювати доплату до пенсій учасникам бойових дій ОУН-УПА та особам потерпілим від політичних репресій статус, яким надано рішенням тридцять дев’ятої сесії п’ятого скликання Тернопільської обласної ради від 05.01.2011 року №1127

2023

 

 

 

 

 

 

 

 

2024

 

 

 

 

 

 

 

 

2025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Великодедекальська сільська рада

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Місцевий бюджет

19800,00

 

 

 

 

 

 

 

19800,00

 

 

 

 

 

 

 

 

19800,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Щорічне покращення матеріально- побутових умов проживання даної категорії

 

Всього коштів по Програмі, грн.

59400,00

 

 

7. Результативні показники

Виконання Програми дасть змогу забезпечити соціальний захист громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі їх проблеми.

Результат виконання Програми визначається результативними показниками, які включають кількісні та якісні показники, характеризують хід її реалізації, ступінь досягнення поставленої мети та виконання завдань Програми.

Основними показниками очікуваного результату є :

  • показник якості (динаміка одержувачів допомог та середнього розміру допомоги – 100%, посилення позитивних тенденцій у наданні передбачених заходами Програми  послуг соціально-незахищеним мешканцям громади.

 

8. Координація та контроль за ходом виконання програми

Здійснення заходів, визначених програмою, покладається на виконавців, визначених у Програмі.

Головним розпорядником коштів міського бюджету для виконання заходів Програми є Великодедеркальська сільська рада, яка забезпечує безпосередній контроль за здійсненням заходів Програми.

Виконання заходів Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету з урахуванням його можливостей у кожному бюджетному році в межах асигнувань, передбачених на соціальний захист та соціальне забезпечення.

 

 

Секретар сільської ради                                              Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                Фото без опису

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША  СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

                                                                               

Від 22 грудня 2022 року                                                                        № 1293

             

Про затвердження Програми

соціальний захист ветеранів

війни та праці на 2023-2025 роки

 

 Відповідно до п. 16 ч. І ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного Кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року №117 «Про Єдиний Державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з метою недопущення зростання соціальної напруги в районі, пов’язаної з відсутністю компенсації на пільгове користування послугами зв’язку з державного бюджету керуючись  ст. ст. 26, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Великодедеркальська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму соціальний захист ветеранів війни та праці на 2023-2025 роки (далі - Програма), що додається.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                                   Юрій ПАНАСЮК

                          

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь