Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Програма "Соціальний захист населення Великодедеркальської територіальної громади на 2023-2025 рік"

Дата: 05.01.2023 11:04
Кількість переглядів: 91

                                                                                                                Фото без опису

                                                             Україна                               

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША  СЕСІЯ

 

 

РІШЕННЯ

                                                                                

від   22 грудня 2022 року                                                             № 1294

             

Про затвердження Програми

соціального захисту населення

Великодедеркальської сільської

територіальної громади

на 2023-2025 роки

 

 Відповідно до п. 16 ч. І ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного Кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року №117 «Про Єдиний Державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з метою недопущення зростання соціальної напруги в районі, пов’язаної з відсутністю компенсації на пільгове користування послугами зв’язку з державного бюджету керуючись  ст. ст. 26, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Великодедеркальська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

          1. Затвердити Програму соціального захисту населення Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2023-2025  роки (далі Програма), згідно з додатком.

 2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський голова                                                                   Юрій ПАНАСЮК

                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                    рішенням сесії

                                                                                                    Великодедеркальської

                                                                                                    сільської ради

                                                                                                    від  22.12.2022р. № 1294

 

 

Паспорт

 Програми соціального захисту населення Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки

 

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Великодедеркальська сільська рада

2.

Розробник програми

Великодедеркальська сільська рада

3.

Співрозробники програми

 

-

4.

Відповідальний виконавець програми

Великодедеркальська сільська рада

5.

Учасники програми

 

Населення Великодедеркальської сільської ради

6.

Мета

Підвищення ефективності системи соціальної допомоги в громаді через посилення адресності при їх наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян для забезпечення їм гідного існування, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадських організацій, поліпшення становища людей з різними вадами, підтримки військовослужбовців за контрактом, підтримки пільгових громадян до пам’ятних дат, організація відшкодування вартості пільг з оплати послуг зв’язку окремим категоріям громадян згідно чинного законодавства.

7.

Термін реалізації програми

 2023-2025 роки

 

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет Великодедеркальської сільської ради

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього:

 

826200,00  грн.

 

 

10.

Контроль за виконання (орган, уповноважений здійснювати контроль за виконанням)

Комісія сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва

 

  1. Загальні положення.

Програма соціального захисту населення на 2023-2025 роки (далі – Програма) підготовлена відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні»,  «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», Указу Президії Верховної ради Української РСР від 29 березня 1990 року №8985-XI «Про оголошення дня 26 квітня «Днем Чорнобильської трагедії», Указу Президента України від 10 листопада 2006 року №945/2006 «Про  День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», Указу Президента від 13 квітня 1999 року№374/99 «Про День працівника соціальної сфери», постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року №99 «Про затвердження Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого, або особі, яка зобов’язалася поховати померлого» (зі змінами), а також керуючись Положенням про порядок надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах, та іншим категоріям громадян.

 

  1. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма.

Фінансово-економічна криза, відчутно позначилася на якості життя українців. Найбільше потерпають від бідності непрацездатні особи, особи з обмеженими фізичними можливостями. Вжиття системних заходів щодо підвищення якості життя незаможних верств населення та необхідність збереження пріоритетних напрямків соціального захисту, запобігання поглибленню бідності, на підставі виконання соціальних зобов’язань влади, дозволять реально підтримувати незаможні верстви населення громади, створити систему захисту населення від соціальних ризиків в умовах реформування соціальної сфери і підвищення якості життя, удосконалення законодавства з надання соціальних пільг та преференцій.

3.Мета Програми.

Мета Програми - суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги в громаді через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян для забезпечення їм гідного існування, вирішення проблем матеріального-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадських організацій, поліпшення становища людей з різними вадами, підтримки військовослужбовців за контрактом,  та на надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку.

         

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми.

4.1. Категорія громадян, на яких поширюється дія Програми: незаможні верстви населення, а також люди, які опинилися в складних життєвих обставинах, важкохворі, військовослужбовці за контрактом, громадяни пільгових категорій.

4.2. Пріоритетні завдання:

4.2.1.  Надання одноразової фінансової допомоги мешканцям громади на лікування;

4.2.2. Допомога громадянам та сім’ям військовослужбовців, які опинилися в складних життєвих обставинах внаслідок пожежі, стихійного лиха, у зв’язку з проходженням служби в ЗСУ внаслідок введення воєнного стану в Україні та ін.;

4.2.3. Допомога на поховання  непрацюючих громадян без рідних (безхатченків) та новонароджених дітей згідно понесених витрат, враховуючи мінімальні затрати на ритуальні послуги.;

4.2.4. Допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців в зоні АТО/ООС;          

          4.2.5. Організація поховання громадян, військовослужбовців ЗСУ, членів роти охорони першого відділу Кременецького центру комплектування і соціальної підтримки та добровольчого формування Великодедеркальської сільської територіальної громади, що загинули/померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання одержаних під час захисту України від військової агресії російської федерації;

4.2.6. Надання одноразової грошової допомоги  на поховання члену сім’ї (особі, яка здійснила поховання) жителя (жительки) Великодедеркальської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь в здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (24.02.2022) у розмірі 20 тис. гривень.;

4.2.7. Допомога пільговим категоріям громадян до державних свят;

          4.2.8. Допомога на лікування важкохворим громадянам та громадянам, які мають онкологічні захворювання;

4.2.9. Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку.

4.3.  Фінансування заходів щодо виконання Програми здійснюватиметься за рахунок коштів сільського бюджету із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

4.4. Видатки на виконання заходів Програми щороку будуть передбачатися при формуванні показників сільського бюджету, виходячи з реальних можливостей.

4.5. З метою системного аналізу реалізації Програми проводитиметься щорічний моніторинг виконання передбачених заходів.

 

5. Координація та контроль за ходом виконання Програми.

5.1. Виконання Програми забезпечується сільською радою за рахунок коштів сільського бюджету з урахуванням його можливостей у бюджетному році в межах асигнувань, передбачених на соціальний захист та соціальне забезпечення.

5.2. Виконання заходів Програми дасть змогу посилити соціальний захист населення та дозволить реально підтримати життєздатність найбільш вразливих мешканців громади.

 

6. Ресурсне забезпечення Програми                                                                                                                                                                             Гривень

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2023 рік

2024 рік

2025 рік

Усього витрат

Обсяг ресурсів, усього

501000,00

168600,00

156600,00

826200,00

Сільський бюджет

501000,00

168600,00

156600,00

826200,00

Кошти небюджетних джерел

-

-

-

-

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь