Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Бізнес Тернопільщини активно реєструє касові апарати

Дата: 21.08.2023 09:21
Кількість переглядів: 95

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що обов’язкова фіскалізація готівкових операцій передбачена Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року ще з 1 січня 2022 року. Однак військовий стан вніс свої корективи і уряд прийняв низку рішень, аби підтримати бізнес, який опинився у складних умовах ведення війни. Одним з таких рішень було призупинення застосування відповідальності за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО. Проте орієнтація України на європейські стандарти вимагає чесних та однакових правил ведення бізнесу для усіх суб’єктів господарювання. Тож Законом України №3219 від 30.06.2023 року відновлено відповідальність за порушення застосування касових операцій при готівкових розрахунках до усіх суб’єктів, у яких є такий обов’язок, окрім тих, які провадять свою діяльність на територіях, де ведуться бойові дії.

Варто зауважити, що підприємці Тернопільщини активно реєструють реєстратори розрахункових операцій, особливо програмні. ПРРО є зручними та доволі функціональними у використанні, а ще їх легко завантажити на будь-який наявний ґаджет – смартфон, планшет чи ноутбук.

Так, з початку серпня представники бізнесу області зареєстрували 46 класичних РРО та 307 програмних РРО.

Наразі на ринку представлено широкий асортимент касових апаратів, як класичних так і програмних, тож торгівці мають можливість вибрати реєстратор в залежності від власних потреб та можливостей. 

ДПС України надає програмне забезпечення надається безкоштовно.  Окрім того, працівники будь-якого ЦОП за потреби допоможуть зареєструвати ПРРО та надати консультацію щодо його використання.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь