A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРО ВИПЛАТУ РАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 02.08.2023 15:26
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

 

ПРО ВИПЛАТУ РАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

 

Здійснення відповідних виплат цього року та Порядок затвердив Кабмін, ухваливши 21 липня постанову № 754 «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

Кошти отримають:

Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи — 3100 грн;

II групи — 2900 грн;

III групи — 2700 грн.

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків — 1000 грн.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України — 1000 грн.

Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн.

  • Головним управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області здійснюються заходи щодо забезпечення виплати грошової допомоги разом з пенсією/щомісячним довічним грошовим утримання.

  • Для осіб, які проходять службу і не є пенсіонерами фінансування разової допомоги і витрат на оплату послуг, пов’язаних з її виплатою та доставкою організаціями, які здійснюють виплату та доставку пенсій і грошової допомоги за місцем фактичного проживання буде проводитись Пенсійним фондом України відповідно до Заявок на грошову допомогу, поданих до територіальних управлінь Пенсійного фонду України силовими структурами.

  • Особам, які не перебувають: на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пенсії/щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці; на службі в силових міністерствах та відомствах; в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах) грошова допомога виплачується за їх зверненнями до територіальних органів Пенсійного фонду України (сервісних центрів) із заявою, до якої додаються: документ, що посвідчує особу, та документ (відомості) про місце проживання; документ, що підтверджує відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків; посвідчення встановленого зразка, що підтверджує статус, установлений відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань»; дані про номер поточного рахунку, відкритий на ім’я отримувача грошової допомоги в уповноваженому банку).

  • Заявку на отримання грошової допомоги можна подати через сервісні центри Пенсійного фонду або через вебпортал електронних послуг.

З формою Заявки на грошову допомогу можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/Gwsm1YR8 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

02.08.2023

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь