Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

Дата: 05.07.2023 11:53
Кількість переглядів: 403

 

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022року                                                                            №977

 

Про затвердження Програми соціально-економічного

розвитку Великодедеркальської сільської  територіальної

громади на 2022 рік

 

         З метою ефективного вирішення проблем соціально-економічного розвитку та поліпшення якості життя мешканців Великодедеркальської сільської територіальної громади, керуючись пунктом 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 11 Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», Постановами Кабінету Міністрів України від 26.04.2003р. №621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проектів Бюджетної декларації та державного бюджету», від 31 травня 2021 р. № 586 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки», враховуючи рішення профільних комісій сільської ради, сільська рада

                                                                                              ВИРІШИЛА:

         1.      Затвердити Програму соціально-економічного розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік, згідно з додатком (додається).

         2.      Структурним підрозділам Великодедеркальської сільської ради:

         2.1.   забезпечити неухильне дотримання вимог антимонопольного законодавства України, зокрема, Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» при фінансуванні заходів, передбачених цією Програмою;

         2.2.   забезпечити виконання заходів, визначених Програмою економічного та соціального розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік.

         3.      Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                               Юрій ПАНАСЮК

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Великодедеркальської сільської  ради від  01.2022 №

 

 

 

 

Україна

Великодедеркальська сільська рада

 

 

 

 

 

П Р О Г Р А М А

соціально-економічного розвитку

Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Великі Дедеркали

2022 рік

 

 

ВСТУП

 

Програма соціально-економічного розвитку Великодедеркальської  територіальної громади на 2022 рік (надалі Програма) розроблена виконавчим комітетом на основі аналізу поточної ситуації в господарському комплексі громади, виходячи із загальної соціально-економічної ситуації, що склалася на відповідній території, з урахуванням можливостей та місцевих ресурсів, відповідно до пріоритетних напрямків розвитку населених пунктів Великодедеркальської територіальної громади.

Методичною основою розроблення Програми є Закон України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України».

При розробленні Програми враховано положення таких документів:

-       Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 року № 695;

-       Стратегія розвитку Тернопільської області на 2021-2027 роки та план заходів з її реалізації у 2021-2023 роках;

-       Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 березня 2016 року № 75.

Координацію роботи щодо розроблення та формування проекту Програми забезпечував виконавчий комітет Великодедеркальської сільської  ради. Було опрацьовано матеріали, надані відділами, іншими структурними підрозділами Великодедеркальської сільської ради, з урахуванням пропозицій територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, старост, підприємств, організацій та установ усіх форм власності.

Програма визначає мету та пріоритетні напрями дій на 2022 рік щодо забезпечення стабільного зростання в реальному секторі економіки й на цій основі – поліпшення якості життя населення.

Прогнозні розрахунки та заходи Програми розроблені на основі аналізу поточної соціально-економічної ситуації у господарському комплексі громади.

Фінансування передбачених Програмою заходів буде здійснюватися за рахунок коштів підприємств, місцевого бюджету, інвесторів, а також коштів державного бюджету, що спрямовуються на реалізацію державних цільових програм, та інших джерел не заборонених чинним законодавством.

 

 

1. Соціально-економічна характеристика 

Великодедеркальської сільської територіальної громади

 

1.1. Загальна характеристика

Великодедеркальська сільська рада — об'єднана територіальна громада Тернопільської області з адміністративним центром у селі Великі Дедеркали Кременецького району Тернопільської області. Великодедеркальську сільську об'єднану територіальну громаду  створено у вересні 2016 року та затверджено рішенням сесії Великодедеркальської сільської ради від 14.09. 2016 року №77. З 01.01.2021 р. до складу громади ввійшли 3 сільських ради – Матвіївська сільська рада (с.Матвіївці і с. Гриньківці), Темногаєцька сільська рада (с.Темногайці), Великозагайцівська сільська рада (с.Великі Загайці, с. Малі Загайці, с. Тури).

Великодедеркальська об’єднана територіальна громада згідно з адміністративно-територіальним устроєм України входить  до складу Кременецького району Тернопільської області.

До об'єднаної територіальної громади увійшли такі населені пункти:

·                    с. В.Дедеркали (населення станом на 1 січня 2021 р. –1022 осіб)

·                    с. М.Дедеркали (населення станом на 1 січня 2021 р. –527 осіб)

·                    с. Вовківці (населення станом на 1 січня 2021 р. –366 осіб)

·                    с. Садки (населення станом на 1 січня 2021 р. – 409 осіб)

·                    с. Шкроботівка (населення станом на 1 січня 2021 р. –577 осіб)

·                    с. Мізюринці (населення станом на 1 січня 2021 р. –263 осіб)

·                    с. Радошівка (населення станом на 1 січня 2021 р. –285 осіб)

·                    с. Матвіївці (населення станом на 1 січня 2021 р. –565 осіб)

·                    с. Гриньківці (населення станом на 1 січня 2021 р. –223 осіб)

·                    с. Великі Загайці (населення станом на 1 січня 2021 р. –1047 осіб)

·                    с.Тури (населення станом на 1 січня 2021 р. –36 осіб)

·                    с.Темногайці (населення станом на 1 січня 2021 р. –546 осіб )

Загальна кількість населення Великодедеркальської об’єднаної територіальної громади 6064 осіб.

Площа громади 165 кв.км.  Відстань від центру громади до обласного центру, м. Тернополя, автомобільними шляхами – 80 км. Великодедеркальська об’єднана територіальна громада межує з Шумською ОТГ Тернопільської області, Лановецькою ОТГ та Борсуківською ОТГ Тернопільської області, а також  Ямпільською ОТГ Хмельницької області.

 Земельний фонд Великодедеркальської об’єднаної територіальної громади станом на 2021 р.становить 16467,50 га , з яких :

-                     землі с/г призначення – 14531,7 га,

-                     землі житлової і громадської забудови – 116,7 га,

-                     землі промисловості – 316,8 га,

-                     землі лісового фонду – 862,4 га,

-                     землі водного фонду – 307,8 га,

-                     інші землі – 332,1 га.

 

1.2. Економічний потенціал територіальної громади

На території Великодедеркальської громади функціонують: 105 суб’єктів малого та середнього підприємництва:18 юридичних та 87 фізичних осіб-підприємців.

У промисловості найбільшу питому вагу займають підприємства сільськогосподарської  галузі – вирощування сільгоспкультур.

У галузевій структурі сільського господарства переважає рослинництво. Аграрний сектор громади спеціалізується на вирощуванні зернових та технічних культур, в тому числі цукрових буряків, кормових культур, картоплі, овочів, плодів і ягід. Сільськогосподарські підприємства нарощують площі посіву сільськогосподарських культур.

Станом на грудень 2021 року найбільшими сільськогосподарськими підприємствами, що здійснюють діяльність на території громади є: Агрохолдинг «Контінентал Фармерз Груп», ТОВ «Шумськ Агро», ФГ «Добробут», ПАП «Агро-Вовківці», ФГ «Любава», ТОВ «Мрія Фармінг Полісся», ТОВ «Ленд Прайд», ТОВ «Нео Агро», ТзОВ «Західна Агровиробнича компанія».

1.3. Інфраструктурне забезпечення

За діючою маршрутною мережею пасажирського автомобільного транспорту можна дістатися практично до всіх сіл громади. Також, вигідне розташування поблизу автошляху Кременець – Біла Церква – Ржищів та дороги, що сполучає Великі Дедеркали з м.Тернопіль дозволяє дістатися в Львів, Тернопіль, Київ, Хмельницький.

Загальна протяжність доріг загального користування – 81,4 км. Всі населені пункти забезпечені під’їздами з твердим покриттям. Транспортне сполучення у сільській місцевості дорогами загального користування забезпечує доступність сіл до районного центру та центрів старостатів.

Однією з найважливіших проблем об’єднаної громади є стан дорожнього покриття на переважній більшості доріг. Щороку проводиться ямковий ремонт, але ці заходи не можуть в повній мірі вирішити проблему.

На території громади газифіковано13 населених пунктів: с. Великі Дедеркали, с. Малі Дедеркали, с. Вовківці, с. Садки, с. Шкроботівка, с. Радошівка, с. Мізюринці, с. Гриньківці, с. Матвіївці, с. Темногайці, с. Великі Загайці, с. Малі Загайці, с. Тури. Інтернет зв’язком забезпечені близько 35% домогосподарств.

Послуги поштового зв’язку надаються в с. Великі Дедеркали, с. Садки, с. Мізюринці, с. Матвіївці, с. Темногайці, с. Великі Загайці відділенням  поштового зв’язку.

Послуги в сфері житлово-комунального господарства надає КП «Великодедеркальський ККП».

Централізованим водопостачанням забезпечені всі села громади. На теперішній час ведуться роботи по прокладенні водогону в с.Радошівка і ремонт башти Рожновського в с.Мізюринці. Централізоване водовідведення є лише у Великих Дедеркалах - 300 м, діє очисна споруда. Використовується також питна вода з індивідуальних криниць та свердловини.

1.4. Заклади бюджетної сфери

За рахунок бюджету громади на її території функціонують:

-  13 закладів охорони здоров’я, а саме: АЗПСМ с.Матвіївці, АЗПСМ с.Великі Загайці, ФАП с. Великі Дедеркали, ФП с.Вовківці,  ФП с.Гриньківці, ФП с. Малі Дедеркали, ФП с. Малі Загайці, ФП с. Мізюринці, ФП с. Радошівка, ФП с. Садки, ФП с. Темногайці, ФП с. Шкроботівка та КНП Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальска комунальна лікарня»;

-  9 закладів освіти, а саме: 3 загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів – с. Великі Дедеркали, с. Великі Загайці, с. Матвіївці, 3 загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ ступенів – с. Шкроботівка, с. Садки, с. Темногайці, 3 загальноосвітніх навчальних закладів І ступенів- с. Вовківці, с. Радошівка, с. Мізюринці,1 дошкільний навчальний заклад – Великодедеркальський ясла-садочок;

-  21 закладів культури: 8 бібліотек, 1 пункт видачі літератури, 11 будинків культури та клубів, комунальний заклад «Великодедеркальська мистецька школа»;

-  1 заклад фізичної культури – Великодедеркальська комунальна дитячо-юнацька спортивна школа.

 

1.5. Туристичний потенціал

В усіх селах громади є мальовничі куточки природи для відпочинку, а також пам’ятки архітектури, які можна відвідати. Зокрема, великий інтерес складає костел ХVІІІ ст.. у Великих Дедеркалах, нині церка Святого Миколая ПЦУ. Також в с.Великі Загайці зберігся монастир Св. Іоанна Милостивого (1625 р.) і Церква Воздвиження Чесного Хреста Господнього (1705). У с.Темногайцях функціонує Храм чуда Архістратига Божого Михаїла Православної церкви України (1865). Біля Шкроботівки знаходиться заказник Нездобниця, а також є цілюще джерело. В Радошівці також збереглася дерев’яна церква св.. Параскевії 1777 р. У с. Гриньківці дерев’яна церква 1909 р.

 

1.5. Фінансово-бюджетна складова розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади

Бюджет громади формується у відповідності з Бюджетним Кодексом України і входить до зведеного державного бюджету України.

Структура власних податкових надходжень на 2022 рік очікується в наступних обсягах: податок на доходи фізичних осіб – 62 % від загальної суми власних надходжень, податок на майно – 9%, єдиний податок – 24 % та інші власні надходження.

На 2022 рік планується затвердити дохідну частину бюджету в сумі 53921,0 тис. грн, в тому числі:

власні надходження – 18081,5 тис. грн.

освітня субвенція – 25201,7 тис. грн.

базова дотація – 7913,8 тис. грн.

 

1.6 Реалізація заходів соціально-економічного розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади у 2021  році

За 12 місяців 2021 року до бюджету Великодедеркальської  громади очікується мобілізувати 51826,332 тис. грн. доходів загального фонду та 510 тис. грн. спеціального фонду. Трансферти з державного та місцевих бюджетів становлять 14079,0 тис. грн., з яких 510тис. грн. – базова дотація, 669,997 тис. грн. – додаткова дотація.

Основним джерелом доходів є податок на доходи фізичних осіб, акцизний збір, єдиний податок та податок на майно.

За 12 місяців 2021року очікується надходження 10346,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 112,0 тис. грн. акцизного податку, 4531,7 тис. грн. єдиного податку та 348,7 тис. грн. податку на майно.

За кошти державного бюджету здійснено поточний середній ремонт 1 км автодороги  Новостав-Кременець-Великі Загайці на суму    .

За кошти місцевого бюджету також було здійснено висипання під’їздних доріг  в с.Малі Загайці, а також стараннями місцевих жителів відремонтовано під’їздну дорогу до с. Темногайці.

Значна увага приділена закладам освіти. Зокрема, здійснено ремонт класу у Великодедеркальській ЗОШ І-ІІІ ст.. для першокласників – 150 тис. Закуплено 63 комплекти парт і стільців по  НУШ – 105651 грн., також сюди входить і комп’ютерна техніка на 200 889 грн. і дидактичні матеріали 77579 грн. Було також придбано для харчоблоків нові електром’ясорубки в Садківський НВК, Темногаєцький НВК, Великозагайцівський НВК, Матвіївську ЗОШ, електроплиту в Шкроботівський НВК – 20900 грн., а також холодильник. У Радошівській ЗОШ І ст.. були проведені протипожежні заходи і придбано металеву драбину (15200 грн.), такі ж заходи здійснено і в Великодедеркальській ЗОШ І-ІІІ ст.. і Великодедеркальському будинку культури. За рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток територій було проведено капітальний ремонт системи опалення Великодедеркальської ЗОШ І-ІІІ ст.. Також для потреб учнів Великозагайцівського НВК було відремонтовано шкільний автобус.

Великодедеркальська ОТГ з 2019 року брала участь в проекті «Надання соціальних  послуг в громаді», фінансованого Японським фондом соціального розвитку і у 2020-2021 роках отримала матеріальну допомогу на розвиток соціальних послуг у вигляді комп’ютерної техніки, 7 велосипедів, електроскутера та офісних меблів.

За рахунок коштів ДФРР та місцевого бюджету здійснено ремонт та утеплення фасаду поліклінічного та стаціонарного відділення Великодедеркальської комунальної лікарні на суму 4109,870 тис. – державний бюджет та 1027,467 тис. – місцевий бюджет.

Також за програмою президента «Велике будівництво» здійснено поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-20-08 Шумськ – Великі Дедеркали  /Н-02/ на ділянці км 0+000-км 16+255 на суму 377901906,00.

 

2. Аналіз сильних сторін, можливостей розвитку, слабких сторін та загроз розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади (SWOT-АНАЛІЗ)

SWOT-аналіз Великодедеркальської громади був розроблений за сприяння Тернопільського РВ АМУ у 2017 році.

 

Taблиця 1. SWOT-аналіз

Сильні сторони

Слабкі сторони

Збереження інфраструктури в с. Великі Дедеркали і інших селах громади

Недостатнє фінансування і підтримка інфраструктури

Вигідне  географічне розташування і розміщення доріг державного і обласного значення

Незадовільний стан доріг в селах громади

Високий рівень освіченості

Недостатня кількість високооплачуваних робочих місць

Збереження національних традицій та багате історичне минуле

Низький рівень громадської безпеки

Відносно сприятлива екологічна обстановка

Відсутність корисних копалин

Близькість до залізничного сполучення

Відсутність промислового виробництва

Великий потенціал сільськогосподарського виробництва

Низький рівень доступу до мережі Інтернет в селах громади

Наявність комунального підприємства, МПК

Недостатній рівень кооперативного руху

Можливості

Загрози

Залучення інвестицій (державних, іноземних, приватних )

Політична нестабільність в державі

Розвиток підприємницької діяльності, малого та середнього бізнесу.

Старіння населення та зменшення кількості населення

Покращення інфраструктури сіл

Недостатня кількість державних коштів для розвитку інфраструктури

Розвиток сфери комунальних послуг

Фінансова нестабільність

Активна підтримка міжнародних організацій

Економічна криза

 

Для економічного та соціального зростання Великодедеркальської громади необхідно покласти всі зусилля на ефективне використання сильних сторін громади – розвиток сільського господарства,  та зменшення впливу слабких сторін – ремонт доріг, створення сприятливого інвестиційного клімату, підвищення рівня свідомості населення.

Можливості та загрози відносяться до зовнішніх чинників, вплив на які на мікроекономічному рівні є майже неможливим. Проте, ці чинники мають значний вплив на розвиток громади, тому важливо вчасно відслідковувати їх зміни та вносити необхідні коригування в Програму розвитку громади для мінімізації їх наслідків.

 

3. Мета, цілі і завдання Програми соціально-економічного розвитку Великодедеркальської сільської територіальної громади

Мета Програми соціально-економічного розвитку полягає у вирішенні спільних проблем мешканців усіх селищ та сіл, які увійшли до складу громади та реалізації спільних завдань щодо економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання ресурсів та реалізацію спільних інтересів влади, громади та бізнесу. Програма спрямовано на місцевий економічний розвиток як процес стратегічного партнерства влади, громади та бізнесу Великодедеркальської сільської ради. Програма розвитку Великодедеркальської територіальної громади ставить перед громадою мету перетворити територію громади для комфортного проживання населення, де будуть створені рівні умови для всебічного та гармонійного розвитку людини, громаду з наданням якісних адміністративних послуг. Саме людина стає центром та пріоритетом економічного розвитку громади на тривалу перспективу.

У процесі виконання Програма може уточнюватися. Зміни та доповнення будуть затверджуватися сесією сільської ради за поданням голови або відповідних постійних депутатських комісії.

Для досягнення мети Програма було визначено стратегічні, операційні цілі, а також завдання, необхідні для досягнення соціально-економічного розвитку громади.

 

Перелік стратегічних та операційних цілей та завдань територіальної громади:

 

 

Стратегічна ціль: 1. Громада- комфортна для життя

Операційні цілі

Проекти/ завдання

1.1. Надання якісних освітніх послуг

1.1.1. Створення шкільної мережі, що відповідає демографічній ситуації

1.1.2.Створення на території громади умов для навчання та виховання дітей з особливими потребами

1.1.3. Модернізація  навчального обладнання шкіл та дитячого садочка Великодедеркальської громади

1.1.4. Проведення реконструкції та капітального ремонту освітніх закладів громади

1.1.5. Забезпечення якісного доступу до мережі Інтернет для закладів освіти

1.1.6. Запровадження системи проведення навчальних занять з гендерної рівності в освітніх закладах громади

1.2.  Надання якісних медичних послуг

1.2.1. Придбання медичного обладнання для Великодедеркальської комунальної лікарні

1.2.2. Розробити та впроваджувати програму популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, зокрема дітей та молоді

1.2.3. Здійснювати заходи з організації дозвілля для осіб старшого віку

1.2.4. Розвивати різноманітні види спорту задля здорового способу життя

1.3.  Забезпечення культурного розвитку мешканців громади

1.3.1.   Капітальні ремонти закладів культури Великодедеркальської громади

1.3.2.   Створення культурно-просвітницьких центрів в сільських населених пунктах

1.3.3. Придбання музичного обладнання для Великодедеркальського будинку культури

1.4. Організація надання якісних послуг мешканцям громади

1.4.1. Запровадження нових послуг в Центрі надання адміністративних послуг Великодедеркальської сільської ради

1.4.2. Підвищення кваліфікації адміністраторів центру

1.4.4. Створення віддалених робочих місць

1.4.5. Придбання техніки для віддалених робочих місць

1.5. Забезпечення умов комфортного життя для соціально незахищених верств населення

1.5.1.Забезпечення функціонування відділення стаціонарного догляду на території громади

1.5.2. Виконання програми «Соціальний захист»

1.5.3. Запровадження надання нових соціальних послуг

1.6. Створення безпечних умов проживання

 1.6.1. Розробка програми функціонування на території громади муніципальної поліції

1.6.2. Підтримка функціонування на території громади пожежної служби

1.6.3. Створення на території громади системи відеоспостереження з публічним доступом

 

Стратегічна ціль: 2. Розвиток малого і середнього підприємництва

Операційні цілі

Проекти/ завдання

2.1. Створення системи пільг та стимулів для розвитку бізнесу

2.1.1. Проведення навчання для бажаючих жінок і чоловіків зайнятися власним бізнесом

2.1.2. Створення сільськогосподарського кооперативу з виробництва і переробки молока на території Великодедеркальської  громади

2.1.3. Сприяння формуванню на території громади кластеру виробництва екологічно чистої продукції

2.1.4. Проведення кампанії, спрямованої на заохочення підприємницької діяльності серед жінок та молоді

2.1.5. Створення кооперативу з вирощування і переробки ягід (малини, полуниці, бузини, калини та ін..)

2.2. Проведення промоцій них кампаній для залучення інвесторів

2.2.1. Створення фонду мікрокредитування для підтримки проектних ідей розвитку бізнесу

2.2.2. Створення інформаційно-рекламного буклету

 

2.3. Створення бази даних вільних земельних ділянок та нерухомості придатних для ведення бізнесу

2.3.1. Проведення інвентаризації історичних та культурних об’єктів, які розташовані на території громади

2.3.2. Створення реєстру незадіяних нежитлових приміщень та вільних земельних ділянок на території громади

2.3.3. Проведення аналізу стану бізнес-інфраструктури Великодедеркальської громади

2.3.4. Створення бази інвестиційних пропозицій, земельних ділянок, будівель для потенційних інвесторів

 

 

Стратегічна ціль: 3. Розвиток інфраструктури

Операційні цілі

Проекти/ завдання

3.1. Будівництво та ремонт доріг на території громади

3.1.1. Впровадження системи аналізу (моніторингу) стану доріг населених пунктів громади

3.1.2. Визначення обсягу та черговості робіт з ремонту та будівництва дорожньої мережі на території громади (з врахуванням потреб людей з інвалідністю)

3.1.3. Розробка проектно-кошторисної документації з ремонту та будівництва дорожньої мережі на території громади

3.1.4. Здійснення капітального ремонту дорожнього покриття вулиць та тротуарів з врахуванням потреб маломобільних груп

3.1.5. Встановлення та ремонт зупинок в населених пунктах Великодедеркальської громади з врахуванням потреб безпеки

3.1.6. Ремонт існуючих та встановлення нових дорожніх знаків згідно правил дорожнього руху

3.2. Розбудова пасажирських перевезень на території громади

3.2.1. Запровадження нових автобусних маршрутів

3.2.2. Збереження існуючих маршрутів пасажирських перевезень

3.3. Будівництво та ремонт мережі водопостачання та водовідведення

3.3.1. Впровадження системи моніторингу за станом систем водопостачання та водовідведення

3.3.2. Почергове здійснення заходів з заміни водопровідної мережі

3.3.3. Встановлення систем автоматики на водонапірних вежах

3.3.4. Проведення очистки водонапірних веж

3.3.5. Будівництво і ремонт мережі водопостачання в с.Радошівка і с.Мізюринці

3.4. Створення системи  поводження з відходами

3.4.1. Будівництвo полігону побутових відходів на території громади

3.4.2. Ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ

3.4.3. Продовження реалізації програми «Благоустрій»

3.4.4. Надання послуг зі збору, вивезення та утилізації побутових відходів на території громади

3.4.5. Проведення роз’яснювальної роботи про необхідність укладення договорів на вивезення ТПВ

3.4.6. Придбання спецтехніки для КП «Великодедеркальський ККП»

3.4.7. Проведення тематичних свят, які заохочують до чистоти і впровадження занять і шкільних та позашкільних конкурсів, присвячених екології

3.4.8. Проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил благоустрою та відповідальність за їх порушення

 

3.5. Покращення благоустрою населених пунктів громади

3.5.1. Відбір і впровадження новітніх технологій, які можуть використовуватися для впровадження системи освітлення вулиць населених пунктів громади

 

3.6. Впровадження енергозберігаючих технологій

3.6.1. Утеплення житлового фонду

3.6.2. Проведення енергоефективних заходів в бюджетних закладах

3.7. Створення відпочинкових зон на території громади

3.7.1. Визначення на території громади переліку об’єктів, придатних для організації сімейного відпочинку та проведення розважальних заходів з активною участю мешканців

3.7.2. Облаштування майданчиків для відпочинку та розваг

 

 

4. Основні проблеми та пріоритетні напрями

соціально-економічного розвитку

 

Основними проблемами соціально-економічного розвитку Великодедеркальської громади є:

-        нераціональне використання земельних ресурсів сільськогосподарського призначення;

-        дефіцит фінансових ресурсів, що не дозволяє розпочинати реалізацію значних інвестиційних проектів;

-        безробіття та наявність тіньової зайнятості населення;

-        зниження купівельної спроможності населення через низькі реальні доходи;

-        погіршення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг, мостів та дорожньої інфраструктури;

-        зношеність об’єктів систем водопостачання та водовідведення;

-        незадовільна забезпеченість потреб населення в пасажирських перевезеннях, висока зношеність транспортних засобів для перевезення пасажирів та відсутність достатньої кількості перевізників, що надають послуги в цій сфері;

-        недостатнє матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я, освіти, культури у сільській місцевості;

-        незадовільний стан збереження та переробки відходів.

Вирішення цих проблем планується шляхом реалізації основних пріоритетних напрямів, завдань та заходів, які передбачені Програмою соціально-економічного розвитку Великодедеркальської сільської ради на 2022 рік.

Основною метою соціально-економічного розвитку громади є створення умов для подальшого економічного зростання, наповнення місцевого бюджету коштами, покращення на цій основі бюджетного фінансування установ освіти, культури, охорони здоров’я та поліпшення життя населення.

Основними пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку Великодедеркальської  громади у 2022 році є:

-        досягнення економічної стабільності, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва;

-        ефективне використання на території громади виробничих територій, приміщень, земельних ділянок з метою розвитку малого та середнього бізнесу;

-        реалізація внутрішніх реформ, визначених курсом держави;

-        залучення міжнародної технічної допомоги та ресурсів міжнародних фінансових організацій для реалізації проектів соціально-економічного розвитку;

-        проведення оптимізації та удосконалення мережі освітніх закладів та закладів культури;

-        покращення інфраструктури медичних закладів та поліпшення надання медичних послуг населенню;

-        покращення інфраструктури систем водозабезпечення та водовідведення, благоустрою.

 

5. Створення умов для стабільного

 соціально-економічного розвитку громади

 

5.1. Розвиток економічного потенціалу громади

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері економічного розвитку на 2022 рік є:

-        забезпечення режиму максимального сприяння діяльності малого та середнього бізнесу, підвищення його ролі у соціально-економічному житті громади;

-        недопущення обмежень на шляху розвитку підприємництва;

-        зниження адміністративного тиску на малий та середній бізнес;

-        поліпшення діючої дозвільної системи для суб’єктів підприємницької діяльності;

-        наповнення споживчого ринку якісними та доступними за ціновими пропозиціями товарами.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        розробити проект щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з збору та первинної переробки молока з залученням для його реалізації коштів міжнародної технічної допомоги;

-        розробити проект щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з збору та первинної переробки ягід з залученням для його реалізації коштів міжнародної технічної допомоги;

-        забезпечення дотримання вимог законодавства щодо публічності та прозорості діяльності під час підготовки, прийняття, відстеження результативності і перегляду регуляторних актів;

-        недопущення встановлення обмежень щодо кількості суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати певні види господарської діяльності;

-        забезпечити підтримку розвитку молодіжного підприємництва, в тому числі шляхом надання фінансової допомоги для заняття підприємницькою діяльністю;

-        здійснити перегляд політики щодо стягнення місцевих податків і зборів у межах компетенції з метою досягнення балансу інтересів суб’єктів господарювання та влади;

-        забезпечити максимально високий рівень участі представників бізнесу в процедурах прийняття регуляторних актів щодо встановлення оптимального розміру місцевих податків і зборів, орендної плати за використання приміщень і обладнання шляхом обговорення проектів таких актів на відкритих засіданнях виконкому, вироблення механізму реального партнерства між органом місцевого самоврядування та бізнесом;

-        удосконалення дозвільної системи, забезпечення видачі документів дозвільного характеру виключно через Центр надання адміністративних послуг;

-        максимально скоротити термін отримання документів дозвільного характеру;

-        забезпечення діяльності установ торгівлі в усіх населених пунктах громади, в тому числі виїзної, максимальне забезпечення населення товарами першої необхідності.

 

5.2. Залучення інвестицій для розвитку Великодедеркальської громади

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері залучення інвестицій для розвитку громади на 2022 рік є:

-        забезпечити створення сприятливого інвестиційного клімату для залучення в економіку  інвестиційних ресурсів;

-        широке залучення інвестиційного потенціалу вітчизняних та зарубіжних інвесторів, донорських організацій, коштів держави, створення нових робочих місць, розвитку та поліпшення сфери послуг, покращення інфраструктури соціальної сфери;

-        стратегічне планування розвитку громади.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        виготовити технічну документацію (державні акти на землю, технічні паспорти) на приміщення комунальної  власності;

-        провести інвентаризацію промислових майданчиків, вільних приміщень, земельних ділянок на території громади;

-        забезпечити відкритість для бізнесу інформації про вільні земельні ділянки та приміщення на території громади  для  сприяння започаткування нової підприємницької справи;

-        проводити системну роботу щодо розроблення інвестиційних проектів та пропозицій з метою використання незадіяних у виробництві промислових майданчиків;

-        визначити пріоритетні об’єкти соціальної інфраструктури та виготовити проектно-кошторисну документацію для залучення інвестиційних коштів на реалізацію проектів з їх реконструкції, поточного та капітального ремонту;

-        проводити системну організаційну роботу по залученню інвестиційних коштів за рахунок міжнародної матеріально-технічної допомоги, залученню інвесторів до розвитку інженерно-транспортної, соціальної інфраструктури населених пунктів;

-        сприяння залученню інвестицій для розробки родовищ корисних копалин;

-        сприяння залученню інвесторів, спроможних забезпечити високоефективне використання сільськогосподарських угідь;

-        забезпечити виготовлення схеми планування території громади, розробку містобудівної документації населених пунктів громади;

-        покращення інвестиційного іміджу шляхом розробки та періодичного оновлення рекламно-іміджевої продукції та інформаційно-презентаційних матеріалів про громаду, висвітлення успішних практик інвестування у засобах масової інформації, участь та представлення інвестиційного потенціалу на інвестиційних форумах.

 

5.3. Підвищення фінансової незалежності місцевого бюджету

та ефективності використання бюджетних коштів

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері наповнення та виконання місцевого бюджету на 2022 рік є:

-     забезпечення наповнюваності дохідної частини бюджету громади;

-     забезпечення фінансової самодостатності території громади;

-     проведення раціональної та ефективної податково-бюджетної політики;

-     зміцнення бюджетної та фінансової дисципліни;

-     підвищення результативності бюджетних видатків;

-     підвищення якості послуг, які надаються за рахунок місцевого бюджету.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        забезпечення повної сплати нарахованих податків і платежів до бюджету, своєчасної та повної сплати платежів за користування майном в оренді;

-        налагодження партнерських відносин із платниками податків та подальше підвищення рівня добровільної сплати платежів;

-        забезпечення оптимізації витрат розпорядників коштів шляхом виключення неефективних та непріоритетних витрат, вдосконалення бюджетної мережі;

-        визначення пріоритетності щодо фінансування розроблених галузевих програм;

-        недопущення виникнення кредиторської та дебіторської заборгованості у бюджетній сфері;

-        забезпечення дотримання законодавства при здійсненні державних закупівель товарів та послуг, раціонального використання державних коштів;

-        забезпечення економного та ефективного використання енергоносіїв, скорочення видатків, передбачених на транспортні послуги, зв’язок, представницькі витрати, відрядження тощо.

 

5.4. Реалізація політики у галузі будівництва, архітектури

та земельних відносин

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері будівництва, архітектури та земельних відносин на 2022 рік є:

-     забезпечення додержання законодавства у сфері архітектури, містобудування та державних стандартів, норм і правил при реалізації затвердженої містобудівної документації;

-     створення умов для залучення інвестиційного капіталу в розбудову населених пунктів громади;

-     збільшення обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт та введення в експлуатацію житла;

-     ефективне розпорядження землями громади;

-     приватизація земельних ділянок;

-     продаж, оренда, суборенда земельних ділянок;

-     ведення земельно-облікової документації, обліку землекористувачів та землевласників на території міської ради;

-     реєстрація прав на земельні ділянки;

-     контроль за земельними ділянками, які використовуються без правовстановлюючих документів;

-     організація ефективного використання земель;

-     охорона та контроль за дотриманням земельного законодавства.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-     здійснення моніторингу введених в експлуатацію соціальнозначущих об’єктів та об’єктів незавершеного будівництва;

-     забезпечення виконання планів із будівництва та добудови соціально важливих об’єктів;

-     будівництво нових та реконструкція існуючих потужностей підприємств різних галузей економіки шляхом забезпечення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування впорядкування та спрощення дозвільних процедур у сфері будівництва відповідно до вимог чинного законодавства;

-     добудова об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення з високим ступенем будівельної готовності шляхом спрямування коштів місцевого бюджету та інших залучених коштів на завершення будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, що мають важливе соціальне значення;

-     формування єдиного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства та перебувають на квартирному обліку;

-     забезпечення участі у встановленні та погодженні меж земельних ділянок в натурі при оформленні документів, що посвідчують право власності або користування ними;

-     ведення земельно-кадастрової документації в розрізі землекористувачів та власників земельних ділянок на території громади, здійснення обліку кількості та якості земель;

-     встановлення ставок орендної плати;

-     передача земельних ділянок комунальної форми власності у власність громадян та юридичних осіб;

-     надання та вилучення земельних ділянок у користування із земель комунальної форми власності відповідно до Земельного кодексу України, участь у підготовці матеріалів для оформлення договорів оренди та здійснення їх реєстрації;

-     постійна робота з фізичними та юридичними особами, які використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів;

-     контроль за використанням та охороною земель комунальної форми власності, додержання землевласниками та землекористувачами земельного та екологічного законодавства, встановленого режиму використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення та умов надання;

-     вживання заходів щодо усунення порушень норм чинного земельного законодавства України на території громади, оперативне інформування про будь-які випадки порушення земельного законодавства на території ради виконавчий комітет, голову ради.

 

5.5. Розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері житлово-комунального господарства та інфраструктури на 2022 рік є:

-     поліпшення якості та розширення переліку житлово-комунальних послуг для населення громади;

-     недопущення збитковості житлово-комунальної діяльності;

-     поліпшення благоустрою території громади;

-     поліпшення стану забезпечення населення якісною питною водою;

-     заміна зовнішнього освітлення на території громади на енергоефективне;

-     поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг і мостів;

-     задоволення потреб населення автотранспортом загального користування та забезпечення населених пунктів громади регулярним автобусним сполученням.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-     залучення інвестицій для реалізації інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства з залученням коштів з різних джерел;

-     перевірка здійснення господарської діяльності КП «Великодедеркальський ККП» сільської ради, формування ефективної тарифної політики підприємством житлово-комунального господарства та забезпечення беззбиткової діяльності;

-     поліпшення матеріально-технічного забезпечення КП «Великодедеркальський ККП», зокрема придбання техніки для ефективного функціонування;

-     недопущення виникнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг;

-     вирішення проблемних питань збору та утилізації сміття, твердих побутових відходів, прибирання стихійних звалищ;

-     проведення робіт з вирубки чагарників та спилювання дерев, що знаходяться в аварійному стані чи загрожують електромережам;

-     здійснення благоустрою кладовищ;

-     зменшення втрат води при транспортуванні трубопроводами, очистка криниць громадського користування;

-     розробка проекту з забезпечення енергоефективним зовнішнім освітленням населених пунктів громади для залучення коштів міжнародних фондів підтримки розвитку громад;

-     забезпечення ефективного використання коштів, передбачених для належного утримання автомобільних доріг комунального значення;

-     співпраця з управлінням капітального будівництва щодо поліпшення стану автомобільних доріг обласного значення на території громади;

-     оптимальне забезпечення пасажирськими перевезеннями потреб населення громади на приміських маршрутах;

-     придбання транспортних засобів спеціального призначення для комунального підприємства для забезпечення потреб громади в поліпшенні інфраструктури;

-     замінна глибинних насосів в населених пунктах громади;

-     встановлення систем автоматики на баштах Рожновського в населених пунктах громади;

-     здійснення поточного ремонту доріг в населених пунктах на території Великодедеркальської громади згідно з додатком 2 до Програми;

-     поточний ремонт вуличного освітлення в населених пунктах громади;

-     встановлення та відновлення огорожі кладовищ в населених пунктах громади.

 

 

5.6. Підвищення тривалості життя та доступу до належного

медичного обслуговування

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері медичного обслуговування на 2022 рік є:

-     підвищення якості та доступності надання медичної допомоги населенню  громади, шляхом продовження реформування галузі охорони здоров’я та оптимізації мережі, відповідно до потреб населення регіону шляхом забезпечення медичним обладнанням Великодедеркальської комунальної лікарні;

-     запровадження медичних стандартів (уніфікованих клінічних протоколів) надання медичної допомоги;

-     здійснення енергозберігаючих заходів в закладах охорони здоров’я.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-     збереження тривалості життя населення не менше 75 років;

-     недопущення смертності немовлят  у віці до 1 року життя;

-     недопущення материнської смертності;

-     охоплення диспансерним наглядом дітей до 100%;

-     покращення матеріально-технічної бази Великодедеркальської комунальної лікарні;

-     забезпечення виїздів медичних бригад в амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерські пункти громади з метою обслуговування сільського населення (щомісячно);

-     проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи серед населення щодо формування здорового способу життя.

 

5.7. Розвиток освіти

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері освіти на 2022 рік є:

-     подальший структурний і якісний розвиток мережі навчальних  закладів усіх типів і форм власності з одночасним розвитком ресурсного забезпечення в них умов доступності здобуття якісної освіти, збагачення освітнього середовища;

-     забезпечення доступності та безперервності освіти;

-     забезпечення особистісного розвитку дитини згідно з її індивідуальними задатками, здібностями, потребами;

-     посилення кадрового потенціалу системи освіти;

-     впровадження інформаційних та комунікаційних технологій в освітніх закладах;

-     збереження здоров’я дітей (умови навчання, медичний огляд, оздоровлення);

-     здійснення енергозберігаючих заходів в закладах освіти;

-     продовження робіт по поліпшенню санітарно-гігієнічних та побутових умов безпечної життєдіяльності закладів освіти;

-     поновлення меблів у навчальних закладах, модернізація технологічного обладнання їдалень  навчальних закладів;

-     забезпечення регулярного підвезення учнів до місць навчання.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-     забезпечення подальшого розвитку мережі дошкільних навчальних закладів;

-     створення умов для особистісного зростання кожної дитини з урахуванням її задатків, нахилів, здібностей, індивідуальних психічних та фізичних особливостей;

-     забезпечення державних гарантій на якісну освіту, соціальний захист та підтримку дітей, які потребують особливої уваги, корекції фізичного та (або) розумового розвитку;

-     здійснення ефективного психолого-медико-педагогічного супроводу дітей, які потребують особливої уваги, підтримки та корекції фізичного та (або) розумового розвитку, спрямованих на компенсацію втрачених функцій, формування психологічних новоутворень;

-     збільшення охоплення дітей науково-дослідною, експериментальною, науково-технічною та спортивно-технічною діяльністю;

-     підвищення активності та показників участі громади в обласних, Всеукраїнських та міжнародних масових заходах (конкурсах, змаганнях, олімпіадах, виставках, оглядах та ін.);

-     розробка цілісної системи виявлення та психолого-педагогічного супроводу обдарованої молоді, забезпечення умов для її розвитку, соціалізації та подальшого професійного зростання;

-     забезпечення кваліфікованими педагогічними кадрами дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів;

-     здійснення системних заходів з метою забезпечення дошкільних навчальних закладів комп’ютерною технікою, підключення їх до мережі Інтернет;

-     оснащення предметних кабінетів загальноосвітніх навчальних закладів мультимедійними засобами;

-     належне медичне обслуговування учасників навчально-виховного процесу, здійснення постійного контролю щодо належної організації гарячого харчування учнів;

-     проведення робіт з реконструкції та поточних ремонтів закладів освіти на території громади;

-     інвентаризація матеріально-товарних цінностей з метою вивчення потреби в оновленні меблів, узагальнення та аналіз інформації про стан забезпечення меблями навчальних закладів громади;

-     придбання меблів для загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних  навчальних закладів (шкільні парти, стільці, меблі для їдалень);

-     поетапне оновлення технологічного обладнання для харчоблоків загальноосвітніх та дошкільних навчальних  закладів  громади з врахуванням їх енергоефективності;

-     виготовлення проектно-кошторисних документацій для реалізації енергоефективних заходів в навчальних закладах громади.

 

5.8. Розвиток фізичної культури і спорту

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері фізичної культури та спорту на 2022 рік є:

-        формування у населення сталих традицій та мотивації фізичного виховання і спорту як важливих чинників забезпечення здорового способу життя;

-        покращення матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури і спорту;

-        спорт для всіх за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        формування системи дитячого фізичного виховання;

-        удосконалення системи дитячо-юнацького спорту;

-        підвищення якості відбору обдарованих осіб до системи резервного спорту, створювати умови для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки;

-        проведення інвентаризації спортивних споруд у сільських населених пунктах з метою визначення потреб у їх подальшому облаштуванні, ремонті, а також будівництві нових спортивних споруд;

-        проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, роботи та у місцях масового відпочинку громадян, а також фізкультурно-оздоровчу та реабілітаційну роботу серед інвалідів;

-        розвиток олімпійських видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту, спорту вищих досягнень та спорту ветеранів;

-        будівництво спортивних майданчиків на території громади.

 

 

5.9. Розвиток культури та туризму

Пріоритетними напрямами та завданнями в сфері культури та туризму на 2022 рік є:

-        відродження духовності та культури, збереження надбань національної культурної спадщини, обрядів і традицій українського народу, розвиток самодіяльно-художньої творчості;

-        забезпечення повноцінного функціонування мережі закладів культури;

-        здійснення енергозберігаючих заходів в закладах культури;

-        популяризація національної культурної спадщини серед учнівської молоді, розвиток пам’яток культурної спадщини;

-        проведення ремонтних робіт по утриманню пам’яток у належному стані;

-        пошуки шляхів залучення недержавних коштів та засобів підтримки культури і мистецтва.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        посилення роботи у проведенні заходів, пов’язаних із героїнізацією осіб, які віддали життя за незалежність України, вшанування їх пам’яті, патріотичного виховання та консолідації українського народу та проведення зустрічей з воїнами, які перебували в зоні АТО та учасниками Євромайдану;

-        оптимізація і подальший розвиток мережі закладів культури громади та її творчого потенціалу;

-        оновлення фондів публічних бібліотек відповідно до культурних, інформаційних та пізнавальних потреб громадян;

-        проведення робіт з реконструкції та поточних ремонтів закладів культури на території громади;

-        відродження української національної культури, розвиток культурних традицій громади;

-        підтримка фестивального конкурсного руху та творчої молоді у реалізації мистецьких проектів;

-        забезпечення участі місцевих колективів у Всеукраїнських, Міжнародних конкурсах, фестивалях, святах;

-        посилення контролю за дотриманням пам’ятко-охоронного законодавства на пам’ятках та об’єктах археології, історії, архітектури та мистецтва, що розташовані на території громади;

-        проводити організаційні заходи щодо залучення майстрів народного мистецтва вишивки, ткацтва, плетіння, різьблення, гончарства та ін. для проведення майстер-класів;

 

5.10. Підтримка сім’ї, дітей та молоді

Пріоритетними напрямами та завданнями з підтримки сім’ї, дітей та молоді на 2022 рік є:

-        поліпшення якості життя дітей, сімей та молоді;

-        забезпечення прав та задоволення законних інтересів дітей, сімей та молоді;

-        забезпечення проведення широкомасштабної кампанії щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у різні форми сімейного виховання, милосердного ставлення громади до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-        здійснення заходів щодо запобігання бездоглядності і безпритульності серед дітей, які виховуються у складних життєвих обставинах;

-        зниження рівня поширення негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі;

-        забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД;

-        зменшення кількості випадків відмов від новонароджених дітей;

-        збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами оздоровлення.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-        проведення заходів щодо попередження насильства в сім’ї та запобігання торгівлі людьми;

-        облік сімей з дітьми, які потребують всебічної державної підтримки;

-        здійснення обліку дітей, які залишились без батьківського піклування,  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

-        безпосереднє ведення справ та координація діяльності стосовно захисту прав дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-        забезпечення здійснення соціального супроводження дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, опікунів, піклувальників, усиновителів;

-        проведення засідань консультаційної-методичної ради з питань організації соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю;

-        забезпечення соціальним супроводом сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

-        забезпечення соціального інспектування та надання соціальних послуг учасникам антитерористичної операції та членам їхніх сімей;

-        контроль за цільовим використанням коштів при народженні дитини;

-        проведення роботи, спрямованої на профілактику соціально-небезпечних хвороб і пропаганда здорового способу життя;

-        висвітлення у засобах масової інформації актуальних питань дитячої, молодіжної та сімейної тематики, популяризація сімейних цінностей сім’ї;

-        створення та розповсюдження соціальної реклами з питань поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пропаганди здорового способу;

-        забезпечення якісними послугами з оздоровлення та відпочинку дітей в дитячих оздоровчих закладах.

 

5.11. Підвищення рівня безпеки життя громадян.

Цивільний захист та техногенна безпека

Пріоритетними напрямами та завданнями з підвищення рівня безпеки життя громадян, цивільного захисту та техногенної безпеки на 2022 рік є:

-                  запобігання надзвичайним ситуаціям, ефективне реагування на них, забезпечення збереження життя і здоров’я людей;

-                  запобігання загибелі людей на водних об’єктах;

-                  організації навчання населення правилам безпеки життєдіяльності;

-                  утримання фонду захисних споруд в готовності до використання за призначенням;

-                  удосконалення системи централізованого оповіщення та зв’язку цивільного захисту;

-                  забезпечення захисту життя та здоров’я населення, навколишнього природного середовища і об’єктів від впливу небезпечних факторів пожеж.

Основні заходи, що плануються для їх виконання:

-                  створення матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

-                  своєчасне та якісне проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів, спрямованих на ліквідацію надзвичайних ситуацій та їх наслідків;

-                  запобігання загибелі людей на водних об’єктах;

-                  створення  місць масового відпочинку людей на водних об’єктах в населених пунктах;

-                  організація навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях;

-                  організація роботи щодо публікацій в місцевих засобах масової інформації інструкцій про дії населення в різних надзвичайних ситуаціях, що можуть виникнути на території населених пунктів;

-                  використання систем зв’язку, радіопроводового, телевізійного оповіщення, радіотрансляційних мереж та інших технічних засобів передавання інформації, встановлення сирен та вуличних гучномовців для можливості оповіщення населення в населених пунктах;

-                  приведення в готовність систем протипожежного водопостачання на об’єктах та в населених пунктах;

-                  організація розробки та проведення сезонних пожежно-профілактичних заходів під час підготовки до пожежонебезпечних періодів року;

-                  виготовлення та розміщення в сходових клітках, коридорах загального користування житлових будинків табличок, листівок, плакатів з короткими інструкціями про заходи пожежної безпеки і рекомендаціями про порядок евакуації на випадок пожежі.

 

6. Моніторинг та оцінка результативності реалізації Програми

Фінансове забезпечення реалізації завдань і заходів Програми буде здійснюватися за рахунок державного і місцевого бюджетів, коштів суб’єктів господарювання, вітчизняних та іноземних інвесторів, міжнародних фінансових організацій, кредитів банків, залучених коштів населення, а також коштів інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Спрямування інвестиційних потоків у різні сфери економічної та соціальної діяльності дозволить забезпечити вирішення основних соціальних питань та виконання планових надходжень до бюджету громади.

Для забезпечення ефективного використання бюджетних коштів передбачається концентрація видатків на заплановані бюджетні призначення та виконання пріоритетних проектів розвитку соціальної інфраструктури.

З метою належного виконання Програми будуть прийняті необхідні цільові галузеві програми. Необхідно забезпечити фінансування з бюджету громади першочергових заходів цільових програм, які реалізовуватимуться відповідно до пріоритетів даної Програми.

Звітування про виконання Програми здійснюватиметься відповідальними виконавцями за підсумками І півріччя та року на сесіях Великодедеркальської сільської  ради.

Результатами виконання Програми будуть:

-        активізації роботи з залучення коштів міжнародної технічної допомоги та благодійних фондів для реалізації соціально-економічних проектів;

-        забезпечення населених пунктів громади містобудівною документацією, що дасть можливість поліпшити інвестиційну ситуацію та визначити перспективи  розвитку територій;

-        проведення інвентаризації наявного матеріально-технічного і ресурсного потенціалу та розроблення пропозицій щодо можливостей ширшого його використання;

-        формування активного бізнес-середовища та громадянської свідомості підприємців;

-        забезпечення сталого функціонування та розвитку житлово-комунального господарства;

-        активне впровадження енергозберігаючих технологій, засобів обліку і регулювання споживання тепла, газу та електроенергії;

-        поліпшення торгівельно-побутового обслуговування сільського населення;

-        збереження історико-архітектурної та культурної спадщини;

-        оптимізація мережі освітніх закладів;

-        зниження рівня поширення негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі;

-        сприяння розвитку інфраструктури, поліпшення стану доріг, підвищення рівня надання послуг з пасажирських перевезень;

-        поліпшення благоустрою населених пунктів.

Координацію діяльності виконавців програми здійснює відділ економічного розвитку та інвестицій, земельних ресурсів, комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою сільської ради за підсумками кожного року звітує про хід виконання та ефективність реалізації заходів програми на сесії Великодедеркальської сільської ради.

Моніторинг проводиться за підсумками року. Результати моніторингу оприлюднюються шляхом розміщення їх на офіційній веб-сторінці Великодедеркальської громади. Звіт про реалізацію Програми заслуховується на сесії Великодедеркальської сільської ради щорічно. Контроль за реалізацію Програми покладається на виконавчий комітет сільської ради.

Протягом року питання місцевого розвитку вирішуватимуться, перш за все виходячи з інтересів громади, на основі активної участі кожного члена виконкому, кожного депутата сільської  ради та за участю найактивніших жителів громади.

 

 

Секретар сільської ради                                           Валентина СВЯТИНЮК  

 

 

Додаток 1

 

Перелік проектів/програм розвитку місцевого самоврядування та першочергових завдань, які плануються впровадити в Великодедеркальській сільській територіальній громаді в 2022 році

 

№ п/п

Пріоритетне завдання соціально-економічного розвитку

Заходи спрямовані на реалізацію пріоритетного завдання

Рік

Обсяги фінансування

(тис. грн.)

Всього

Державний бюджет

Місцевий бюджет

Інші джере-ла

1

1.1.Надання якісних освітніх послуг

Добудова Великодедеркальського дитячого садка

2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2.Надання якісних медичних послуг

Придбання рентген-апарата для КНП «Великодедеркальська комунальна лікарня» Великодедеркальської сільської ради

 

320

-

320

320

 

Придбання медичного обладнання та лабораторного інструментарію для КНП «Великодедеркальська комунальна лікарня» Великодедеркальської сільської ради

 

50

-

 

50

 

Оновлення (придбання) спортивних тренажерів для Великодедеркальської дитячо- юнацької спортивної школи

 

200

-

-

200

 

Ремонт душової в Великодедеркальскій ДЮСШ

 

50

-

-

50

 

Встановлення лавочок на стадіоні в с. Великі Дедеркали

 

10

-

-

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.3.Забезпечення культурного розвитку мешканців громади

Придбання музичного обладнання для Великодедеркальського будинку культури

2022

200

-

-

200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.4.Організація надання якісних послуг мешканцям громади

Придбання мобільного кейсу для Великодедеркальського центру надання адміністративних послуг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.5.Забезпечення умов комфортного життя для соціально незахищених верств населення

 

 

 

 

 

 

 

1.6.Створення безпечних умов проживання

Придбання захисних костюмів і масок для Великодедеркальської місцевої пожежної команди

 

100

-

-

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.1.Створення системи пільг та стимулів для розвитку бізнесу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2.Проведення промоцій них кампаній для залучення інвесторів

Створення інформаційно-рекламного буклету

 

10

-

-

10

 

2.3.Створення бази даних вільних земельних ділянок та нерухомості придатних для ведення бізнесу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.1.Будівництво та ремонт доріг на території громади

Підсипання усіх вулиць в селах громади

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2.Розбудова пасажирських перевезень на території громади

Відновлення автобусного маршруту Шумськ-Шкроботівка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.3.Будівництво та ремонт мережі водопостачання та водовідведення

Реконструкція та ремонт системи водопостачання у населених пунктах громади

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.4.Створення системи поводження з відходами

Поетапне впровадження на території громади системи роздільного збирання сміття

 

 

 

 

 

 

 

Ремонт адмінприміщення Великодедеркальського ККП

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.5.Покращення благоустрою населених пунктів громади

Придбання і встановлення ліхтарів на сонячних батареях

 

 

 

 

 

 

3.6.Впровадження енергозберігаючих технологій

Заміна вікон і дверей на енергозберігаючі у Великодедеркальскій ДЮСШ

 

 

 

 

 

 

 

Заміна вікон і дверей у Великозагайцівському клубі на енергозберігаючі

 

 

 

 

 

 

3.7.Створення відпочинкових зон на території громади

Облаштування відпочинкової зони біля ставка між с. Великі Дедеркали і с. Вовківці

 

 

 

 

 

 

 

Облаштування розважально-відпочинкової зони для дітей у сквері в с. Великі Дедеркали

 

 

 

 

 

 

 

Облаштування мотузкового парку в с. Великі Загайці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                           Валентина СВЯТИНЮК  

 

 

 

                    Додаток 3

 

Перелік показників оцінки

соціально-економічного розвитку Великодедеркальської об’єднаної територіальної громади

 

 

Найменування показника

Одиниця виміру

Значення показника у 2021 році

Значення показника у 2022 році

2022 рік у відсотках до 2021 року

 

I Демографічна ситуація

 

 

 

 

1

Чисельність постійного населення

осіб

6064

6057

99

2

Чисельність постійного населення віком 16 - 59 років

осіб

4850

4845

99

3

Кількість дітей віком до 16 років

осіб

867

860

99

4

Демографічне навантаження на 1000 осіб працездатного віку

%

497

495

99

5

Природний приріст (скорочення) населення

осіб

-54

-55

101

6

Кількість зайнятого (працюючого) населення

 

2910

2898

99

7

Внутрішня міграція населення в межах населених пунктів територіальної громади

осіб

52

55

9,6

8

Чисельність осіб з інвалідністю, з них:

осіб

122

122

100

 

діти віком до 18 років:

осіб

28

28

100

9

Контингент, який потребує соціальної підтримки

осіб

1000

1000

100

10

Кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб

осіб

5

5

100

II

II Економічна ефективність

 

 

 

 

11

Обсяг капітальних інвестицій на 1 особу

грн.

268

-

-

12

Кількість підприємств малого та середнього бізнесу на 1000 осіб наявного населення

одиниць

17

20

117

13

Кількість кооперативів

одиниць

-

-

-

 

у тому числі:

 

 

 

 

 

обслуговуючих сільськогосподарських

 

-

-

-

 

виробничих сільськогосподарських

 

-

-

-

 

споживчих

 

-

-

-

14

Загальна протяжність автошляхів з твердим покриттям

км

81,4

81,4

100

15

Кількість проектів регіонального розвитку, що реалізуються на території громади у тому числі за рахунок:

одиниць

 

 

 

 

коштів державного фонду регіонального розвитку

 

0

0

0

 

коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад

 

0

0

0

 

інших джерел

 

0

0

0

16

Обсяг фінансування проектів регіонального розвитку, що реалізуються на території громади

тис.

грн.

1

1

1

 

за рахунок державного бюджету

 

 

 

 

 

за рахунок місцевого бюджету

 

 

 

 

 

за рахунок інших джерел

 

1

1

1

 

III Фінансова самодостатність

 

 

 

 

17

Доходи загального фонду бюджету територіальної громади (без трансфертів) на 1 особу

грн.

2800

3210

114

18

Капітальні видатки бюджету територіальної громади (без трансфертів) на 1 особу

грн.

268

-

-

19

Питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах громади

%

8

8

100

20

Рівень дотаційності бюджетів (частка базової дотації в доходах загального фонду бюджету територіальної громади (без урахування субвенцій)

%

28

28

100

21

Частка видатків бюджету розвитку в загальному обсязі видатків територіальної громади (без урахування власних надходжень бюджетних установ)

%

3

-

-

22

Обсяг надходжень до бюджету територіальної громади від сплати податку на доходи фізичних осіб на 1 особу

грн.

1706

1866

109

23

Обсяг надходжень до бюджету територіальної громади від плати за землю на 1 особу

грн.

278

281

101

24

Обсяг надходжень до бюджету територіальної громади від сплати єдиного податку на 1 особу

грн.

747

693

92

25

Обсяг надходжень до бюджету територіальної громади від сплати акцизного податку на 1 особу

грн.

18

16

88

26

Обсяг надходжень до бюджету територіальної громади від сплати податку на нерухоме майно на 1 особу

грн.

57

58

101

27

Частка видатків місцевого бюджету на фінансування пільг, соціальних послуг, гарантій та житлових субсидій у галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення»

%

0,3

0,3

100

 

IV Якість та доступність публічних послуг

 

 

 

 

28

Частка домогосподарств, що мають доступ до фіксованої широкосмугової мережі Інтернет, у загальній кількості домогосподарств територіальної громади

%

35

40

114

29

Кількість лікарів загальної практики – сімейних лікарів на 1000 осіб наявного населення на кінець року

осіб

0,4

0,4

100

30

Середня наповнюваність групи дошкільного навчального закладу територіальної громади

осіб

26

26

100

31

Частка дітей дошкільного віку охоплена дошкільними навчальними закладами, у загальній кількості дітей дошкільного віку

%

113

113

100

32

Середня наповнюваність класів загальноосвітньої школи територіальної громади

осіб

14

14

100

33

Частка дітей, для яких організовано підвезення до місця навчання і додому, у загальній кількості учнів, які того потребують

%

100

100

100

34

Частка дітей, охоплених позашкільною освітою, у загальній кількості дітей шкільного віку

%

33,4

34

101

35

Частка випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови 160 балів і вище, у загальній кількості учнів, що проходили тестування з іноземної мови

%

75

100

133

36

Частка випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови 160 балів і вище, у загальній кількості учнів, що проходили тестування з української мови

%

75

100

133

37

Частка випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з математики 160 балів і вище, у загальній кількості учнів, що проходили тестування з математики

%

62,5

75

122

38

Кількість осіб, охоплених соціальними програмами та послугами, що фінансуються за кошти місцевого бюджету

осіб

14

14

100

 

V Створення комфортних умов для життя

 

 

 

 

39

Частка домогосподарств, забезпечених централізованим водопостачанням, у загальній кількості домогосподарств територіальної громади

%

87

95

109

40

Частка домогосподарств, забезпечених централізованим водовідведенням, у загальній кількості домогосподарств територіальної громади

%

0,9

0,9

100

41

Частка домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках механізмів підтримки заходів з енергоефективності в житловому секторі за рахунок коштів державного бюджету (у тому числі із співфінансуванням з місцевих бюджетів), у загальній кількості домогосподарств територіальної громади

%

0

0

0

42

Частка населених пунктів територіальної громади, у яких укладені договори на вивезення твердих побутових відходів між домогосподарствами та  обслуговуючим підприємством (надавачем послуги з вивезення побутових відходів), у загальній кількості населених пунктів територіальної громади

%

11,4

12

105

43

Частка населених пунктів, які уклали договори з обслуговуючими організаціями на вивезення твердих побутових відходів, у загальній кількості населених пунктів територіальної громади

%

30,8

31

100

44

Частка домогосподарств, в яких створенні об’єднання співвласників багатоквартирних будинків у загальній кількості домогосподарств територіальної громади

%

-

-

-

45

Кількість установ соціального призначення

одиниць

1

1

100

 

з них (за ДБН В.2в1-17.62006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення»):

 

1

1

100

 

повністю доступні

одиниць

1

1

100

 

частково доступні

одиниць

-

-

-

 

недоступні

одиниць

-

-

-

46

Кількість спеціальних паркувальних місць транспортних засобів для інвалідів біля будівель

одиниць

1

1

100

47

Частка домогосподарств, забезпечених централізованим газопостачанням, у їх загальній кількості

%

95

 

95

100

48

Кількість фізичних осіб підприємців на 1000 населення

%

14

16

114

49

Кількість закладів культури (бібліотек, клубів, кінотеатрів тощо) на 1000 населення

одиниць

3

3

100

50

Кількість закладів фізичної культури і спорту (стадіонів, спортивних клубів тощо) на 1000 населення

одиниць

2

2

100

 

 

Секретар сільської ради                                           Валентина СВЯТИНЮК  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від   28  січня 2022 року                                                                                 №978

 

Про внесення змін до бюджету

Великодедеркальської сільської

територіальної громади на 2022 рік

 

         Розглянувши пропозиції постійно - діючої комісії Великодедеркальської сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва щодо внесення змін до сільського бюджету на 2022 рік затвердженого рішенням тринадцятої сесії  від 17.12.2021 року №885 «Про бюджет Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік",  керуючись ст.78 Бюджетного Кодексу України та на підставі п.23 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.    Внести зміни до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік згідно додатку.

2.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський голова                                                                 Юрій  ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

ЗМІНИ ЩО ДОДАЮТЬСЯ

 

1. Спрямувати на видатки загального фонду сільського бюджету вільний залишок бюджетних коштів загального фонду станом на 01.01.2022 року  300600 грн.

1.1. За програмною класифікацією видатків та кредитування бюджету.

- Органи управління  122600 грн

 - Соціальний захист та соціальне забезпечення 28000 грн

 - Освіта 150000 грн

1.2. За головними розпорядниками коштів :

Великодедеркальська сільська рада.

1.2.1. КПКВКМБ 0110150 - «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад) 87600 грн

- Поточні видатки 45000 грн

- Оплата комунальних послуг 36100 грн

- Інші поточні видатки  6500 грн

1.2.2. КПКВКМБ 0113104 - «Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю» 28000грн

- Поточні видатки  28000грн

 1.2.3. КПКВКМБ 0117461 – «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» 35000грн 

- Поточні видатки  35000 грн

1.3. За головними розпорядниками коштів :

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури, і туризму Великодедеркальскої сільської ради.

            1.3.1КПКВКМБ 0611021 - «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти»  150000 грн

            - Поточні видатки  20000 грн

            - Оплата комунальних послуг 130000 грн

2. Спрямувати на видатки загального фонду місцевого бюджету вільний залишок коштів загального фонду станом на 01.01.2022 року 394000 грн

            2.1. За програмною класифікацією видатків та кредитування бюджету.

За рахунок залишку коштів по коду доходу /41051100/ - «Субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворилася на початок бюджетного періоду» 394000 грн

             - Освіта 394000 грн

            2.2. За головними розпорядниками коштів.

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Великодедеркальської сільської ради.

            2.2.1. КПКВКМБ 0611061 - «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти 394000 грн

- Поточні видатки 394000 грн

 

            3. Спрямувати на видатки спеціального фонду сільського бюджету вільний залишок бюджетних коштів загального фонду станом на 01.01.2022 року 325500 грн

            3.1. За програмною класифікацією видатків та кредитування бюджету.

             - Органи управління 20500 грн

             - Освіта  65000 грн

            - Житлово-комунальне господарство 240000 грн

            3.2. За головними розпорядниками коштів :

Великодедеркальська сільська рада.

            3.2.1. КПКВКМБ 0110150 - «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад) 20500 грн

            - Капітальні видатки 20500 грн

            3.2.2. КПКВКМБ 0116030 - «Організація благоустрою населених пунктів»

            - Капітальні трансферти 240000 грн.

            3.3. За головними розпорядниками коштів :

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури, і туризму Великодедеркальскої сільської ради.

            3.3.1. КПКВКМБ0117321-«Будівництво освітніх установ та закладів» 65000 грн

            - Капітальні видатки  65000 грн

            4. Спрямувати на видатки спеціального фонду місцевого бюджету вільний залишок коштів загального фонду станом на 01.01.2022 року 1500000 грн

            4.1. За програмною класифікацією видатків та кредитування бюджету.

За рахунок залишку коштів по коду доходу /41034500/ - «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» 1500000 грн

            - Освіта          1500000 грн

            4.2. За головними розпорядниками коштів :

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури, і туризму Великодедеркальскої сільської ради.

            4.2.1. КПКВКМБ 0117363 – « Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» 1500000 грн

            - Капітальні видатки 1500000 грн

            5. Збільшити профіцит загального фонду сільського бюджету в сумі 1825500 гривень, напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)/Додаток1.

            6. Збільшити дефіцит спеціального фонду сільського бюджету джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 1825500 гривень /Додаток 1/.

            7. Затвердити зміни до переліку  місцевих (регіональних) програм, які фінансуватимуться за рахунок коштів  Великодедеркальського сільського бюджету у 2022 році /Додаток 2/.

 

8. Затвердити зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2022 році будуть проводитись за рахунок бюджету розвитку /Додаток 3/.

 

Секретар сільської ради                                          Валентина СВЯТИНЮК

 

 

Додаток1

                                                                                                                          до рішення сесії Великодедеркальської

                                                                                                                           сільської ради  від .01.2022 року №

 

Зміни до фінансування Великодедеркальської сільської ради на 2022 рік

Код

Найменування згідно з класифікацією

фінансування бюджету

Всього

Загальний фонд

Спеціальний  фонд

Всього

В т.ч. бюджет

розвитку

 

1

2

3

4

5

6

 

200000

Внутрішнє фінансування

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

208000

Фінансування за рахунок зміни залишків коштів бюджетів

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

208400

Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

600000

Фінансування за активними  операціями

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

602000

Зміни обсягів бюджетних коштів

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

602400

Кошти, що передаються із загального фонду бюджету  до бюджету розвитку (спеціального фонду).

0,00

-1825500

1825500

1825500

 

 

 

                         Секретар  сільської  ради                         Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

         

Додаток № 2
до рішення сесії Великодедеркальської сільської ради
"Про внесення змін до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік" від .01.2022року №

Зміни до переліку місцевих (регіональних) програм, які фінансуватимуться за рахунок коштів
Великодедеркальського сільського бюджету  у 2022році
1

 

 

 

 

     

(.)/грн.

Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів2

Код ТПКВКМБ /
ТКВКБМС3

Код ФКВКБ4

Найменування головного розпорядника, відповідального виконавця, бюджетної програми або напряму видатків
згідно з типовою відомчою/ТПКВКМБ /
ТКВКБМС

Найменування місцевої (регіональної) програми

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Разом загальний та спеціальний фонди

01

 

 

Великодедеркальська сільська рада     (головний розпорядник)

 

500 000,0

240 000,0

740 000,0

0116030

6030

0620

Організація благоустрою населених пунктів

Програма благоустрою населених пунктів Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2022 рік.

500 000,0

240 000,0

740 000,0

 

 

 

Всього

 

500 000,0

240 000,0

740 000,0

               

               Секретар сільської ради                                                                                                        Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

         

Додаток № 3
до рішення сесії Великодедеркальської сільської ради
"Про внесення змін до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади  на 2022 рік"  від      .01.2022 року №

Зміни в переліку об’єктів, видатки на які у 2022 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку1

 

 

 

 

       

(грн.)

Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів2

Код ТПКВКМБ /
ТКВКБМС3

Код ФКВКБ4

Найменування головного розпорядника, відповідального виконавця, бюджетної програми або напряму видатків
згідно з типовою відомчою/ТПКВКМБ /
ТКВКБМС

Назва об’єктів відповідно  до проектно- кошторисної документації тощо

Загальний обсяг фінансування будівництва

Відсоток завершеності  будівництва об'єктів на майбутні роки

 Всього видатків на завершення будівництва об’єктів на майбутні роки

Разом видатків на поточний рік

0100000

 

 

Великодедеркальська сільська рада

 

 

 

 

 

0110000

 

 

Великодедеркальська сільська рада

 

 

 

 

 

0110150

0150

0111

Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад)

 

20500

 

 

20500

0116030

6030

0620

Організація благоустрою населених пунктів

 

240000

 

 

240000

0600000

 

 

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури  і туризму  Великодедеркальської сільської ради.

 

 

 

 

 

0610000

 

 

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури  і туризму  Великодедеркальської сільської ради.(відповідальний виконавець)

 

 

 

 

 

0617363

7363

0490

Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

Капітальний ремонт міні-футбольного поля з влаштуванням штучного покриття Великозагайцівського закладу загальної середньої освіти І—ІІІ ступенів в с. Великі Загайці, пров. Шкільний, 1, Кременецького району, Тернопільської області

1500000

 

 

1500000

0617321

7321

0443

Будівництво освітніх установ та закладів

Виготовлення проектно-кошторисної документації "Капітальний ремонт міні-футбольного поля з влаштуванням штучного покриття Великозагайцівського закладу загальної середньої освіти І—ІІІ ступенів в с. Великі Загайці, пров. Шкільний, 1, Кременецького району, Тернопільської області"

65000

 

 

65000

 

 

 

Всього

 

1825500

 

 

1825500

                         Секретар  сільської ради                                                                   Валентина СВЯТИНЮК

                   

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

від  січня 2022 року                                                                                         №

 

Про передачу та прийняття міжбюджетних

трансфертів між  бюджетами сільських

територіальних громад на 2022 рік

 

Відповідно до ст. 93 Бюджетного кодексу України, керуючись п. 27, 43 ст. 26,  ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги пропозиції постійній комісії сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, Великодедеркальська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Договір про передачу міжбюджетного трансферту із бюджету Борсуківської сільської територіальної громади до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади.

2. Доручити сільському голові Юрію ПАНАСЮКУ підписати договір про передачу міжбюджетного трансферту із бюджету Борсуківської сільської територіальної громади до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади .

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський голова                                                               Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 
   


УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

 

                                                 РІШЕННЯ

 

від  січня 2022 року                                                                                        №

 

Про затвердження звіту про

виконання бюджету Великодедеркальської

сільської територіальної громади

за 2021 рік.

 

           Розглянувши звіт постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва за 2021 рік, відповідно до п.4 ст.80 Бюджетного кодексу України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1.      Затвердити звіт про виконання бюджету за 2021 рік (додається):

         1.1.   По загальному фонду бюджету:

          - доходи в сумі 54904120 гривень що становить 102 %;

          - видатки в сумі 49809233 гривень що становить  94 %.

          1.2.  По спеціальному фонду бюджету:

         -доходи в сумі 3052445 гривень – що становить 149 %;

         - видатки в сумі 3410902  гривень –що становить 64 % .

 

 

Сільський  голова                                                                  Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код

Видатки бюджету за функціональною структурою

Видатки загального фонду

 

 

Спеціальний фонд

 

 

 

Динаміка змін (+,-)

Вик.  (%)

 

 

Затверджено по бюджету на 2021 рік з урахуванням змін

Виконано за 2021 рік

поточні    (код 2000)

з них: оплата праці (код 2110)

оплата комунальних послуг та енергоносіїв(код 2270)

капітальні (код 3000)

Затверджено по бюджету  з урахуванням змін

Виконано за 2021 рік

поточні(код 2000)

з них: оплата праці (код 2110)

оплата комунальних послуг та енергоносіїв(код 2270)

капітальні (код 3000)

100

Державне управління

6302,3

6108,2

6108,2

4577,9

212,9

 

 

 

 

 

 

 

-194,1

96,9

 

 

1000

Освіта

38007,4

35182,1

35182,1

25684,5

1071,5

 

400,0

384,7

384,7

 

 

 

-2840,6

92,6

 

 

2000

Охорона здоров'я

654,3

653,4

653,4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-0,9

99,9

 

 

3000

Соціальне забезпечення

4529,4

4422,4

4422,4

3042,1

433,1

 

1168,3

838,3

838,3

 

 

 

-437,0

92,3

 

 

4000

Культура і мистецтво

1584,1

1472,4

1472,4

1115,4

31,4

 

5,0

0,0

 

 

 

 

-116,7

92,7

 

 

5000

Фізична культура і спорт

779,6

742,6

742,6

468,4

2,3

 

 

 

 

 

 

 

-37,0

95,3

 

 

6000

Житлово-комунальне господарство

595,0

595,0

595,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0,0

100,0

 

 

7000

Економічна діяльність

 

 

 

 

 

 

3763,7

2187,9

 

 

 

2187,9

-1575,8

58,1

 

 

8000

Інша діяльність

527,2

466,6

466,6

331,7

9,8

 

 

 

 

 

 

 

-60,6

88,5

 

 

 

Разом видатків:

52979,3

49642,7

49642,7

35220,0

1761,0

0,0

5337,0

3410,9

1223,0

0,0

0,0

2187,9

-5262,7

91,0

 

 

9770

Інші субвенції

166,7

166,6

164,6

 

 

2,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього видатків:

53146,0

49809,3

49807,3

35220,0

1761,0

2,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                                                                      Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   


УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

Від   січня 2022 року                                                                                      №

 

Про затвердження розпорядження сільського

голови виданого в міжсесійний період

 

           Керуючись Бюджетним кодексом України ст. 23, наказом МФУ №57 «Про затвердження документації, що застосовується в процесі виконання бюджету» п.3.9, постановою КМУ №228 «Про затвердження порядку складання, розгляду, затвердження, дотримання основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» п.47, постанова КМУ №268  «Про упорядкування структури та умов праці працівників апарату органів виконавчої влади», у відповідності до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити розпорядження сільського голови видане в міжсесійний період від 29.12.2021 року № 141-од «Про внесення змін до бюджету Великодедеркальської сільської територіальної громади на 2021 рік».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 Сільський  голова                                                              Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022 року                                                                                 № 982

 

Про перейменування Великозагайцівського

навчально-виховного комплексу

«загальноосвітній навчальний заклад

І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний

заклад» Великодедеркальської сільської ради 

 

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 1 статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», частини 2 статті 25, частини 2 статті 66 Закону України «Про освіту», враховуючи рішення постійної комісії Великодедеркальська сільська рада

ВИРІШИЛА

1. Перейменувати Великозагайцівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Великодедеркальської сільської ради Тернопільської області на Великозагайцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради Тернопільської області.

2. Внести зміни до статуту Великозагайцівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Великодедеркальської сільської ради Тернопільської області відповідно до чинного законодавства шляхом викладення і затвердження його в новій редакції (додається).

3. Уповноважити директора Великозагайцівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Великодедеркальської сільської ради Тернопільської області Туму Сергія Олександровича  вчинити дії згідно чинного законодавства для проведення державної реєстрації вищезазначених змін до відомостей про заклад освіти та його статутні документи, у тому числі надати йому право подавати, підписувати та отримувати відповідні документи в межах зазначених повноважень.

4. Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та соціального захисту населення Великодедеркальської сільської ради.

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022року                                                                                 № 983

 

Про внесення змін до структури та чисельності

апарату Великодедеркальської сільської ради

та її виконавчих органів

 

Відповідно до статей 11, 26, 42, 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України № 268 від 09.03.2006 року «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (із змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 р. № 672 «Деякі питання професійного розвитку педагогічних працівників», враховуючи рішення сесії від 17.12.2021 року № 886 «Про внесення змін до структури та чисельності апарату Великодедеркальської сільської ради та її виконавчих органів»,з метою підвищення ефективності і якості роботи відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Великодедеркальської сільської ради, сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до структури та чисельності Великодедеркальської сільської ради та її виконавчих органів, а саме:

1) вивести з відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму                                           1 (одну) штатну одиницю «провідний спеціаліст»;

                     1 (одну) штатну одиницю «спеціаліст І категорії»;

2) ввести у відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму:

             1(одну) штатну одиницю «заступник начальника».

             1 (одну) штатну одиницю «головний спеціаліст».

2. Внести зміни до штатного розпису відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури  і туризму з урахуванням змін внесених до структури та чисельності Великодедеркальської сільської ради та її виконавчих органів.

3. Ввести в дію оновлену структуру та чисельність Великодедеркальської сільської ради та її виконавчих органів з  01.02.2022 року, що додається.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                                       Юрій ПАНАСЮК

                                                                                     Додаток

                                                                                     до рішення сесії №983 від

                                                                                     28.01.2022 року

 

СТРУКТУРА

та загальна чисельність Великодедеркальської сільської

ради та її виконавчих органів

 

Найменування структурних підрозділів та посад

Кількість штатних одиниць

 

Апарат сільської ради

40

 

Керівництво

14

1

Сільський голова

1

2

Секретар сільської ради

1

3

Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

1

4

Головний бухгалтер

1

5

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету сільської ради

1

6

Староста

6

7

Головний спеціаліст

1

8

Діловод

2

 

Відділ кадрової, юридичної та загальної роботи

4

1

Начальник відділу

1

2

Головний спеціаліст

1

3

Провідний спеціаліст

1

4

Завідувач військово-облікового бюро

1

 

Відділ економічного розвитку та інвестицій, земельних ресурсів, комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою

4

1

Начальник відділу

1

2

Головний спеціаліст

2

3

Провідний спеціаліст

1

 

Відділ «Центр надання адміністративних послуг»

5

1

Начальник відділу

1

3

Адміністратор

3

2

Державний реєстратор

1

 

       Сектор служби у справах дітей

2

1

Завідувач сектору

1

2

Головний спеціаліст

1

 

     Місцева пожежна команда

6

1

Начальник

1

2

Водій

5

 

Відділ господарського забезпечення

5

1

Завідувач господарства

1

2

Прибиральник службових приміщень

1

3

Водій

1

4

Старший інспектор

2

 

Інші виконавчі органи ради

16

 

Відділ фінансів

3

1

Начальник відділу

1

2

Головний спеціаліст

1

3

Провідний спеціаліст

1

 

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму

7

1

Начальник відділу

1

2

Заступник начальника

1

3

Головний спеціаліст

2

4

Консультант

2

5

Водій

1

 

Централізована бухгалтерія

6

1

Головний бухгалтер

1

2

Заступник головного бухгалтера

1

3

Економіст

1

4

Провідний  юристконсульт

1

5

Спеціаліст І категорії

1

6

Прибиральник службових приміщень

1

 

Всього

56

 

 

Секретар ради                                                           Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від 28 січня 2022року                                                                                 № 984

 

Про затвердження структури

та штатного розпису комунального

закладу Великодедеркальської сільської ради

«Великодедеркальська мистецька школа».

       

         Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу освіти, сім’ї, молоді,спорту,культури і туризму Великодедеркальської сільської ради Федюк О.Д. про затвердження структури та штатного розпису комунального закладу Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська мистецька школа» на 2022 рік, керуючись ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетним кодексом України, на виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту №1230 від 31.10.2012 року «Про затвердження Типових штатних нормативів позашкільних навчальних закладів», сільська рада

ВИРІШИЛА:

         1. Затвердити штатний розпис  комунального закладу  «Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська мистецька школа» на 2022 рік  в кількості 13.04 штатних одиниць з місячним фондом заробітної плати 74831,16 грн.(сімдесят чотири тисячі вісімсот тридцять

одна гривня шістнадцять копійок)

 4.       Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський голова                                                                       Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                              ПОГОДЖЕНО                                                                                                                                                                     ЗАТВЕРДЖЕНО

штат у кількості 13,04 штатних одиниць з місячним                                                                                                             рішенням сесії сільської

фондом заробітної оплати                                                                                                                                                         ради від 28.01.2022року

за посадовими окладами                                                                                                                                                           №984    

74831,16 грн.(сімдесят чотири тисячі вісімсот тридцять

одна гривня шістнадцять копійок )

________________О.Д. ФЕДЮК                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

       (підпис керівника)

 

ШТАТНИЙ РОЗПИС

на 01 січня 2022 року

Комунальний заклад “Великодедеркальська мистецька школа”

Векликодедеркальської сільської ради

 

з/п

Назва структурного підрозділу

Кількість

штатних

посад

Посадовий

оклад

 

Фонд

заробітної

плати

 

 
 

1.

Директор закладу

1

6746,30

6746,30

 

2.

Викладач класу духових інструментів

0,67

7701,10

5600,80

 

3.

Викладач теоретичних дисциплін

1

6746,30

6746,30

 

4.

Викладач теоретичних дисциплін

1,03

6268,90

6443,04

 

5.

Викладач класу фортепіано

1,44

7223,70

10434,23

 

6.

Викладач класу хореографії

1,06

6268,90

6617,17

 

7.

Викладач класу гітари

1

7701,10

7701,10

 

8.

Викладач класу баяна

0,39

6746,30

2623,56

 

9.

Викладач класу скрипки

0,56

6746,30

3747,94

 

10.

Викладач образотворчого мистецтва

0,39

7223,70

2809,22

 

11.

Прибиральник службових приміщень

1

2893,00

2893,00

 

12.

Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків

0,5

1446,50

1446,50

 

13.

Кочегар паливної

3

3674,00

11022,00

 

 

РАЗОМ:

13,04

77386,10

74831,16

 

  Директор мистецької школи                                                                                          Л.О. ДРАГУНОВ

 

 Головний бухгалтер централізованої бухгалтерії                                                      Н.Ю. БУРЛІЦЬКА

 

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                                 № 985

 

Про внесення змін до  структури

центру надання соціальних послуг

Великодедеркальської сільської ради.        

 

         Беручи до уваги клопотання директора  центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради, керуючись Законом України «Про соціальні послуги», Положенням про «Центр надання соціальних послуг» Великодедеркальської сільської ради, Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020р. №177 «Деякі питання діяльності центрів надання соціальних послуг», рішеннями сесії сільської ради № 28 від 15.12.2020 року «Про утворення  Центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради зі статусом юридичної особи», рішення сесії від 22.01.2021 року № 90,      від 19.02.2021р. № 120, від 15.07.2021р.№ 354    «Про внесення змін до структури комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Великодедеркальської сільської ради, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1.      Внести зміни до структури  центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради, а саме:

         - вивести з відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання (надання соціальних послуг стаціонарного догляду) посаду комірника в кількості – 1 (одна) штатна одиниця.

         - ввести у відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання (надання соціальних послуг стаціонарного догляду) посаду сестра медична без категорії  в кількості – 1 (одна) штатна одиниця

         2.      Затвердити структуру та загальну чисельність центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради згідно з додатком, що додається.

         3.      Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою.

 

Сільський голова                                                                 Юрій ПАНАСЮК

Додаток до

рішення сесії від

від 28 .01.2022р №985

Структура центру надання соціальних

послуг Великодедеркальської сільської ради

Найменування структурних підрозділів та посад

Кількість штатних одиниць

 

Апарат центру надання соціальних послуг

5

1

Директор

1

2

Фахівець із соціальної роботи І категорії

1

3

Головний бухгалтер

1

4

Бухгалтер

1

5

Водій

1

 

Відділення соціальних послуг за місцем проживання (надання соціальних послуг догляду вдома)

14

1

Завідувач  відділення

1

2

Соціальний  робітник

13

 

Відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/ проживання (надання  соціальних послуг стаціонарного догляду)

25

1

Завідувач відділення

1

2

Лікар  1 категорії

0.5

3

Сестра медична ІІ категорії

1

4

Сестра медична без категорії

2

5

Молодша медична сестра з догляду за хворими

8.5

6

Молодша медична сестра (санітарка-прибиральниця)

1

7

Машиніст із прання та ремонту спецодягу

0.5

8

Сестра господиня

1

9

Молодша  медична сестра (санітарка-ванниця)

1

10

Соціальний працівник ІІ категорії

0.5

11

Підсобний робітник

0.5

12

Кухар 3 кваліфікаційного розряду

2

13

Кухонний робітник

0.5

14

Сестра медична  з масажу

0.5

15

Оператор котельні 2 розряду

2.5

16

Працівник по обслуговуванню і поточному ремонту будівель

1

17

Електромонтер з ремонту  та обслуговування електроустаткування

1

 

Разом  по установі

44

Секретар сільської ради                                       Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

                                                        УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022 року                                                                                 № 986

 

Про організацію харчування школярів та вихованців

навчальних закладів на території Великодедеркальської

сільської ради у 2022 році

 

        На виконання законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про охорону дитинства», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента України від 25.05.2020 року № 195/2020, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України (далі - МОН) та Міністерства охорони здоров’я України (далі – МОЗ) від 17.04.2006 року № 298/227 (зі змінами та доповненнями), наказу МОЗ України від 25.09.2020 року № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», Нових норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року № 786 «Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 року № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», листа МОН України і МОЗ України від 07.07.2021 року № 1/9-347/26-04/19995/2-21 «Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти», розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 06.10.2020 року № 565/01.02-01 «Про затвердження регіонального плану заходів щодо поліпшення організації харчування в закладах загальної середньої освіти», рішення сесії Тернопільської обласної ради від 18.08.2021 року № 290 «Про обласну програму «Дітям Тернопільщини – якісне і безпечне харчування” на період 2021-2024 років», постанови Головного державного санітарного лікаря України від 26 серпня 2021 року № 9 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID19)», з метою забезпечення дітей і учнів якісним, безпечним та збалансованим харчуванням, збереження здоров’я здобувачів освіти, запобігання виникненню у них захворювань органів травлення, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1.Керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти   Великодедеркальської сільської ради:

            - організувати харчування пільгових категорій учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які будуть забезпечуватися безкоштовним харчуванням з 17 січня 2022 року:

            - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (вартість обіду 15 грн.);

-   діти з інвалідністю (вартість обіду 15 грн.);

-   діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (вартість обіду 15 грн.);

-   діти батьки, яких є учасниками АТО, ООС (вартість обіду 15 грн.);

-   учні 1-4 класів, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (вартість обіду 15 грн.);

-   учні 1-4 класів, які не відносяться до пільгових категорій, харчування згідно пропорції для спільного фінансування за кошти батьків та бюджетні кошти, в співвідношенні 60% (9 грн.) - бюджетні кошти, та 40% (6 грн.) - батьківська плата, з вартістю – 15 грн.;

-   при спільному фінансуванні зменшити розмір батьківської плати за харчування дітей на 50% ( 3 грн.), для батьків у сім’ях яких троє і більше дітей (за рахунок бюджетних коштів).

1)     організувати харчування згідно переліку пільгових категорій дітей (вихованців різновікових дошкільних груп), які будуть забезпечуватися безкоштовним харчуванням з 04 січня 2022 року:

-   діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (вартість                    20 грн.);

-   діти з інвалідністю (вартість 20 грн.);

-   діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (вартість 20 грн.);

-   діти батьки, яких є учасниками АТО, ООС (вартість 20 грн.);

-   діти, які отримують допомогу відповідно до Закону України                        «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (вартість              20 грн.);

2)    організувати харчування згідно пропорції для спільного фінансування харчування дітей (всіх вихованців різновікових дошкільних груп, крім пільговиків) за кошти батьків та бюджетні кошти, в співвідношенні 60%             (12 грн.) - бюджетні кошти, та 40% (8 грн.) - батьківська плата, з вартістю –      20 грн.;

3)  при спільному фінансуванні зменшити розмір батьківської плати за харчування дітей (вихованців різновікових дошкільних груп) на 50% (4 грн.), для батьків у сім’ях яких троє і більше дітей (за рахунок бюджетних коштів).

4)                організувати      харчування      згідно      переліку       пільгових       категорій дітей (вихованців Великодедеркальського ясла-садка), які будуть забезпечуватися безкоштовним харчуванням з 04 січня 2022 року:

-   діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (вартість 22 грн.);

-   діти з інвалідністю (вартість 22 грн.);

-   діти батьки яких є учасниками АТО, ООС (вартість 22 грн.);

-     діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (вартість 22 грн.);

5)    організувати харчування згідно пропорції для спільного фінансування харчування дітей (вихованців Великодедеркальського ясла-садка, крім пільговиків) за кошти батьків та бюджетні кошти, в співвідношенні 60 % (13,20 грн.) - бюджетні кошти, та 40% (8,8 грн.) - батьківська плата, з денною вартістю – 22 грн.;

6)  при спільному фінансуванні зменшити розмір батьківської плати за харчування дітей (вихованців Великодедеркальського ясла-садка) на 50 % (4,4 грн.), для батьків у сім’ях яких троє і більше дітей (за рахунок бюджетних коштів);

7)   скласти списки дітей пільгових категорій на підставі документів про статус дитини яка харчується безкоштовно та за часткову доплату;

8)   інформувати батьків про організацію харчування учнів та вихованців у навчальних закладах, проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування;

9)          забезпечити належні умови для організації харчування вихованців, сприяти зміцненню матеріально-технічної бази харчоблоків, створити необхідні санітарно-гігієнічні умови;

10)       при організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти дотримуватись норм харчування дітей, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.21 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;

11)   призначити відповідального працівника для знімання проб страв за півгодини до видачі їжі відповідно до переліку страв, наведеному в меню-розкладі, при цьому визначати фактичний вихід страв, їх температуру, смакові якості, консистенцію, запах, результати зняття проби вносити до Журналу бракеражу готової продукції;

12)    здійснювати контроль за дотриманням технології приготування страв кухарями і норм харчування у закладах загальної середньої освіти, щомісяця проводити аналіз їх виконання відповідно до затвердженого набору продуктів; кожні 10 днів упродовж року, з урахуванням норм заміни продуктів, аналізувати їх за енергоцінністю. За необхідності проводити коригування харчування із зазначенням в Журналі обліку виконання норм харчування;

13)    здійснювати контроль за надходженням продуктів харчування та продовольчої сировини до навчальних закладів разом із супровідними документами , які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності, висновки санітарно-епідемічної експертизи);

14)   відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування і продовольчої сировини що надходять до закладу покласти на постачальників та керівників закладів;

15)  бракераж сирої продукції здійснювати кухарем із залученням медичного працівника або відповідальної особи за організацію харчування дітей та реєструвати в Журналі бракеражу сирих продуктів відомість про якість продуктів, що швидко псуються;

16)      здійснювати контроль за асортиментом шкільних буфетів згідно Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затверджених

постановою Головного державного санітарного лікаря України                                  від 14.08.2001 року № 63;

17)     спільно з постачальниками скласти графіки і маршрути завезення продуктів харчування;

18)    затверджувати примірні чотири тижневі меню, які погоджувати з управлінням держпродспоживслужби в Шумському районі;

19)    наказом по закладу призначити особу, відповідальну за організацію харчування учнів, до обов’язків якої входить: координація діяльності з роботою медичного персоналу щодо контролю за харчуванням дітей; відпрацювання режиму і графіку харчування дітей, режиму чергування педагогічних працівників в обідній залі; опрацювання інформації щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування; участь в бракеражі готової продукції (за відсутності медичного працівника), контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживання готових страв, буфетної продукції, контроль за санітарно-гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку;

20)   облік дітей охоплених безкоштовним харчуванням, доручити класним керівникам, які зобов’язані повідомити про наявність учнів особу, відповідальну за організацію харчування;

21)  не допускати персонал до роботи в харчоблоці сторонніх осіб без санітарного одягу та особистої медичної книжки з допуском до роботи. Власним підписом засвідчувати у Журналі здоров’я працівників харчоблоку відсутність дисфункції кишечника та гострих респіраторних інфекцій;

22)  забезпечити своєчасне подання звітів у централізовану бухгалтерію відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Великодедеркальської сільської ради;

23)     розглянути на засіданні педагогічної ради питання організації харчування в закладах загальної та дошкільної освіти;

24)  забезпечити провадження та ефективне функціонування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів освіти.

 

               2.   Відповідальність за організацію харчування учнів, дотримання вимог санітарного законодавства покласти на керівників навчально-виховних закладів.

               3.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань, освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та соціального захисту населення Великодедеркальської сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                                         Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА   СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від  28 січня 2022 року                                                                                            № 987

 

Про затвердження «Положення про                                          

облікову політику Великодедеркальської

сільської ради ».

 

         Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-XIV, Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою КМУ від 26.01.2011 р. № 59, Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі (далі — НП(С)БО), Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб’єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 р. № 11, Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. № 1203, наказом Мінфіну від 20.07.2020 № 432, наказом Мінфіну від 28.12.2020 №816, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Затвердити Положення про облікову політику Великодедеркальської сільської ради, що додається.

         2. Головному бухгалтеру Великодедеркальської сільської ради Драпалюк Людмилі Іванівні  прийняти  дане рішення  до виконання та забезпечити приведення документів, які регламентують питання бухгалтерського обліку, у відповідність до вимог цього Положення.

         3.      Визнати таким, що втратило чинність розпорядження сільського голови  №20-од від 15 лютого 2021 року  «Про затвердження  Положення про облікову політику Великодедеркальської сільської ради на 2021 рік».

         4.      Дане рішення  набирає чинності з 01.01.2022 р.

         5.      Контроль за виконанням даного рішення  залишити за сільським головою.

 

 Сільський  голова:                                                                        Юрій ПАНАСЮК

 

 

                                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                                                                                                                                                        рішенням сесії  сільської

                                                                                           ради № 987 від 28. 01.2022 року                

 

ПОЛОЖЕННЯ   ПРО  ОБЛІКОВУ  ПОЛІТИКУ

 

І. Загальні положення

         Положення про облікову політику (надалі – Положення) визначає методи оцінки, обліку і процедури, які застосовуються суб’єктом державного сектору для ведення бухгалтерського обліку,  складання і подання фінансової та бюджетної звітності, не визначені національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі або щодо яких передбачено більш ніж один їх варіант, а також строки корисного використання груп  основних засобів та нематеріальних активів. Обрана та затверджена цим Положенням облікова політика застосовується постійно (рік у рік). Зміни до облікової політики вносяться лише у випадку, передбачених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі та обов’язково обґрунтовуються і розкриваються у фінансовій звітності.

 

ІІ. Організація ведення бухгалтерського обліку та обліку первинних документів Великодедеркальської сільської ради

 

1. Для обліку записів господарських операцій в облікових регістрах із забезпеченням їх збереження на електронних носіях та в паперовому вигляді застосовується меморіально-ордерна форма бухгалтерського   обліку    Про затвердження типових форм меморіальних ордерів, інших облікових регістрів суб’єктів державного сектору та порядку їх складання, затвердженим наказом Міністерство Фінансів України від 08.09.2017 № 755, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.11.2017 за № 1416/31284.

Меморіальні ордери - накопичувальні відомості повинні формуватися не пізніше ніж до 5-го числа місяця, що настає за звітним періодом. Усі меморіальні ордери підлягають реєстрації у книзі «Журнал-головна». Облік у книзі «Журнал-головна» ведеться по субрахунках.

2. Складання фінансової, бюджетної, податкової та статистичної звітності про фінансово-економічну діяльність  Великодедеркальської сільської ради здійснюється на підставі даних регістрів бухгалтерського обліку за формами, встановленими відповідними нормативно-правовими актами України.

         Бюджетним періодом є календарний рік. Проміжні облікові періоди - квартал, місяць. Звітність за такими періодами складається наростаючим підсумком із початку звітного року.

3. Підставою для відображення операцій в бухгалтерському обліку є первинний документ, який фіксує факт здійснення операції. Оформлення та подання первинних документів слід здійснювати відповідно до вимог Положення про документальне   забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 № 88, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 24.05.1995 за № 168/704 згідно з графіком документообігу. Строки опрацювання, контролю та здавання документів, визначені у графіку документообігу є обов'язковими для усіх працівників  Великодедеркальської сільської ради.

4. Первинні документи складаються в момент здійснення операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Відповідальність за своєчасне і якісне складання документів, передачу їх для відображення в бухгалтерському обліку, за достовірність даних, наведених у документах, несуть особи, які склали та підписали ці документи.

         Первинні документи повинні мати такі обов'язкові реквізити: назва документа (форми), дата і місце складання, назва установи, від якої складено документ, зміст та обсяг господарської операції, одиниця виміру господарської операції, посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особисті підписи.

         Інформація, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах, накопичується і систематизується на рахунках бухгалтерського обліку та в меморіальних ордерах.

         У первинних документах і меморіальних ордерах виправлення помилок повинно бути підтверджене підписами посадових осіб. У   банківських документах виправлення не допускаються.

         Первинні документи три роки зберігаються у Великодедеркальській сільській раді, відповідальність за збереження первинних документів несуть працівники сільської ради.

5. Для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків використовується план рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203.

         У Робочому плані рахунків бухгалтерського обліку  для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків передбачити субрахунки другого рівня залежно від джерел надходжень, а саме для надходжень і розрахунків:

- за загальним фондом, доповнивши цифрою 1;

- за спеціальним фондом, доповнивши цифрою 2. 

6. Для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави, застосовують економічну класифікацію видатків бюджету. Застосування кодів економічної класифікації видатків здійснюється згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12.03.2012 за № 456/20769. 

ІІI. Організація обліку  основних засобів, запасів та інших активів

 

1. У бухгалтерському обліку формування інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи здійснюється відповідно до НП(С)БО 121 «Основні засоби», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 №1202, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.Законом від 16.01.20р. №466-IX пп.14.1.138 Податкового кодексу.

          Бухгалтерський облік нематеріальних активів здійснюється відповідно до НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

2. До складу основних засобів відносяться необоротні активи, термін експлуатації яких перевищує один рік та первісна вартість за одиницю (комплект) яких складає 20000 гривень включно без урахування податку на додану вартість. Необоротні активи, які були віднесені до складу основних засобів та нематеріальних активів до дати набрання чинності НП(С)БО 121 «Основні засоби» та НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», обліковуються у складі основних засобів та нематеріальних активів до їх вибуття (списання) з обліку установи.

3. Оприбуткування необоротних активів проводиться гривнях з обов'язковим складанням акта введення в експлуатацію.

4. Амортизація на основні засоби (крім інших необоротних матеріальних активів), нематеріальних активів нараховується в гривнях з копійками із застосуванням прямолінійного методу. Вартість об'єкта основних засобів розподіляється на систематичній основі протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування амортизації на  дату балансу (раз у рік) . Для визначення строків користного використання груп основних засобів приймати Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначенні в НП (С) БО.

         Нарахування амортизації починається з місяця, наступного за місяцем, у якому об'єкт основних засобів став придатним для корисного використання та введений в експлуатацію.

         Для визначення строків корисного використання основних засобів та нематеріальних активів застосовуються Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначені в додатку 1 до Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб'єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

         Амортизація необоротних матеріальних активів нараховується в першому місяці передачі у використання об'єкта необоротних активів у розмірі 50 відсотків його первісної вартості та решта 50 відсотків первісної вартості - у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу).

5. Проведення переоцінки основних засобів здійснюється в разі, коли розмір відхилення залишкової вартості основних засобів від їх справедливої вартості перевищує поріг суттєвості в розмірі 10%. Щодо проведення переоцінки об'єктів основних засобів видається розпорядження міського голови.

6. Операції з надходження, руху та вибуття основних засобів та інших необоротних матеріальних активів оформлюються первинними документами, які затверджені  наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2016 року №818, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.10.2016 за № 1336/29466.

7. Документи аналітичного обліку необоротних активів систематизуються за датами здійснення операцій та заносяться до меморіального ордера № 9. Для контролю за правильністю бухгалтерських записів за рахунками аналітичного обліку складаються оборотні відомості за кожною групою субрахунків.

8. У бухгалтерському обліку формування інформації про запаси та розкриття відповідної інформації у фінансовій звітності здійснюються відповідно до НП(С)БО «Запаси 123», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку запасів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

9. В якості визначення одиниці обліку запасів використовується їх найменування.

10. Аналітичний облік запасів ведеться у розрізі матеріально відповідальних осіб, видів запасів, окремо за коштами сільського бюджету, загального та спеціального фондів. Синтетичний облік запасів ведеться у грошовій одиниці України. Оборотні відомості з метою перевірки правильності записів у регістрах аналітичного обліку матеріальних цінностей та даних синтетичного обліку складаються за всіма субрахунками.

11. Оприбуткування запасів здійснюється через матеріально –відповідальних осіб.

12. Оцінка запасів при їх вибутті (внаслідок їх використання або при іншому вибутті) здійснюється методом середньозваженої собівартості шляхом ділення сумарної вартості залишку таких запасів на початок звітного місяця і вартості одержаних у звітному місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного місяця і одержаних у звітному місяці запасів за матеріально відповідальною особою, за якою обліковуються такі запаси, та рівнями аналітичного обліку.

13. Вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що передані в експлуатацію, виключається зі складу активів (списується з балансу) з подальшою організацією оперативного кількісного обліку за місцем експлуатації відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання.

14. Операції з надходження, видачі та списання запасів оформлюються первинними документами, які затверджені наказом Держказначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2000 за № 962/5183.

15.    Для обліку операцій з витрачання     матеріалів використовується  меморіальний ордер № 13, а для вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів - меморіальний ордер № 10.  

 

ІV. Організація обліку коштів, розрахунків, інших активів та зобов'язань.

 

1. Кошти бюджетної установи обліковуються на рахунках, відкритих в Держказначейській службі України,  відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України18.07.2012 за № 1206/21518.

2. Після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов'язання приймається рішення про їх оплату та надається до Держказначейської служби України платіжне доручення на здійснення платежу з відповідними підтвердними документами.

        3. Списання коштів з рахунків на оплату видатків проводиться відповідно до затвердженого кошторису, за винятком операцій з без спірного списання коштів у випадках, установлених чинним законодавством України.

4. Облік операцій з надходження бюджетних асигнувань загального фонду сільського бюджету  та здійснення видатків ведеться у меморіальному ордері № 2, які нумерують окремо за кожною бюджетною програмою.

5. Усі господарські відносини бюджетної установи з постачальниками товарів, робіт та послуг, покупцями, замовниками оформляються договорами. Договори укладаються з урахуванням вимог Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про здійснення державних закупівель».

6. Договори укладаються (крім довгострокових) виключно в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. Розрахунки з юридичними та фізичними особами (крім розрахунків з підзвітними особами) за товари, роботи та послуги здійснюються після їх отримання. Попередня оплата товарів, робіт та послуг дозволяється виключно у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

7. Для обліку операцій з попередньої оплати рахунків постачальників за матеріальні цінності або  послуги (відшкодування за телекомунікаційні послуги, тощо), оплата за які очікується в майбутньому, застосовується субрахунок 2111 «Розрахунки з іншими дебіторами». Аналітичний облік розрахунків з дебіторами ведеться в меморіальному ордері № 4.

8. Для обліку операцій по розрахункам за отримані матеріальні цінності та надані послуги застосовується субрахунок 6211 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» та субрахунок 6415 «Розрахунки з іншими кредиторами».

Аналітичний облік розрахунків із кредиторами ведеться в меморіальному ордері № 6.

         Накопичувальні відомості складаються в розрізі кодів економічної класифікації видатків. Записи в них здійснюються позиційним методом - за кожною операцією, що підтверджена відповідним документом (платіжним дорученням, рахунком-фактурою тощо).

9. Формування в бухгалтерському обліку інформації про зобов'язання та розкриття їх у фінансовій звітності здійснюється відповідно до вимог НП(С)БО у державному секторі 128 «Зобов'язання», затвердженого наказом Мінфіну України від 24.12.2010 № 1629, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 20.01.2011 за № 87/18825та Порядку бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 № 372, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за № 426/25203.

         Облік бюджетних зобов'язань здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309, який зареєстрований в Міністерствіюстиції України 20.03.2012 за № 419/20732.

10. Бюджетна установа бере бюджетні зобов'язання та здійснює платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, передбачених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік органами Казначейства.

         Бюджетні зобов'язання за спеціальним фондом бюджету беруться виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету.

Будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення.

 

V. Організація обліку доходів та видатків

 

1. Облік доходів, які в кошторисі відносяться до доходів загального фонду сільського бюджету, ведеться на субрахунку 7011 «Бюджетні асигнування», для аналітичного обліку отриманих асигнувань використовується Картка аналітичного обліку відкритих асигнувань за формою, затверджена наказом Держказначейства від 06.10.2000 №100, який зареєстрований в  Міністерстві юстиції України 25.10.2000 за № 747/4968.  Картка ведеться в розрізі кодів економічної класифікації видатків окремо за кожним кодом програмної класифікації видатків.

2. Касові видатки відображаються в обліку в момент одержання коштів або перерахування коштів з поточного бюджетного рахунка.

3. Делегувати право підпису грошово – розрахункових документів, господарських документів на придбання та використання основних засобів та інших нематеріальних активів, банківських та фінансових документів, чеків по виконанню кошторису доходів та видатків установи:

3.1.Першого– сільському голові Великодедеркальської сільської ради;             

3.2. Другого – головному бухгалтеру;

3.3. Забезпечити подання картки із зразками підпису в установи банку та казначейства з правом першого та другого підписів.

4.  Заробітна плата  працівникам  Великодедеркальської сільської ради нараховується відповідно до Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, штатного розпису, розпоряджень сільського голови.

         Виплата заробітної плати працівникам за першу половину місяця проводиться 10-го числа кожного місяця, а за другу половину місяця  –   26-го числа   місяця.

5. Службовим відрядженням вважається поїздка за розпорядженням сільського голови на певний термін до іншого населеного пункту для виконання службового доручення.

         Направлення працівників у відрядження та відшкодування витрат здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 (із змінами), зареєстрованого в Міністерствіюстиції України31.03.1998 за № 218/2658.

         Облік розрахунків з підзвітними особами по видатках на відрядження ведеться на субрахунку 2116 «Дебіторська заборгованість з розрахунки з підзвітними особами».

         Операції по розрахунках з підзвітними особами ведуться в розрізі кодів економічної класифікації видатків та в накопичувальній відомості - меморіальному ордері № 8.

6.   Великодедеркальська сільська рада не є платником ПДВ.

7. Кошти повинні використовуватися тільки на цілі, передбачені бюджетними призначеннями по напрямах, визначених у паспорті бюджетної програми.

8. Інвентаризація активів і зобов'язань проводиться щорічно станом на 01 листопада (01 грудня) з метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

         Під час інвентаризації активів і зобов'язань перевіряються і документально підтверджуються їх фактична наявність, стан, відповідність критеріям, повнота відображення зобов'язань, виявляються лишки або нестачі активів шляхом зіставляння фактичної наявності з даними бухгалтерського обліку.

         У ході проведення інвентаризації виявляються активи, які частково втратили свою первісну якість, а також матеріальні і нематеріальні активи, що не використовуються.

         Інвентаризація проводиться у випадках та у терміни, що визначені Положенням про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України30.10.2014 за № 1365/26142, в якому визначено терміни її проведення та затверджено склад комісії.

9. Фінансова та бюджетна звітність складається на підставі даних бухгалтерського обліку відповідно до ст. 58 Бюджетного кодексу України, Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419, Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012 № 44, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 196/20509, для отримання інформації про фактичне становище, результати діяльності та рух грошових коштів. Звітність подається до Держказначейської служби України у визначені терміни. 

 

VIІ. Організація процедури здійснення державних закупівель

 

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється шляхом проведення процедур закупівель відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

         Закупівля товарів, робіт і послуг може здійснюватися шляхом проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників, переговорної процедури закупівлі.

Процедура проведення закупівель за державні кошти складається з декількох етапів.

         На першому етапі визначаються предмет, обсяг та процедура закупівлі, терміни проведення торгів та розробляється графік поставок або надання послуг (виконання робіт).

         На другому етапі комітет з конкурсних торгів на веб-порталі «Державні закупівлі» розміщує повну інформацію про майбутні торги та умови їх проведення для учасників та готує пакет документів для проведення конкурсних торгів і розсилає документацію учасникам, які подали офіційну заявку на участь у торгах.

         На третьому етапі здійснюється розгляд та оцінка пропозицій конкурсних торгів (цінових пропозицій), визначається учасник-переможець та укладається з ним договір на закупівлю, реєструється бюджетне зобов'язання згідно з проведеною процедурою закупівлі в Держказначейську службу України.

Положення застосовувати з 1 січня 2022 року.

 

                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                  Робочий план рахунків бухгалтерського обліку

Розділ 1. Балансові рахунки

Клас 1. Нефінансові активи

10

Основні засоби

 

101

Основні засоби та інвестиційна нерухомість розпорядників бюджетних коштів

 

 

1010

Інвестиційна нерухомість

 

 

1013

Будівлі, споруди та передавальні пристрої

 

 

1014

Машини та обладнання

 

 

1015

Транспортні засоби

 

 

1016

Інструменти, прилади, інвентар

 

 

1018

Інші основні засоби

11

Інші необоротні матеріальні активи

 

111

Інші необоротні матеріальні активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1112

Бібліотечні фонди

 

 

1113

Малоцінні необоротні матеріальні активи

13

Капітальні інвестиції

 

131

Капітальні інвестиції розпорядників бюджетних коштів

 

 

1311

Капітальні інвестиції в основні засоби

 

 

1312

Капітальні інвестиції в інші необоротні матеріальні активи

14

Знос (амортизація) необоротних активів

 

141

Знос (амортизація) необоротних активів розпорядників бюджетних коштів

 

 

1411

Знос основних засобів

 

 

1412

Знос інших необоротних матеріальних активів

15

Виробничі запаси

 

151

Виробничі запаси розпорядників бюджетних коштів

 

 

1514

Пально-мастильні матеріали

 

 

1515

Запасні частини

18

Інші нефінансові активи

 

181

Інші нефінансові активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1812

Малоцінні та швидкозношувані предмети

Клас 2. Фінансові активи

21

Поточна дебіторська заборгованість

 

211

Поточна дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів

 

 

2111

Поточна дебіторська заборгованість за розрахунками за товари, роботи, послуги

 

 

2114

Дебіторська заборгованість за розрахунками із соціального страхування

 

 

2116

Дебіторська заборгованість за розрахунками з підзвітними особами

 

 

2117

Інша поточна дебіторська заборгованість

23

Грошові кошти на рахунках

 

231

Грошові кошти на рахунках розпорядників бюджетних коштів

 

 

2313

Реєстраційні рахунки

 

 

2314

Інші рахунки в Казначействі

Клас 5. Капітал та фінансовий результат

51

Внесений капітал

 

511

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

 

 

5111

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

54

Цільове фінансування

 

541

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

 

 

5411

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

55

Фінансовий результат

 

551

Фінансовий результат розпорядників бюджетних коштів

 

 

5511

Фінансові результати виконання кошторису звітного періоду

 

 

5512

Накопичені фінансові результати виконання кошторису

Клас 6. Зобов'язання

63

Розрахунки за податками і зборами

 

631

Розрахунки за податками і зборами розпорядників бюджетних коштів

 

 

6311

Розрахунки з бюджетом за податками і зборами

 

 

6313

Розрахунки із загальнообов'язкового державного соціального страхування

64

Інші поточні зобов'язання

 

641

Інші поточні зобов'язання розпорядників бюджетних коштів

 

 

6415

Розрахунки з іншими кредиторами

65

Розрахунки з оплати праці

 

651

Розрахунки з оплати праці розпорядників бюджетних коштів

 

 

6511

Розрахунки із заробітної плати

 

 

6516

Розрахунки з членами профспілки за безготівковими перерахуваннями сум членських профспілкових внесків

Клас 7. Доходи

70

Доходи за бюджетними асигнуваннями

 

701

Бюджетні асигнування розпорядників бюджетних коштів

 

 

7011

Бюджетні асигнування

Клас 8. Витрати

80

Витрати на виконання бюджетних програм

 

801

Витрати розпорядників бюджетних коштів на виконання бюджетних програм

 

 

8011

Витрати на оплату праці

 

 

8012

Відрахування на соціальні заходи

 

 

8013

Матеріальні витрати

 

 

8014

Амортизація

84

Інші витрати за обмінними операціями

 

841

Інші витрати за обмінними операціями розпорядників бюджетних коштів

 

 

8411

Інші витрати за обмінними операціями

 

Головний бухгалтер                                                     Людмила ДРАПАЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА   СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 22 січня 2022 року                                                                                   № 988

 

Про  затвердження Положення про

облікову політику  відділу освіти,сім»ї,

молоді ,спорту, культури і туризму

Великодедеркальської сільської ради»

 

               Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XIV  із змінами і доповненнями, Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою КМУ від 26.01.2011 р. № 59, положень Національних (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі (далі –НП(С) БО), Плану рахунків бухгалтерського обліку у державному секторі, затверджений наказом  МФУ від 31.12.2013 року № 1203, Нацiонального положення (стандарту) бухгалтерського облiку в державному секторi 125 «Змiни облiкових оцiнок та виправлення помилок», затвердженого наказом Мiнфiну вiд 24.12.2010 № 1629, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Затвердження Положення про облікову політику відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту,  культури і туризму Великодедеркальської сільської ради» що додається .

         2.  Головному бухгалтеру відділу освіти, сім’ї, молоді , спорту,  культури і туризму Великодедеркальської сільської ради  довести дане рішення до відома всіх працівників бухгалтерської служби.

            3. Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою

 

СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА                                                         Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                      ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                                                                                                                                                               рішенням сесії  сільської ради

                                                                                                        № 988   від 28. 01.2022 року 

 

ПОЛОЖЕННЯ   ПРО  ОБЛІКОВУ  ПОЛІТИКУ

 

І. Загальні положення

         Положення про облікову політику (надалі – Положення) визначає методи оцінки, обліку і процедури, які застосовуються суб’єктом державного сектору для ведення бухгалтерського обліку,  складання і подання фінансової та бюджетної звітності, не визначені національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі або щодо яких передбачено більш ніж один їх варіант, а також строки корисного використання груп  основних засобів та нематеріальних активів. Обрана та затверджена цим Положенням облікова політика застосовується постійно (рік у рік). Зміни до облікової політики вносяться лише у випадку, передбачених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі та обов’язково обґрунтовуються і розкриваються у фінансовій звітності.

 

ІІ. Організація ведення бухгалтерського обліку та обліку первинних документів відділу освіти,сім»ї,молоді,спорту, культури і туризму Великодедеркальської сільської ради

 

1. Для обліку записів господарських операцій в облікових регістрах із забезпеченням їх збереження на електронних носіях та в паперовому вигляді застосовується меморіально-ордерна форма бухгалтерського   обліку    Про затвердження типових форм меморіальних ордерів, інших облікових регістрів суб’єктів державного сектору та порядку їх складання, затвердженим наказом Міністерство Фінансів України від 08.09.2017 № 755, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.11.2017 за № 1416/31284.

         Меморіальні ордери - накопичувальні відомості повинні формуватися не пізніше ніж до 5-го числа місяця, що настає за звітним періодом. Усі меморіальні ордери підлягають реєстрації у книзі «Журнал-головна». Облік у книзі «Журнал-головна» ведеться по субрахунках.

2. Складання фінансової, бюджетної, податкової та статистичної звітності про фінансово-економічну діяльність  Великодедеркальської сільської ради здійснюється на підставі даних регістрів бухгалтерського обліку за формами, встановленими відповідними нормативно-правовими актами України.

         Бюджетним періодом є календарний рік. Проміжні облікові періоди - квартал, місяць. Звітність за такими періодами складається наростаючим підсумком із початку звітного року.

3. Підставою для відображення операцій в бухгалтерському обліку є первинний документ, який фіксує факт здійснення операції. Оформлення та подання первинних документів слід здійснювати відповідно до вимог Положення про документальне   забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 № 88, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 24.05.1995 за № 168/704 згідно з графіком документообігу. Строки опрацювання, контролю та здавання документів, визначені у графіку документообігу є обов'язковими для усіх працівників  Великодедеркальської сільської ради.

4. Первинні документи складаються в момент здійснення операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Відповідальність за своєчасне і якісне складання документів, передачу їх для відображення в бухгалтерському обліку, за достовірність даних, наведених у документах, несуть особи, які склали та підписали ці документи.

         Первинні документи повинні мати такі обов'язкові реквізити: назва документа (форми), дата і місце складання, назва установи, від якої складено документ, зміст та обсяг господарської операції, одиниця виміру господарської операції, посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особисті підписи.

         Інформація, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах, накопичується і систематизується на рахунках бухгалтерського обліку та в меморіальних ордерах.

         У первинних документах і меморіальних ордерах виправлення помилок повинно бути підтверджене підписами посадових осіб. У   банківських документах виправлення не допускаються.

         Первинні документи три роки зберігаються у відділі бухгалтерського обліку та звітності  Великодедеркальської сільської ради, відповідальність за збереження первинних документів несуть працівники відділу.

5. Для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків використовується план рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203.

         У Робочому плані рахунків бухгалтерського обліку  для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків передбачити субрахунки другого рівня залежно від джерел надходжень, а саме для надходжень і розрахунків:

- за загальним фондом, доповнивши цифрою 1;

- за спеціальним фондом, доповнивши цифрою 2. 

6. Для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави, застосовують економічну класифікацію видатків бюджету. Застосування кодів економічної класифікації видатків здійснюється згідно з Інструкцією щодо

застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12.03.2012 за № 456/20769. 

ІІI. Організація обліку  сновних засобів, запасів та інших активів

 

1. У бухгалтерському обліку формування інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи здійснюється відповідно до НП(С)БО 121 «Основні засоби», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 №1202, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.Законом від 16.01.20р. №466-IX пп.14.1.138 Податкового кодексу.

          Бухгалтерський облік нематеріальних активів здійснюється відповідно до НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

2. До складу основних засобів відносяться необоротні активи, термін експлуатації яких перевищує один рік та первісна вартість за одиницю (комплект) яких складає 20000 гривень включно без урахування податку на додану вартість. Необоротні активи, які були віднесені до складу основних засобів та нематеріальних активів до дати набрання чинності НП(С)БО 121 «Основні засоби» та НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», обліковуються у складі основних засобів та нематеріальних активів до їх вибуття (списання) з обліку установи.

3. Оприбуткування необоротних активів проводиться гривнях з обов'язковим складанням акта введення в експлуатацію.

4. Амортизація на основні засоби (крім інших необоротних матеріальних активів), нематеріальних активів нараховується в гривнях з копійками із застосуванням прямолінійного методу. Вартість об'єкта основних засобів розподіляється на систематичній основі протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування амортизації на  дату балансу (раз у рік) . Для визначення строків користного використання груп основних засобів приймати Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначенні в НП (С) БО.

         Нарахування амортизації починається з місяця, наступного за місяцем, у якому об'єкт основних засобів став придатним для корисного використання та введений в експлуатацію.

         Для визначення строків корисного використання основних засобів та нематеріальних активів застосовуються Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначені в додатку 1 до Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб'єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

         Амортизація необоротних матеріальних активів нараховується в першому місяці передачі у використання об'єкта необоротних активів у розмірі 50 відсотків його первісної вартості та решта 50 відсотків первісної вартості - у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу).

5. Проведення переоцінки основних засобів здійснюється в разі, коли розмір відхилення залишкової вартості основних засобів від їх справедливої вартості перевищує поріг суттєвості в розмірі 10%. Щодо проведення переоцінки об'єктів основних засобів видається розпорядження сільського голови.

6. Операції з надходження, руху та вибуття основних засобів та інших необоротних матеріальних активів оформлюються первинними документами, які затверджені  наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2016 року №818, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.10.2016 за № 1336/29466.

7. Документи аналітичного обліку необоротних активів систематизуються за датами здійснення операцій та заносяться до меморіального ордера № 9. Для контролю за правильністю бухгалтерських записів за рахунками аналітичного обліку складаються оборотні відомості за кожною групою субрахунків.

8. У бухгалтерському обліку формування інформації про запаси та розкриття відповідної інформації у фінансовій звітності здійснюються відповідно до НП(С)БО «Запаси 123», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку запасів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

9. В якості визначення одиниці обліку запасів використовується їх найменування.

10. Аналітичний облік запасів ведеться у розрізі матеріально відповідальних осіб, видів запасів, окремо за коштами міського бюджету, загального та спеціального фондів. Синтетичний облік запасів ведеться у грошовій одиниці України. Оборотні відомості з метою перевірки правильності записів у регістрах аналітичного обліку матеріальних цінностей та даних синтетичного обліку складаються за всіма субрахунками.

11. Оприбуткування запасів здійснюється через матеріально –відповідальних осіб.

12. Оцінка запасів при їх вибутті (внаслідок їх використання або при іншому вибутті) здійснюється методом середньозваженої собівартості шляхом ділення сумарної вартості залишку таких запасів на початок звітного місяця і вартості одержаних у звітному місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного місяця і одержаних у звітному місяці запасів за матеріально відповідальною особою, за якою обліковуються такі запаси, та рівнями аналітичного обліку.

13. Вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що передані в експлуатацію, виключається зі складу активів (списується з балансу) з подальшою організацією оперативного кількісного обліку за місцем експлуатації відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання.

14. Операції з надходження, видачі та списання запасів оформлюються первинними документами, які затверджені наказом Держказначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2000 за № 962/5183.

15.    Для обліку операцій з витрачання     матеріалів використовується  меморіальний ордер № 13, а для вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів - меморіальний ордер № 10.  

 

ІV. Організація обліку коштів, розрахунків, інших активів та зобов'язань.

 

1. Кошти бюджетної установи обліковуються на рахунках, відкритих в Держказначейській службі України,  відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України18.07.2012 за № 1206/21518.

2. Після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов'язання приймається рішення про їх оплату та надається до Держказначейської служби України платіжне доручення на здійснення платежу з відповідними підтвердними документами.

        3. Списання коштів з рахунків на оплату видатків проводиться відповідно до затвердженого кошторису, за винятком операцій з безспірного списання коштів у випадках, установлених чинним законодавством України.

4. Облік операцій з надходження бюджетних асигнувань загального фонду сільського бюджету  та здійснення видатків ведеться у меморіальному ордері № 2, які нумерують окремо за кожною бюджетною програмою.

5. Усі господарські відносини бюджетної установи з постачальниками товарів, робіт та послуг, покупцями, замовниками оформляються договорами. Договори укладаються з урахуванням вимог Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про здійснення державних закупівель».

6. Договори укладаються (крім довгострокових) виключно в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. Розрахунки з юридичними та фізичними особами (крім розрахунків з підзвітними особами) за товари, роботи та послуги здійснюються після їх отримання. Попередня оплата товарів, робіт та послуг дозволяється виключно у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

7. Для обліку операцій з попередньої оплати рахунків постачальників за матеріальні цінності або  послуги (відшкодування за телекомунікаційні послуги, тощо), оплата за які очікується в майбутньому, застосовується субрахунок 2111 «Розрахунки з іншими дебіторами». Аналітичний облік розрахунків з дебіторами ведеться в меморіальному ордері № 4.

8. Для обліку операцій по розрахункам за отримані матеріальні цінності та надані послуги застосовується субрахунок 6211 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» та субрахунок 6415 «Розрахунки з іншими кредиторами».

         Аналітичний облік розрахунків із кредиторами ведеться в меморіальному ордері № 6.

         Накопичувальні відомості складаються в розрізі кодів економічної класифікації видатків. Записи в них здійснюються позиційним методом - за кожною операцією, що підтверджена відповідним документом (платіжним дорученням, рахунком-фактурою тощо).

9. Формування в бухгалтерському обліку інформації про зобов'язання та розкриття їх у фінансовій звітності здійснюється відповідно до вимог НП(С)БО у державному секторі 128 «Зобов'язання», затвердженого наказом Мінфіну України від 24.12.2010 № 1629, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 20.01.2011 за № 87/18825та Порядку бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 № 372, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за № 426/25203.

         Облік бюджетних зобов'язань здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309, який зареєстрований в Міністерствіюстиції України 20.03.2012 за № 419/20732.

10. Бюджетна установа бере бюджетні зобов'язання та здійснює платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, передбачених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік органами Казначейства.

         Бюджетні зобов'язання за спеціальним фондом бюджету беруться виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету.

         Будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення.

 

V. Організація обліку доходів та видатків

 

1. Облік доходів, які в кошторисі відносяться до доходів загального фонду сільського бюджету, ведеться на субрахунку 7011 «Бюджетні асигнування», для аналітичного обліку отриманих асигнувань використовується Картка аналітичного обліку відкритих асигнувань за формою, затверджена наказом Держказначейства від 06.10.2000 №100, який зареєстрований в  Міністерстві юстиції України 25.10.2000 за № 747/4968. Картка ведеться в розрізі кодів економічної класифікації видатків окремо за кожним кодом програмної класифікації видатків.

2. Касові видатки відображаються в обліку в момент одержання коштів або перерахування коштів з поточного бюджетного рахунка.

3. Делегувати право підпису грошово – розрахункових документів, господарських документів на придбання та використання основних засобів та інших нематеріальних активів, банківських та фінансових документів, чеків по виконанню кошторису доходів та видатків установи:

3.1. Першого – начальнику відділу освіти, сім»ї, молоді , спорту,  культури і туризму  Великодедеркальської сільської ради;

 

3.2. Другого – заступнику головного бухгалтера відділу освіти, сім»ї, молоді , спорту,  культури і туризму Великодедеркальської сільської ради ;

 

3.3. Забезпечити подання картки із зразками підпису в установи банку та казначейства з правом двох перших та двох других підписів.

 

4.  Заробітна плата  працівникам  відділу освіти, сім»ї, молоді , спорту,  культури і туризму  Великодедеркальської сільської ради нараховується відповідно до Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, штатного розпису, наказів начальника відділу.

         Виплата заробітної плати працівникам за першу половину місяця проводиться 10-го числа кожного місяця, а за другу половину місяця  –   26-го числа   місяця.

5. Службовим відрядженням вважається поїздка за наказом начальника відділу на певний термін до іншого населеного пункту для виконання службового доручення.

         Направлення працівників у відрядження та відшкодування витрат здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 (із змінами), зареєстрованого в Міністерствіюстиції України31.03.1998 за № 218/2658.

         Облік розрахунків з підзвітними особами по видатках на відрядження ведеться на субрахунку 2116 «Дебіторська заборгованість з розрахунки з підзвітними особами».

         Операції по розрахунках з підзвітними особами ведуться в розрізі кодів економічної класифікації видатків та в накопичувальній відомості - меморіальному ордері № 8.

6. Відділ освіти, сім»ї, молоді, спорту, культури і туризму  Великодедеркальської сільської ради не є платником ПДВ.

7. Кошти повинні використовуватися тільки на цілі, передбачені бюджетними призначеннями по напрямах, визначених у паспорті бюджетної програми.

8. Інвентаризація активів і зобов'язань проводиться щорічно станом на 01 листопада (01 грудня) з метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

         Під час інвентаризації активів і зобов'язань перевіряються і документально підтверджуються їх фактична наявність, стан, відповідність критеріям, повнота відображення зобов'язань, виявляються лишки або нестачі активів шляхом зіставляння фактичної наявності з даними бухгалтерського обліку.

         У ході проведення інвентаризації виявляються активи, які частково втратили свою первісну якість, а також матеріальні і нематеріальні активи, що не використовуються.

         Інвентаризація проводиться у випадках та у терміни, що визначені Положенням про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України30.10.2014 за № 1365/26142, в якому визначено терміни її проведення та затверджено склад комісії.

9. Фінансова та бюджетна звітність складається на підставі даних бухгалтерського обліку відповідно до ст. 58 Бюджетного кодексу України, Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419, Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012 № 44, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 196/20509, для отримання інформації про фактичне становище, результати діяльності та рух грошових коштів. Звітність подається до Держказначейської служби України у визначені терміни. 

 

VIІ. Організація процедури здійснення державних закупівель

 

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється шляхом проведення процедур закупівель відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

         Закупівля товарів, робіт і послуг може здійснюватися шляхом проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників, переговорної процедури закупівлі.

         Процедура проведення закупівель за державні кошти складається з декількох етапів.

         На першому етапі визначаються предмет, обсяг та процедура закупівлі, терміни проведення торгів та розробляється графік поставок або надання послуг (виконання робіт).

         На другому етапі комітет з конкурсних торгів на веб-порталі «Державні закупівлі» розміщує повну інформацію про майбутні торги та умови їх проведення для учасників та готує пакет документів для проведення конкурсних торгів і розсилає документацію учасникам, які подали офіційну заявку на участь у торгах.

         На третьому етапі здійснюється розгляд та оцінка пропозицій конкурсних торгів (цінових пропозицій), визначається учасник-переможець та укладається з ним договір на закупівлю, реєструється бюджетне зобов'язання згідно з проведеною процедурою закупівлі в Держказначейську службу України.

Положення застосовувати з 1 січня 2022 року.

 

 

 

 

 

                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                  Робочий план рахунків бухгалтерського обліку

Розділ 1. Балансові рахунки

Клас 1. Нефінансові активи

10

Основні засоби

 

101

Основні засоби та інвестиційна нерухомість розпорядників бюджетних коштів

 

 

1010

Інвестиційна нерухомість

 

 

1013

Будівлі, споруди та передавальні пристрої

 

 

1014

Машини та обладнання

 

 

1015

Транспортні засоби

 

 

1016

Інструменти, прилади, інвентар

 

 

1018

Інші основні засоби

11

Інші необоротні матеріальні активи

 

111

Інші необоротні матеріальні активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1112

Бібліотечні фонди

 

 

1113

Малоцінні необоротні матеріальні активи

13

Капітальні інвестиції

 

131

Капітальні інвестиції розпорядників бюджетних коштів

 

 

1311

Капітальні інвестиції в основні засоби

 

 

1312

Капітальні інвестиції в інші необоротні матеріальні активи

14

Знос (амортизація) необоротних активів

 

141

Знос (амортизація) необоротних активів розпорядників бюджетних коштів

 

 

1411

Знос основних засобів

 

 

1412

Знос інших необоротних матеріальних активів

15

Виробничі запаси

 

151

Виробничі запаси розпорядників бюджетних коштів

 

 

1514

Пально-мастильні матеріали

 

 

1515

Запасні частини

18

Інші нефінансові активи

 

181

Інші нефінансові активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1812

Малоцінні та швидкозношувані предмети

Клас 2. Фінансові активи

21

Поточна дебіторська заборгованість

 

211

Поточна дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів

 

 

2111

Поточна дебіторська заборгованість за розрахунками за товари, роботи, послуги

 

 

2114

Дебіторська заборгованість за розрахунками із соціального страхування

 

 

2116

Дебіторська заборгованість за розрахунками з підзвітними особами

 

 

2117

Інша поточна дебіторська заборгованість

23

Грошові кошти на рахунках

 

231

Грошові кошти на рахунках розпорядників бюджетних коштів

 

 

2313

Реєстраційні рахунки

 

 

2314

Інші рахунки в Казначействі

Клас 5. Капітал та фінансовий результат

51

Внесений капітал

 

511

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

 

 

5111

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

54

Цільове фінансування

 

541

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

 

 

5411

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

55

Фінансовий результат

 

551

Фінансовий результат розпорядників бюджетних коштів

 

 

5511

Фінансові результати виконання кошторису звітного періоду

 

 

5512

Накопичені фінансові результати виконання кошторису

Клас 6. Зобов'язання

63

Розрахунки за податками і зборами

 

631

Розрахунки за податками і зборами розпорядників бюджетних коштів

 

 

6311

Розрахунки з бюджетом за податками і зборами

 

 

6313

Розрахунки із загальнообов'язкового державного соціального страхування

64

Інші поточні зобов'язання

 

641

Інші поточні зобов'язання розпорядників бюджетних коштів

 

 

6415

Розрахунки з іншими кредиторами

65

Розрахунки з оплати праці

 

651

Розрахунки з оплати праці розпорядників бюджетних коштів

 

 

6511

Розрахунки із заробітної плати

 

 

6516

Розрахунки з членами профспілки за безготівковими перерахуваннями сум членських профспілкових внесків

Клас 7. Доходи

70

Доходи за бюджетними асигнуваннями

 

701

Бюджетні асигнування розпорядників бюджетних коштів

 

 

7011

Бюджетні асигнування

Клас 8. Витрати

80

Витрати на виконання бюджетних програм

 

801

Витрати розпорядників бюджетних коштів на виконання бюджетних програм

 

 

8011

Витрати на оплату праці

 

 

8012

Відрахування на соціальні заходи

 

 

8013

Матеріальні витрати

 

 

8014

Амортизація

84

Інші витрати за обмінними операціями

 

841

Інші витрати за обмінними операціями розпорядників бюджетних коштів

 

 

8411

Інші витрати за обмінними операціями

 

Головний бухгалтер                                                      Наталія БУРЛІЦЬКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА   СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                                   №990                 

 

Про  затвердження Положення про облікову

політику центру надання соціальних послуг

Великодедеркальської сільської ради

 

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XIV  із змінами і доповненнями, Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою КМУ від 26.01.2011 р. № 59, положень Національних (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі (далі –НП(С) БО), Плану рахунків бухгалтерського обліку у державному секторі, затверджений наказом  МФУ від 31.12.2013 року № 1203, Нацiонального положення (стандарту) бухгалтерського облiку в державному секторi 125 «Змiни облiкових оцiнок та виправлення помилок», затвердженого наказом Мiнфiну вiд 24.12.2010 № 1629, сільська рада

 

                                                        ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердження Положення про облікову політику центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради.

2. Директору центру надання соціальних послуг  Великодедеркальської сільської ради Наталії Ткачук довести дане рішення до відома всіх працівників бухгалтерської служби центру.

3. Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою.

 

Сільський голова                                                                   Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                                                                                                                                                               рішенням сесії  сільської ради

                                                                                                        № 990  від 28. 01.2022 року 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

  про  облікову  політику центру надання соціальних послуг

Великодедеркальської сільської ради

 

І. Загальні положення

Положення про облікову політику (надалі – Положення) визначає методи оцінки, обліку і процедури, які застосовуються суб’єктом державного сектору для ведення бухгалтерського обліку,  складання і подання фінансової та бюджетної звітності, не визначені національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі або щодо яких передбачено більш ніж один їх варіант, а також строки корисного використання груп  основних засобів та нематеріальних активів. Обрана та затверджена цим Положенням облікова політика застосовується постійно (рік у рік). Зміни до облікової політики вносяться лише у випадку, передбачених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі та обов’язково обґрунтовуються і розкриваються у фінансовій звітності.

 

ІІ. Організація ведення бухгалтерського обліку та обліку первинних документів центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради

 

1. Для обліку записів господарських операцій в облікових регістрах із забезпеченням їх збереження на електронних носіях та в паперовому вигляді застосовується меморіально-ордерна форма бухгалтерського   обліку    Про затвердження типових форм меморіальних ордерів, інших облікових регістрів суб’єктів державного сектору та порядку їх складання, затвердженим наказом Міністерства Фінансів України від 08.09.2017 № 755, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.11.2017 за № 1416/31284.

Меморіальні ордери - накопичувальні відомості повинні формуватися не пізніше ніж до 5-го числа місяця, що настає за звітним періодом. Усі меморіальні ордери підлягають реєстрації у книзі «Журнал-головна». Облік у книзі «Журнал-головна» ведеться по субрахунках.

2. Складання фінансової, бюджетної, податкової та статистичної звітності про фінансово-економічну діяльність  центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради здійснюється на підставі даних регістрів бухгалтерського обліку за формами, встановленими відповідними нормативно-правовими актами України.

Бюджетним періодом є календарний рік. Проміжні облікові періоди - квартал, місяць. Звітність за такими періодами складається наростаючим підсумком із початку звітного року.

3. Підставою для відображення операцій в бухгалтерському обліку є первинний документ, який фіксує факт здійснення операції. Оформлення та подання первинних документів слід здійснювати відповідно до вимог Положення про документальне   забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995    №88, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 24.05.1995 за                     № 168/704 згідно з графіком документообігу. Строки опрацювання, контролю та здавання документів, визначені у графіку документообігу є обов'язковими для усіх працівників центру надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради.

4. Первинні документи складаються в момент здійснення операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Відповідальність за своєчасне і якісне складання документів, передачу їх для відображення в бухгалтерському обліку, за достовірність даних, наведених у документах, несуть особи, які склали та підписали ці документи.

Первинні документи повинні мати такі обов'язкові реквізити: назва документа (форми), дата і місце складання, назва установи, від якої складено документ, зміст та обсяг господарської операції, одиниця виміру господарської операції, посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особисті підписи.

Інформація, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах, накопичується і систематизується на рахунках бухгалтерського обліку та в меморіальних ордерах.

У первинних документах і меморіальних ордерах виправлення помилок повинно бути підтверджене підписами посадових осіб. У   банківських документах виправлення не допускаються.

Первинні документи три роки зберігаються у центрі надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради, відповідальність за збереження первинних документів несуть працівники центру.

5. Для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків використовується план рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203.

У робочому плані рахунків бухгалтерського обліку  для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків передбачити субрахунки другого рівня залежно від джерел надходжень, а саме для надходжень і розрахунків:

- за загальним фондом, доповнивши цифрою 1;

- за спеціальним фондом, доповнивши цифрою 2. 

6. Для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави, застосовують економічну класифікацію видатків бюджету. Застосування кодів економічної класифікації видатків здійснюється згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12.03.2012 за № 456/20769.


ІІI. Організація обліку основних засобів, запасів та інших активів

 

1. У бухгалтерському обліку формування інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи здійснюється відповідно до НП(С)БО 121 «Основні засоби», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 №1202, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.Законом від 16.01.20р. №466-IX пп.14.1.138 Податкового кодексу.

Бухгалтерський облік нематеріальних активів здійснюється відповідно до НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

2. До складу основних засобів відносяться необоротні активи, термін експлуатації яких перевищує один рік та первісна вартість за одиницю (комплект) яких складає 20000 гривень включно без урахування податку на додану вартість. Необоротні активи, які були віднесені до складу основних засобів та нематеріальних активів до дати набрання чинності НП(С)БО 121 «Основні засоби» та НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», обліковуються у складі основних засобів та нематеріальних активів до їх вибуття (списання) з обліку установи.

3. Оприбуткування необоротних активів проводиться гривнях з обов'язковим складанням акта введення в експлуатацію.

4. Амортизація на основні засоби (крім інших необоротних матеріальних активів), нематеріальних активів нараховується в гривнях з копійками із застосуванням прямолінійного методу. Вартість об'єкта основних засобів розподіляється на систематичній основі протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування амортизації на  дату балансу (раз у рік) . Для визначення строків користного використання груп основних засобів приймати Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначенні в НП (С) БО.

Нарахування амортизації починається з місяця, наступного за місяцем, у якому об'єкт основних засобів став придатним для корисного використання та введений в експлуатацію.

Для визначення строків корисного використання основних засобів та нематеріальних активів застосовуються Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначені в додатку 1 до Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб'єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

Амортизація необоротних матеріальних активів нараховується в першому місяці передачі у використання об'єкта необоротних активів у розмірі 50 відсотків його первісної вартості та решта 50 відсотків первісної вартості - у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу).

5. Проведення переоцінки основних засобів здійснюється в разі, коли розмір відхилення залишкової вартості основних засобів від їх справедливої вартості перевищує поріг суттєвості в розмірі 10%. Щодо проведення переоцінки об'єктів основних засобів видається розпорядження сільського голови.

6. Операції з надходження, руху та вибуття основних засобів та інших необоротних матеріальних активів оформлюються первинними документами, які затверджені  наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2016 року №818, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.10.2016 за № 1336/29466.

7. Документи аналітичного обліку необоротних активів систематизуються за датами здійснення операцій та заносяться до меморіального ордера № 9. Для контролю за правильністю бухгалтерських записів за рахунками аналітичного обліку складаються оборотні відомості за кожною групою субрахунків.

8. У бухгалтерському обліку формування інформації про запаси та розкриття відповідної інформації у фінансовій звітності здійснюються відповідно до НП(С)БО «Запаси 123», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку запасів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

9. В якості визначення одиниці обліку запасів використовується їх найменування.

10. Аналітичний облік запасів ведеться у розрізі матеріально відповідальних осіб, видів запасів, окремо за коштами сільського бюджету, загального та спеціального фондів. Синтетичний облік запасів ведеться у грошовій одиниці України. Оборотні відомості з метою перевірки правильності записів у регістрах аналітичного обліку матеріальних цінностей та даних синтетичного обліку складаються за всіма субрахунками.

11. Оприбуткування запасів здійснюється через матеріально –відповідальних осіб.

12. Оцінка запасів при їх вибутті (внаслідок їх використання або при іншому вибутті) здійснюється методом середньозваженої собівартості шляхом ділення сумарної вартості залишку таких запасів на початок звітного місяця і вартості одержаних у звітному місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного місяця і одержаних у звітному місяці

запасів за матеріально відповідальною особою, за якою обліковуються такі запаси, та рівнями аналітичного обліку.

13. Вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що передані в експлуатацію, виключається зі складу активів (списується з балансу) з подальшою організацією оперативного кількісного обліку за місцем експлуатації відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання.

14. Операції з надходження, видачі та списання запасів оформлюються первинними документами, які затверджені наказом Держказначейства України «Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання» від 18.12.2000 № 130, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2000 за № 962/5183.

15.    Для обліку операцій з витрачання     матеріалів використовується  меморіальний ордер № 13, а для вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів - меморіальний ордер № 10.   

 

ІV. Організація обліку коштів, розрахунків, інших активів та зобов'язань.

 

1. Кошти бюджетної установи обліковуються на рахунках, відкритих в Держказначейській службі України,  відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України18.07.2012 за № 1206/21518.

2. Після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов'язання приймається рішення про їх оплату та надається до Держказначейської служби України платіжне доручення на здійснення платежу з відповідними підтвердними документами.

3. Списання коштів з рахунків на оплату видатків проводиться відповідно до затвердженого кошторису, за винятком операцій з безспірного списання коштів у випадках, установлених чинним законодавством України.

4. Облік операцій з надходження бюджетних асигнувань загального фонду сільського бюджету  та здійснення видатків ведеться у меморіальному ордері  № 2, які нумерують окремо за кожною бюджетною програмою.

5. Усі господарські відносини бюджетної установи з постачальниками товарів, робіт та послуг, покупцями, замовниками оформляються договорами. Договори укладаються з урахуванням вимог Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про здійснення державних закупівель».

6. Договори укладаються (крім довгострокових) виключно в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. Розрахунки з юридичними та фізичними особами (крім розрахунків з підзвітними особами) за товари, роботи та послуги здійснюються після їх отримання. Попередня оплата товарів, робіт та послуг дозволяється виключно у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

7. Для обліку операцій з попередньої оплати рахунків постачальників за матеріальні цінності або  послуги (відшкодування за телекомунікаційні послуги, тощо), оплата за які очікується в майбутньому, застосовується субрахунок 2111 «Розрахунки з іншими дебіторами». Аналітичний облік розрахунків з дебіторами ведеться в меморіальному ордері № 4.

8. Для обліку операцій по розрахункам за отримані матеріальні цінності та надані послуги застосовується субрахунок 6211 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» та субрахунок 6415 «Розрахунки з іншими кредиторами».

Аналітичний облік розрахунків із кредиторами ведеться в меморіальному ордері № 6.

Накопичувальні відомості складаються в розрізі кодів економічної класифікації видатків. Записи в них здійснюються позиційним методом - за кожною операцією, що підтверджена відповідним документом (платіжним дорученням, рахунком-фактурою тощо).

9. Формування в бухгалтерському обліку інформації про зобов'язання та розкриття їх у фінансовій звітності здійснюється відповідно до вимог НП(С)БО у державному секторі 128 «Зобов'язання», затвердженого наказом Мінфіну України від 24.12.2010 № 1629, зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 20.01.2011 за № 87/18825та Порядку бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 № 372, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за № 426/25203.

Облік бюджетних зобов'язань здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309, який зареєстрований в Міністерствіюстиції України 20.03.2012 за № 419/20732.

10. Бюджетна установа бере бюджетні зобов'язання та здійснює платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, передбачених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік органами Казначейства.

Бюджетні зобов'язання за спеціальним фондом бюджету беруться виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету.

Будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення.

 

V. Організація обліку доходів та видатків

 

1. Облік доходів, які в кошторисі відносяться до доходів загального фонду сільського бюджету, ведеться на субрахунку 7011 «Бюджетні асигнування», для аналітичного обліку отриманих асигнувань використовується Картка аналітичного обліку відкритих асигнувань за формою, затверджена наказом Держказначейства від 06.10.2000 №100, який  зареєстрований в  Міністерстві юстиції України 25.10.2000 за № 747/4968. Картка ведеться в розрізі кодів економічної класифікації видатків окремо за кожним кодом програмної класифікації видатків.

2. Касові видатки відображаються в обліку в момент одержання коштів або перерахування коштів з поточного бюджетного рахунка.

3. Делегувати право підпису грошово – розрахункових документів, господарських документів на придбання та використання основних засобів та інших нематеріальних активів, банківських та фінансових документів, чеків по виконанню кошторису доходів та видатків установи:

3.1. Першого – директору центру надання соціальних послуг  Великодедеркальської сільської ради;      

3.2. Другого –  головному бухгалтеру центру надання соціальних послуг   Великодедеркальської сільської ради;

3.3. Забезпечити подання картки із зразками підпису в установи банку та казначейства з правом двох перших та двох других підписів.

4.  Заробітна плата  працівникам центру надання соціальних послуг   Великодедеркальської сільської ради нараховується відповідно до Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, штатного розпису, наказів директора центру.

Виплата заробітної плати працівникам за першу половину місяця проводиться 10-го числа кожного місяця, а за другу половину місяця  –            26-го числа місяця.

5. Службовим відрядженням вважається поїздка за наказом директора центру на певний термін до іншого населеного пункту для виконання службового доручення.

Направлення працівників у відрядження та відшкодування витрат здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 (із змінами), зареєстрованого в Міністерствіюстиції України 31.03.1998 за № 218/2658.

Облік розрахунків з підзвітними особами по видатках на відрядження ведеться на субрахунку 2116 «Дебіторська заборгованість з розрахунки з підзвітними особами».

Операції по розрахунках з підзвітними особами ведуться в розрізі кодів економічної класифікації видатків та в накопичувальній відомості - меморіальному ордері № 8.

6. Центр надання соціальних послуг Великодедеркальської сільської ради не є платником ПДВ.

7. Кошти повинні використовуватися тільки на цілі, передбачені бюджетними призначеннями по напрямах, визначених у паспорті бюджетної програми.

8. Інвентаризація активів і зобов'язань проводиться щорічно станом на    01 листопада (01 грудня) з метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Під час інвентаризації активів і зобов'язань перевіряються і документально підтверджуються їх фактична наявність, стан, відповідність критеріям, повнота відображення зобов'язань, виявляються лишки або нестачі активів шляхом зіставляння фактичної наявності з даними бухгалтерського обліку.

У ході проведення інвентаризації виявляються активи, які частково втратили свою первісну якість, а також матеріальні і нематеріальні активи, що не використовуються.

Інвентаризація проводиться у випадках та у терміни, що визначені Положенням про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 1365/26142, в якому визначено терміни її проведення та затверджено склад комісії.

9. Фінансова та бюджетна звітність складається на підставі даних бухгалтерського обліку відповідно до ст. 58 Бюджетного кодексу України, Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419, Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012 № 44, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 196/20509, для отримання інформації про фактичне становище, результати діяльності та рух грошових коштів. Звітність подається до Держказначейської служби України у визначені терміни. 

 

VIІ. Організація процедури здійснення державних закупівель

 

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється шляхом проведення процедур закупівель відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Закупівля товарів, робіт і послуг може здійснюватися шляхом проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників, переговорної процедури закупівлі.

Процедура проведення закупівель за державні кошти складається з декількох етапів.

На першому етапі визначаються предмет, обсяг та процедура закупівлі, терміни проведення торгів та розробляється графік поставок або надання послуг (виконання робіт).

На другому етапі комітет з конкурсних торгів на веб-порталі «Державні закупівлі» розміщує повну інформацію про майбутні торги та умови їх проведення для учасників та готує пакет документів для проведення конкурсних торгів і розсилає документацію учасникам, які подали офіційну заявку на участь у торгах.

На третьому етапі здійснюється розгляд та оцінка пропозицій конкурсних торгів (цінових пропозицій), визначається учасник-переможець та укладається з ним договір на закупівлю, реєструється бюджетне зобов'язання згідно з проведеною процедурою закупівлі в Держказначейську службу України.

Положення застосовувати з 1 січня 2022 року.

 

                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                  Робочий план рахунків бухгалтерського обліку

Розділ 1. Балансові рахунки

Клас 1. Нефінансові активи

10

Основні засоби

 

101

Основні засоби та інвестиційна нерухомість розпорядників бюджетних коштів

 

 

1010

Інвестиційна нерухомість

 

 

1013

Будівлі, споруди та передавальні пристрої

 

 

1014

Машини та обладнання

 

 

1015

Транспортні засоби

 

 

1016

Інструменти, прилади, інвентар

 

 

1018

Інші основні засоби

11

Інші необоротні матеріальні активи

 

111

Інші необоротні матеріальні активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1112

Бібліотечні фонди

 

 

1113

Малоцінні необоротні матеріальні активи

13

Капітальні інвестиції

 

131

Капітальні інвестиції розпорядників бюджетних коштів

 

 

1311

Капітальні інвестиції в основні засоби

 

 

1312

Капітальні інвестиції в інші необоротні матеріальні активи

14

Знос (амортизація) необоротних активів

 

141

Знос (амортизація) необоротних активів розпорядників бюджетних коштів

 

 

1411

Знос основних засобів

 

 

1412

Знос інших необоротних матеріальних активів

15

Виробничі запаси

 

151

Виробничі запаси розпорядників бюджетних коштів

 

 

1514

Пально-мастильні матеріали

 

 

1515

Запасні частини

18

Інші нефінансові активи

 

181

Інші нефінансові активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1812

Малоцінні та швидкозношувані предмети

Клас 2. Фінансові активи

21

Поточна дебіторська заборгованість

 

211

Поточна дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів

 

 

2111

Поточна дебіторська заборгованість за розрахунками за товари, роботи, послуги

 

 

2114

Дебіторська заборгованість за розрахунками із соціального страхування

 

 

2116

Дебіторська заборгованість за розрахунками з підзвітними особами

 

 

2117

Інша поточна дебіторська заборгованість

23

Грошові кошти на рахунках

 

231

Грошові кошти на рахунках розпорядників бюджетних коштів

 

 

2313

Реєстраційні рахунки

 

 

2314

Інші рахунки в Казначействі

Клас 5. Капітал та фінансовий результат

51

Внесений капітал

 

511

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

 

 

5111

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

54

Цільове фінансування

 

541

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

 

 

5411

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

55

Фінансовий результат

 

551

Фінансовий результат розпорядників бюджетних коштів

 

 

5511

Фінансові результати виконання кошторису звітного періоду

 

 

5512

Накопичені фінансові результати виконання кошторису

Клас 6. Зобов'язання

63

Розрахунки за податками і зборами

 

631

Розрахунки за податками і зборами розпорядників бюджетних коштів

 

 

6311

Розрахунки з бюджетом за податками і зборами

 

 

6313

Розрахунки із загальнообов'язкового державного соціального страхування

64

Інші поточні зобов'язання

 

641

Інші поточні зобов'язання розпорядників бюджетних коштів

 

 

6415

Розрахунки з іншими кредиторами

65

Розрахунки з оплати праці

 

651

Розрахунки з оплати праці розпорядників бюджетних коштів

 

 

6511

Розрахунки із заробітної плати

 

 

6516

Розрахунки з членами профспілки за безготівковими перерахуваннями сум членських профспілкових внесків

Клас 7. Доходи

70

Доходи за бюджетними асигнуваннями

 

701

Бюджетні асигнування розпорядників бюджетних коштів

 

 

7011

Бюджетні асигнування

Клас 8. Витрати

80

Витрати на виконання бюджетних програм

 

801

Витрати розпорядників бюджетних коштів на виконання бюджетних програм

 

 

8011

Витрати на оплату праці

 

 

8012

Відрахування на соціальні заходи

 

 

8013

Матеріальні витрати

 

 

8014

Амортизація

84

Інші витрати за обмінними операціями

 

841

Інші витрати за обмінними операціями розпорядників бюджетних коштів

 

 

8411

Інші витрати за обмінними операціями

 

     Директор                                                                        Наталія ТКАЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА   СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                                    №989

 

Про затвердження Положения про облікову політику та організацію бухгалтерського обліку відділу фінансів Великодедеркальської сільської ради

 

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-XIV, Національних воложень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, Наказу Міністерства фінансів Укрїни від 23.01.2015 № 11 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб’екта державного сектору», Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 26.01.2011 р. № 59, Наказу Міністерства фінансів України від 26.06.2013 р. № 311 «Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ», керуючись пунктом 20 частини 3 статті 42 та статгі 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

                                       ВИРІШИЛА.

          1.    Затвердиги Положеиня про облікову політику відділу фінансів Великодедеркальської сільської ради, що додається.

          2.    Працівникам відділу фінансів Великодедеркальської сільської ради прийнятя дане рішення до неухильного виконанвя та привести у відповідність порядок організації бухгалтерського обліку.

          3.    Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою.

 

 

Сільський голова                                                                   Юрій ПАНАСЮК

 

      ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                                                               рішенням сесії  сільської ради  № 989 від 28.01.2022р. 

 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ОБЛІКОВУ ПОЛІТИКУ

І. Загальні положення

Положення про облікову політику (надалі – Положення) визначає методи оцінки, обліку і процедури, які застосовуються суб’єктом державного сектору для ведення бухгалтерського обліку, складання і подання фінансової та бюджетної звітності, не визначені національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі або щодо яких передбачено більш ніж один їх варіант, а також строки корисного використання груп основних засобів та нематеріальних активів. Обрана та затверджена цим Положенням облікова політика застосовується постійно (рік у рік). Зміни до облікової політики вносяться у випадку, передбачених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі та обов’язково обґрунтовуються і розкриваються у фінансовій звітності.

ІІ. Організація ведення бухгалтерського обліку та обліку первинних документів відділу фінансів Великодедеркальської сільської ради

 

     1.   Для обліку записів господарських операцій в облікових регістрах із забезпеченням їх збереження на електронних носіях та в паперовому вигляді застосовується меморіально-ордерна форма бухгалтерського обліку Про затвердження типових форм меморіальних ордерів, інших облікових регістрів суб’єктів державного сектору та порядку їх складання, затвердженим наказом Міністерство Фінансів України від 08.09.2017 № 755, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.11.2017 за № 1416/31284.

         Меморіальні ордери - накопичувальні відомості повинні формуватися не пізніше ніж до 5-го числа місяця, що настає за звітним періодом. Усі

меморіальні ордери підлягають реєстрації у книзі «Журнал-головна». Облік у книзі «Журнал-головна» ведеться по субрахунках.

      2. Складання фінансової, бюджетної, податкової та статистичної звітності про фінансово-економічну діяльність         Великодедеркальської сільської ради здійснюється на підставі даних регістрів бухгалтерського обліку за формами, встановленими відповідними нормативно-правовими актами України.              Бюджетним періодом є календарний рік. Проміжні облікові періоди - квартал, місяць. Звітність за такими періодами складається наростаючим підсумком із початку звітного року.

    3. Підставою для відображення операцій в бухгалтерському обліку є первинний документ, який фіксує факт здійснення операції. Оформлення та подання первинних документів слід здійснювати відповідно до вимог Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 № 88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.05.1995 за № 168/704 згідно з графіком документообігу. Строки опрацювання, контролю та здавання документів, визначені у графіку документообігу є обов'язковими для усіх працівників Великодедеркальської ради.

    4. Первинні документи складаються в момент здійснення операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Відповідальність за своєчасне і якісне складання документів, передачу їх для відображення в бухгалтерському обліку, за достовірність даних, наведених у документах, несуть особи, які склали та підписали ці документи.

         Первинні документи повинні мати такі обов'язкові реквізити: назва документа (форми), дата і місце складання, назва установи, від якої складено документ, зміст та обсяг господарської операції, одиниця виміру господарської операції, посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особисті підписи.

         Інформація, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах, накопичується і систематизується на рахунках бухгалтерського обліку та в меморіальних ордерах.

         У первинних документах і меморіальних ордерах виправлення помилок повинно бути підтверджене підписами посадових осіб. У банківських документах виправлення не допускаються.

         Первинні документи три роки зберігаються у бухгалтерії Великодедеркальської сільської ради, відповідальність за збереження первинних документів несуть працівники бухгалтерії.

        5. Для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків використовується план рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203.

У Робочому плані рахунків бухгалтерського обліку для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків передбачити субрахунки другого рівня залежно від джерел надходжень, а саме для надходжень і розрахунків:

-   за загальним фондом, доповнивши цифрою 1;

-   за спеціальним фондом, доповнивши цифрою 2.

     6.         Для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави, застосовують економічну класифікацію видатків бюджету. Застосування кодів економічної класифікації видатків здійснюється згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12.03.2012 за № 456/20769.

ІІI. Організація обліку основних засобів, запасів та інших активів

    1. У бухгалтерському обліку формування інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та незавершені капітальні інвестиції в необоротні  матеріальні  активи  здійснюється  відповідно  до  НП(С)БО  121

«Основні засоби», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від

 

12.10.2010  №1202,  який зареєстрований  в  Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

         Бухгалтерський облік нематеріальних активів здійснюється відповідно до НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

        2.        До складу основних засобів відносяться необоротні активи, термін експлуатації яких перевищує один рік та первісна вартість за одиницю (комплект) яких складає 20 000 гривень включно без урахування податку на додану вартість. Необоротні активи, які були віднесені до складу основних засобів та нематеріальних активів до дати набрання чинності НП(С)БО 121

«Основні засоби» та НП(С)БО 122 «Нематеріальні активи», обліковуються у складі основних засобів та нематеріальних активів до їх вибуття (списання) з обліку установи.

    3. Оприбуткування необоротних активів проводиться в гривнях з обов'язковим складанням акта введення в експлуатацію.

       4. Амортизація на основні засоби (крім інших необоротних матеріальних активів), нематеріальних активів нараховується в гривнях з копійками із застосуванням прямолінійного методу. Вартість об'єкта основних засобів розподіляється на систематичній основі протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування амортизації на дату балансу (раз у рік) . Для визначення строків користного використання груп основних засобів приймати Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначенні в НП (С) БО.

         Нарахування амортизації починається з місяця, наступного за місяцем, у якому об'єкт основних засобів став придатним для корисного використання та введений в експлуатацію.

         Для визначення строків корисного використання основних засобів та нематеріальних активів застосовуються Типові строки корисного використання груп основних засобів, які визначені в додатку 1 до Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб'єкта державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

         Амортизація необоротних матеріальних активів нараховується в першому місяці передачі у використання об'єкта необоротних активів у розмірі 50 відсотків його первісної вартості та решта 50 відсотків первісної вартості - у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу).

      5. Проведення переоцінки основних засобів здійснюється в разі, коли розмір відхилення залишкової вартості основних засобів від їх справедливої вартості перевищує поріг суттєвості в розмірі 10%. Щодо проведення переоцінки об'єктів основних засобів видається розпорядження міського голови.

     6.         Операції з надходження, руху та вибуття основних засобів та інших необоротних матеріальних активів оформлюються первинними документами,

 

які затверджені    наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2016 року

№818, зареєстрованим    в    Міністерстві    юстиції    України    07.10.2016   за

№ 1336/29466.

      7.          Документи аналітичного обліку необоротних активів систематизуються за датами здійснення операцій та заносяться до меморіального ордера № 9. Для контролю за правильністю бухгалтерських записів за рахунками аналітичного обліку складаються оборотні відомості за кожною групою субрахунків.

      8.У бухгалтерському обліку формування інформації про запаси та розкриття відповідної інформації у фінансовій звітності здійснюються відповідно до НП(С)БО «Запаси 123», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.10.2010 № 1202, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1017/18312 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку запасів суб'єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 11.

        9.В якості визначення одиниці обліку запасів використовується їх найменування.

        10 .Аналітичний облік запасів ведеться у розрізі матеріально відповідальних осіб, видів запасів, окремо за коштами міського бюджету, загального та спеціального фондів. Синтетичний облік запасів ведеться у грошовій одиниці України. Оборотні відомості з метою перевірки правильності записів у регістрах аналітичного обліку матеріальних цінностей та даних синтетичного обліку складаються за всіма субрахунками.

      11. Оприбуткування запасів здійснюється через матеріально –відповідальних осіб.

      12.      Оцінка запасів при їх вибутті (внаслідок їх використання або при іншому вибутті) здійснюється методом середньозваженої собівартості шляхом ділення сумарної вартості залишку таких запасів на початок звітного місяця і вартості одержаних у звітному місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного місяця і одержаних у звітному місяці запасів за матеріально відповідальною особою, за якою обліковуються такі запаси, та рівнями аналітичного обліку.

       13.     Вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що передані в експлуатацію, виключається зі складу активів (списується з балансу) з подальшою організацією оперативного кількісного обліку за місцем експлуатації відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання.

       14.     Операції з надходження, видачі та списання запасів оформлюються первинними документами, які затверджені наказом Держказначейства України

«Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ  та  інструкції  про  їх  складання»  від  18.12.2000  №  130, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2000 за № 962/5183.

         15.   Для обліку операцій з витрачання матеріалів використовується меморіальний ордер № 13, а для вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів - меморіальний ордер № 10.

 

ІV. Організація обліку коштів, розрахунків, інших активів та зобов'язань.

      1. Кошти бюджетної установи обліковуються на рахунках, відкритих в Держказначейській службі України, відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 № 758, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України18.07.2012 за № 1206/21518.

       2.         Після отримання товарів, робіт і послуг відповідно до умов взятого бюджетного зобов'язання приймається рішення про їх оплату та надається до Держказначейської служби України платіжне доручення на здійснення платежу з відповідними підтвердними документами.

       3.         Списання коштів з рахунків на оплату видатків проводиться відповідно до затвердженого кошторису, за винятком операцій з безспірного списання коштів у випадках, установлених чинним законодавством України.

     4.                   Облік операцій з надходження бюджетних асигнувань загального фонду міського бюджету та здійснення видатків ведеться у меморіальному ордері № 2, які нумерують окремо за кожною бюджетною програмою.

    5.          Усі господарські відносини бюджетної установи з постачальниками товарів, робіт та послуг, покупцями, замовниками оформляються договорами. Договори укладаються з урахуванням вимог Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України

«Про здійснення державних закупівель».

    6.          Договори укладаються (крім довгострокових) виключно в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. Розрахунки з юридичними та фізичними особами (крім розрахунків з підзвітними особами) за товари, роботи та послуги здійснюються після їх отримання. Попередня оплата товарів, робіт та послуг дозволяється виключно у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

     7.         Для обліку операцій з попередньої оплати рахунків постачальників за матеріальні цінності або послуги (відшкодування за телекомунікаційні послуги, тощо), оплата за які очікується в майбутньому, застосовується субрахунок 2111 «Розрахунки з іншими дебіторами». Аналітичний облік розрахунків з дебіторами ведеться в меморіальному ордері № 4.

     8.                   Для обліку операцій по розрахункам за отримані матеріальні цінності та надані   послуги   застосовується   субрахунок   6211   «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» та субрахунок 6415 «Розрахунки з іншими кредиторами».

         Аналітичний облік розрахунків із кредиторами ведеться в меморіальному ордері № 6.

         Накопичувальні відомості складаються в розрізі кодів економічної класифікації видатків. Записи в них здійснюються позиційним методом - за кожною операцією, що підтверджена відповідним документом (платіжним дорученням, рахунком-фактурою тощо).

     9.         Формування в бухгалтерському обліку інформації про зобов'язання та розкриття їх у фінансовій звітності здійснюється відповідно до вимог НП(С)БО у державному секторі 128 «Зобов'язання», затвердженого наказом Мінфіну України від 24.12.2010 № 1629, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.01.2011 за № 87/18825та Порядку бухгалтерського обліку окремих активів та зобов'язань бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 № 372, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за № 426/25203.

         Облік бюджетних зобов'язань здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309, який зареєстрований в Міністерствіюстиції України 20.03.2012 за № 419/20732.

      10       Бюджетна установа бере бюджетні зобов'язання та здійснює платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, передбачених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік органами Казначейства.

         Бюджетні зобов'язання за спеціальним фондом бюджету беруться виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету.

         Будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення.

  1. Організація обліку доходів та видатків

    1.                   Облік доходів, які в кошторисі відносяться до доходів загального фонду міського бюджету, ведеться на субрахунку 7011 «Бюджетні асигнування»,

         Для аналітичного обліку отриманих асигнувань використовується Картка аналітичного обліку відкритих асигнувань за формою, затверджена наказом Держказначейства від 06.10.2000 №100, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 25.10.2000 за № 747/4968. Картка ведеться в розрізі кодів економічної класифікації видатків окремо за кожним кодом програмної класифікації видатків.

    2.                   Касові видатки відображаються в обліку в момент одержання коштів або перерахування коштів з поточного бюджетного рахунка.

    3.          Делегувати право підпису грошово – розрахункових документів, господарських документів на придбання та використання основних засобів та інших нематеріальних активів, банківських та фінансових документів, чеків по виконанню кошторису доходів та видатків установи:

  1. Першого - начальника відділу Фінансів Великодедеркальської сільської ради

 1.2. Другого – головного бухгалтера відділу Фінансів Великодедеркальської сільської ради

1.3.  Забезпечити подання картки із зразками підпису в установи банку та казначейства з правом двох перших та двох других підписів.

        4.      Заробітна   плата   працівникам Великодедеркальської сільської ради нараховується відповідно до Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, штатного розпису, розпоряджень сільського голови .

         Виплата заробітної плати працівникам за першу половину місяця проводиться 10-го кожного місяця, а за другу половину місяця – до 26 числа числа місяця.

     5.                   Службовим відрядженням вважається поїздка за розпорядженням сільського голови на певний термін до іншого населеного пункту для виконання службового доручення.

         Направлення працівників у відрядження та відшкодування витрат здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства   фінансів   України   від   13.03.1998   № 59   (із змінами), зареєстрованого  в  Міністерствіюстиції  України31.03.1998  за № 218/2658.

         Облік розрахунків з підзвітними особами по видатках на відрядження ведеться на субрахунку 2116 «Дебіторська заборгованість з розрахунки з підзвітними особами».

         Операції по розрахунках з підзвітними особами ведуться в розрізі кодів економічної класифікації видатків та в накопичувальній відомості - меморіальному ордері № 8.

        6.          Великодедеркальська сільська рада не є платником ПДВ.

    7.          Кошти повинні використовуватися тільки на цілі, передбачені бюджетними призначеннями по напрямах, визначених у паспорті бюджетної програми.

     8.         Інвентаризація активів і зобов'язань проводиться щорічно станом на 01 листопада (01 грудня) з метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

         Під час інвентаризації активів і зобов'язань перевіряються і документально підтверджуються їх фактична наявність, стан, відповідність критеріям, повнота відображення зобов'язань, виявляються лишки або нестачі активів шляхом зіставляння фактичної наявності з даними бухгалтерського обліку.

         У ході проведення інвентаризації виявляються активи, які частково втратили свою первісну якість, а також матеріальні і нематеріальні активи, що не використовуються.

         Інвентаризація проводиться у випадках та у терміни, що визначені Положенням про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України30.10.2014 за № 1365/26142, в якому визначено терміни її проведення та затверджено склад комісії.

  9.           Фінансова та бюджетна звітність складається на підставі даних бухгалтерського обліку відповідно до ст. 58 Бюджетного кодексу України, Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419, Порядку складання фінансової, бюджетної та іншої звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2012   №   44,   який зареєстрований   в   Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 196/20509, для отримання інформації про фактичне становище, результати діяльності та рух грошових коштів. Звітність подається до Держказначейської служби України у визначені терміни.

VIІ. Організація процедури здійснення державних закупівель

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється шляхом проведення процедур закупівель відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

         Закупівля товарів, робіт і послуг може здійснюватися шляхом проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників, переговорної процедури закупівлі.

         Процедура проведення закупівель за державні кошти складається з декількох етапів.

         На першому етапі визначаються предмет, обсяг та процедура закупівлі, терміни проведення торгів та розробляється графік поставок або надання послуг (виконання робіт).

         На другому етапі комітет з конкурсних торгів на веб-порталі «Державні закупівлі» розміщує повну інформацію про майбутні торги та умови їх проведення для учасників та готує пакет документів для проведення конкурсних торгів і розсилає документацію учасникам, які подали офіційну заявку на участь у торгах.

         На третьому етапі здійснюється розгляд та оцінка пропозицій конкурсних торгів (цінових пропозицій), визначається учасник-переможець та укладається з ним договір на закупівлю, реєструється бюджетне зобов'язання згідно з проведеною процедурою закупівлі в Держказначейську службу України.

Положення застосовувати з 1 січня 2022 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                  Робочий план рахунків бухгалтерського обліку

Розділ 1. Балансові рахунки

Клас 1. Нефінансові активи

10

Основні засоби

 

101

Основні засоби та інвестиційна нерухомість розпорядників бюджетних коштів

 

 

1010

Інвестиційна нерухомість

 

 

1013

Будівлі, споруди та передавальні пристрої

 

 

1014

Машини та обладнання

 

 

1015

Транспортні засоби

 

 

1016

Інструменти, прилади, інвентар

 

 

1018

Інші основні засоби

11

Інші необоротні матеріальні активи

 

111

Інші необоротні матеріальні активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1112

Бібліотечні фонди

 

 

1113

Малоцінні необоротні матеріальні активи

13

Капітальні інвестиції

 

131

Капітальні інвестиції розпорядників бюджетних коштів

 

 

1311

Капітальні інвестиції в основні засоби

 

 

1312

Капітальні інвестиції в інші необоротні матеріальні активи

14

Знос (амортизація) необоротних активів

 

141

Знос (амортизація) необоротних активів розпорядників бюджетних коштів

 

 

1411

Знос основних засобів

 

 

1412

Знос інших необоротних матеріальних активів

15

Виробничі запаси

 

151

Виробничі запаси розпорядників бюджетних коштів

 

 

1514

Пально-мастильні матеріали

 

 

1515

Запасні частини

18

Інші нефінансові активи

 

181

Інші нефінансові активи розпорядників бюджетних коштів

 

 

1812

Малоцінні та швидкозношувані предмети

Клас 2. Фінансові активи

21

Поточна дебіторська заборгованість

 

211

Поточна дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів

 

 

2111

Поточна дебіторська заборгованість за розрахунками за товари, роботи, послуги

 

 

2114

Дебіторська заборгованість за розрахунками із соціального страхування

 

 

2116

Дебіторська заборгованість за розрахунками з підзвітними особами

 

 

2117

Інша поточна дебіторська заборгованість

23

Грошові кошти на рахунках

 

231

Грошові кошти на рахунках розпорядників бюджетних коштів

 

 

2313

Реєстраційні рахунки

 

 

2314

Інші рахунки в Казначействі

Клас 5. Капітал та фінансовий результат

51

Внесений капітал

 

511

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

 

 

5111

Внесений капітал розпорядникам бюджетних коштів

54

Цільове фінансування

 

541

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

 

 

5411

Цільове фінансування розпорядників бюджетних коштів

55

Фінансовий результат

 

551

Фінансовий результат розпорядників бюджетних коштів

 

 

5511

Фінансові результати виконання кошторису звітного періоду

 

 

5512

Накопичені фінансові результати виконання кошторису

Клас 6. Зобов'язання

63

Розрахунки за податками і зборами

 

631

Розрахунки за податками і зборами розпорядників бюджетних коштів

 

 

6311

Розрахунки з бюджетом за податками і зборами

 

 

6313

Розрахунки із загальнообов'язкового державного соціального страхування

64

Інші поточні зобов'язання

 

641

Інші поточні зобов'язання розпорядників бюджетних коштів

 

 

6415

Розрахунки з іншими кредиторами

65

Розрахунки з оплати праці

 

651

Розрахунки з оплати праці розпорядників бюджетних коштів

 

 

6511

Розрахунки із заробітної плати

 

 

6516

Розрахунки з членами профспілки за безготівковими перерахуваннями сум членських профспілкових внесків

Клас 7. Доходи

70

Доходи за бюджетними асигнуваннями

 

701

Бюджетні асигнування розпорядників бюджетних коштів

 

 

7011

Бюджетні асигнування

Клас 8. Витрати

80

Витрати на виконання бюджетних програм

 

801

Витрати розпорядників бюджетних коштів на виконання бюджетних програм

 

 

8011

Витрати на оплату праці

 

 

8012

Відрахування на соціальні заходи

 

 

8013

Матеріальні витрати

 

 

8014

Амортизація

84

Інші витрати за обмінними операціями

 

841

Інші витрати за обмінними операціями розпорядників бюджетних коштів

 

 

8411

Інші витрати за обмінними операціями

 

В.о.начальника відділу фінансів                                     Наталія БОЙЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА   СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                           № 991

 

Про затвердження переліку об’єктів та видів

суспільно-корисних робіт для порушників та

засуджених, на яких накладено адміністративне

стягнення та кримінальне покарання у вигляді

громадських робіт на 2022 рік

         На виконання  вимог ст.56 Кримінального кодексу України, ст.36 ,39  Кримінально-виконавчого  кодексу України, ст.ст.31, 30 та 322, 321-1 Кодексу України  про адміністративні правопорушення, п.1.6  наказу  Міністерства юстиції України №474/5 від 19.03.2013 року «Про затвердження Порядку вико-нання адміністративних робіт та виправних робіт», розглянувши лист філії державної установи «Центр пробації» в  Тернопільській області Кременецького районного сектору №3 від 04.01.2022 року « 41/17/1-22 «Про затвердження переліку та видів громадських робіт для порушників (засуджених) на 2022 рік», з метою ефективного забезпечення виконання  законодавства  України  на території  сільської  ради, керуючись Законом України  «Про місцеве самоврядування  в Україні», сільська  рада

                                                           ВИРІШИЛА:

1.         Затвердити перелік видів робіт для порушників (засуджених),на яких судом накладено адміністративне стягнення (кримінальне покарання) у вигляді громадських (суспільно-корисних) робіт на території Великодедеркальської сільської ради у 2022 оці згідно Додатку 1.

2.         .Затвердити перелік обʾєктів  щодо виконання робіт порушниками (засуд-женими), на яких судом накладено адміністративне стягнення (кримінальне покарання) у вигляді громадських (суспільно-корисних) робіт на території Великодедеркальської сільської ради на 2022 рік згідно Додатку 2.

3.      Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою Панасюком Ю.В.

 

 

Сільський голова:                                                              Юрій ПАНАСЮК

 

Додаток №1 до рішення сесії №991   від 28.01.2022 року

 

                                               ПЕРЕЛІК

                   видів робіт для порушників (засуджених),на яких судом накладено адміністративне стягнення (кримінальне покарання) у вигляді громадських (суспільно корисних) робіт на території Великодедеральсь-

                                      кальської сільської ради.  

 

- благоустрій та озеленення території населених пунктів, об’єктів соціальної сфери,кладовищ, зон відпочинку  і туризму,культових споруд,придорожніх смуг;

- роботи,пов’язані з будівництвом або ремонтом об’єктів соціальної сфери(навчальних закладів, спортивних закладів, закладів культури і охорони здоров`я ,будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку).

- роботи, пов’язані  з ремонтом тепло- та водопостачання, вулично-дорожньої мережі на території громади;

-роботи ,пов’язані  з відновленням та благоустроєм природних джерел та водоймищ, русел річок,укріплення дамб,мостових споруд;

-прибирання та збір (заготівля) вторинної сировини (макулатура,поліетилен,склобій,пет-пляшка,відходи пінопласту,ганчір`я ) в громадських місцях та зонах відпочинку,придорожніх смугах;

  • роботи по заготівлі продуктів харчування на зимовий період для навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, інвалідів та дітей;
  • впорядкування території населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних такими у встановленому порядку;
  • впорядкування місць меморіального поховання, пам’ятників та пам’ятних місць, які мають офіційний статус, або зареєстровані на території населеного пункту;
  • роботи з відновлення та по догляду заповідників, пам’яток архітектури, історії та культури;
  • -роботи пов’язані з будівництвом та ремонтом об’єктів (приміщень) благодійних фондів та громадських організацій, які надають допомогу соціально незахищеним верствам населення, дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, особам похилого віку, інвалідам, які потребують піклування та сприяють соціальній реабілітації осіб;
  • заліснення земель;
  • упорядкування придорожніх смуг;
  • розчищення населених пунктів від снігових заметів в місцях, де немає доступу для техніки;
  • знищення бур’янів;
  • заходи по екологічному оздоровленню територій населених пунктів;
  • участь у роботі пунктів обігріву;
  • підсобні роботи на підприємствах державної та приватної форм власності за згодою останніх;
  • допоміжні роботи за тимчасовим наймом у фізичних осіб-підприємців за згодою останніх;
  • інші доступні види трудової діяльності (кваліфікованого та некваліфікованого характеру), що проводяться за рахунок коштів підприємств, установ та організацій, і які сприяють соціальному та економічному розвитку регіону та тимчасовій зайнятості населення.

 

 

Секретар сільської ради                                      Валентина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 2 до рішення сесії № 991

від 28 .01.2022 року

 

 

                                                        ПЕРЕЛІК

об’єктів щодо виконання робіт порушниками (засудженими),на яких судом накладено адміністративне стягнення(кримінальне покарання) у вигляді громадських (суспільно-корисних) робіт на території Великодедеркальсь-                                        кої сільської ради.

 

 

1.Підприємства та організації державної форми власності (за згодою).

2.Підприємства приватної форми власності (за згодою власників).

3.Фізичні особи-підприємці (за згодою).

4.КП «Великодедеркальський комбінат комунальних послуг» (за наявності відповідних коштів для оплати праці порушників, засуджених).

 

 

Секретар сільської ради                                          Валенина СВЯТИНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022 року                                                                                 №992

 

Про затвердження розпорядження сільського

голови № 04-од від 18.01.2022 року «Про утворення

Робочої групи з підготовки Стратегічного плану  

розвитку Великодедеркальської сільської ради на

період до 2027 року»

 

Відповідно до п. 9 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року №932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» та з метою підготовки проекту Стратегічного плану розвитку Великодедеркальської сільської ради на період до 2027 року, Великодедеркальська сільська рада  

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Затвердити розпорядження сільського голови № 04-од  від 18.01.2022 року «Про утворення Робочої групи з підготовки Стратегічного плану розвитку Великодедеркальської сільської ради на період до 2027 року».

         2. Визнати рішення сесії №653 від 10.10.2019 року таким, що втратило чинність.

  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський  голова                                                           Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                                    

 

Про  затвердження  проекту землеустрою

щодо  відведення земельної ділянки

ВАТ "Тернопільобленерго "

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління - генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002 року вх.№115 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  площею 0,0103га, кадастровий номер 6125889200:02:001:0086 розташованої за межами  села Великі Загайці для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12, 76, 93, 124, 125, 186 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», ст..19 Закону України «Про землеустрій», ст.23 Закону України «Про оцінку земель», Закону України «Про оренду землі», ст..26 п.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

1.      Затвердити ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0103га,  цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02) з кадастровим номером 6125889200:02:001:0086, розташованої в межах с.Шкроботівка Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від  28  січня 2022 року                                                                                                   

 

Про   передачу земельної ділянки в

оренду ВАТ "Тернопільобленерго"

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління- генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002року вх.№115 та проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12,76,93,124,125 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про оренду землі», ст.. 26 п. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

                                                         ВИРІШИЛА:

1.          Надати відкритому акціонерному товариству "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  земельну ділянку  площею 0,0103га з кадастровим номером 6125889200:02:001:0086  в оренду терміном на 49 (сорок дев’ять) років, цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02), за місцем розташування:  с.Шкроботівка Кременецького (Шумського) району Тернопільської області та встановити річну орендну плату за користування земельною ділянкою в розмірі 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що становить 354,93 гривень (триста п’ятдесят чотири гривні 93 коп.). Нормативно-грошова оцінка земельної ділянки становить 2957,76 гривень (Дві тисячі дев’ятсот п’ятдесят сім гривень 76  коп.)

2.          Доручити сільському голові Панасюку Юрію Валентиновичу підписати ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  підписати договір оренди земельної ділянки площею 0,0103га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії з кадастровим номером 6125889200:02:001:0086, за місцем розташування: с.Шкроботівка Кременецького  (Шумського) району Тернопільської області.

3.          ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725) провести державну реєстрацію права оренди відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

4.          Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою

 

Сільський голова                                                                       Юрій ПАНАСЮК

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 року                                                                                    

 

Про  затвердження  проекту землеустрою

щодо  відведення земельної ділянки

ВАТ "Тернопільобленерго "

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління - генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002 року вх.№116 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  площею 0,0058га, кадастровий номер 6125881800:02:001:0327 розташованої за межами  села Великі Дедеркали для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12, 76, 93, 124, 125, 186 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», ст..19 Закону України «Про землеустрій», ст.23 Закону України «Про оцінку земель», Закону України «Про оренду землі», ст..26 п.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

1.      Затвердити ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0058га,  цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02) з кадастровим номером 6125881800:02:001:0327, розташованої в межах с.Великі Дедеркали Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від 28  січня 2022 року                                                                                                                

 

Про   передачу земельної ділянки в

оренду ВАТ "Тернопільобленерго"

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління- генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002року вх.№116 та проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12,76,93,124,125 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про оренду землі», ст.. 26 п. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

                                                         ВИРІШИЛА:

1.          Надати відкритому акціонерному товариству "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  земельну ділянку  площею 0,0058га з кадастровим номером 6125889200:02:001:0327  в оренду терміном на 49 (сорок дев’ять) років, цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02), за місцем розташування:  с.Великі Дедеркали Кременецького (Шумського) району Тернопільської області та встановити річну орендну плату за користування земельною ділянкою в розмірі 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що становить 495,96 гривень (чотириста дев’яносто п’ять гривень 96 коп.). Нормативно-грошова оцінка земельної ділянки становить 4133,00 гривень (Чотири тисячі сто тридцять три гривні 00  коп.)

2.          Доручити сільському голові Панасюку Юрію Валентиновичу підписати ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  підписати договір оренди земельної ділянки площею 0,0058га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії з кадастровим номером 6125889200:02:001:0327, за місцем розташування: с.Великі Дедеркали Кременецького  (Шумського) району Тернопільської області.

3.          ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725) провести державну реєстрацію права оренди відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

4.          Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою

 

Сільський голова                                                                       Юрій ПАНАСЮК

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

Від 28 січня 2022 року                                                                                            

 

Про  затвердження  проекту землеустрою

щодо  відведення земельної ділянки

ВАТ "Тернопільобленерго "

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління - генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002 року вх.№117 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  площею 0,0105га, кадастровий номер 6125881800:02:001:0330 розташованої за межами  села Великі Дедеркали для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12, 76, 93, 124, 125, 186 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», ст..19 Закону України «Про землеустрій», ст.23 Закону України «Про оцінку земель», Закону України «Про оренду землі», ст..26 п.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

1.      Затвердити ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0105га,  цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02) з кадастровим номером 6125881800:02:001:0330, розташованої в межах с.Великі Дедеркали Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від 28 січня 2022 року                                                                                                             

 

Про   передачу земельної ділянки в

оренду ВАТ "Тернопільобленерго"

 

Розглянувши клопотання в.о.голови правління - генерального директора ВАТ «Тернопільобленерго» (код ЄДРПОУ 00130725)  І.Ю.Юхимець від 20.01.2002року вх.№116 та проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії, керуючись статтями 12,76,93,124,125 Земельного кодексу України,  Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про оренду землі», ст.. 26 п. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

                                                         ВИРІШИЛА:

1.          Надати відкритому акціонерному товариству "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  земельну ділянку  площею 0,0105га з кадастровим номером 6125889200:02:001:0330  в оренду терміном на 49 (сорок дев’ять) років, цільове призначення для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (згідно КВЦПЗ – В 14.02), за місцем розташування:  с.Великі Дедеркали Кременецького (Шумського) району Тернопільської області та встановити річну орендну плату за користування земельною ділянкою в розмірі 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що становить 539,32 гривень (п’ятсот тридцять дев’ять гривень 32 коп.). Нормативно-грошова оцінка земельної ділянки становить 4494,28 гривень(чотири тисячі чотириста дев’яносто чотири грн. 28 коп.)

2.          Доручити сільському голові Панасюку Юрію Валентиновичу підписати ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725)  підписати договір оренди земельної ділянки площею 0,01005га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії з кадастровим номером 6125881800:02:001:0330, за місцем розташування: с.Великі Дедеркали Кременецького  (Шумського) району Тернопільської області.

3.          ВАТ "Тернопільобленерго" (код ЄДРПОУ 00130725) провести державну реєстрацію права оренди відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

4.          Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

Сільський голова                                                                                Юрій ПАНАСЮК

                                                              

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

 ЧИТИРНАДЦЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

 

від 28 січня  2022 року                                                                             

 

Про надання дозволу на зміну

конфігурації земельної ділянки

 

Заслухавши інформацію сільського голови Панасюка Юрія Валентиновича про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки щодо зміни конфігурації земельних ділянок, в зв’язку з неправильним просторовим розміщенням земельних ділянок в базі даних ДЗК, із зміною координат меж земельних ділянок , та з метою недопущення порушень вимог законодавства,  керуючись ст.12, 81, 116, пунктами 1, 2 ст. 118, 120, 121 Земельного кодексу України, ст.55 Закону України «Про землеустрій», ст.21 Закону України «Про державний земельний кадастр», п.34. ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги рекомендації постійно діючої комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА :

 

1.      Надати дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки щодо зміни конфігурації земельних ділянок площею 4,7611га  кадастровий номер  6125882100:01:0013:00603 та площею 1,0500 з  кадастровим номером 6125882100:01:001:2197, що знаходяться за межами с. Великі Загайці Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

 

                                                              

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28  січня 2022 року                                                                                №  

 

Про припинення договору оренди землі

з  Олексюк Вікторією Вікторівною

 

 Заслухавши інформацію сільського голови Панасюка Юрія Валентиновича про припинення договору оренди земельної ділянки  зареєстрованого 06.05.2014 року за №5578043, розташованої за адресою: с.Вовківці вул. Миру 26, Кременецького (Шумського) району Тернопільської області, в зв’язку із відчуженням майна , керуючись ст.12, 120, 141 Земельного кодексу України, п.34. ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оренду землі»,  Закону України «Про державний земельний кадастр», Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» , беручи до уваги рекомендації постійно діючої комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, сесія сільської ради

                                                              ВИРІШИЛА:

1.      Припинити за Олексюк Вікторією Вікторівною право оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (згідно КВЦПЗ 03.07) 0,0572га з кадастровим номером 6125881800:03:001:0011, за місцем розташування: с.Вовківці вул. Миру 26 Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.      Доручити сільському голові Панасюку Юрію Валентиновичу  підписати додаткову угоду про припинення договору оренди на земельну ділянку для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0572га з кадастровим номером 6125881800:03:001:0011, за місцем розташування: с.Вовківці вул. Миру 26 Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

3.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

                                                                

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

 

від 28 січня  2022 року                                                                                        

 

Про надання дозволу на виготовлення технічної документації  із землеустрою  щодо  поділу  земельної  ділянки  комунальної власності

 

Керуючись ст.12, 79  Земельного кодексу України, ст. 25, 56 Закону України  «Про землеустрій», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійно діючої комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, сесія сільської ради

 ВИРІШИЛА:

1.      Надати дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності площею 0,0572га за кадастровим номером 6125881800:03:001:0011 із земель для  будівництва та обслуговування будівель торгівлі на дві земельні ділянки площами 0,0200 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі та 0,0372 га із зміною цільового призначення на землі запасу сільської ради, яка розташована: с.Вовківці вул. Миру 26 Кременецького (Шумського) району Тернопільської області.

2.            Розроблену технічну документацію подати на розгляд та затвердження чергової сесії.

3.            Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

 

Сільський голова                                                                      Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від 28 січня 2022 року                                                                                         № 

 

Про уточнення рішення сесії сільської

ради від 03 червня 1993 року прийняте згідно

Декрету Кабінету Міністрів України від

26.12.1992 року №15-92 "Про приватизацію

земельних ділянок"

 

Розглянувши заяву жителя с.Шкроботівка від 31.05.2021року №5217 "Про уточнення рішення сесії сільської ради від 3 червня 1993 року  прийняте згідно Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 року №15-92 "Про приватизацію земельних ділянок" в частині визначення площ земельних ділянок окремо на кожну земельну ділянку, а також цільового призначення відповідно до чинних нормативно–правових актів, керуючись рішеннями Конституційного Суду України від 16.04.2009 року №7-рп 2009, ст.12,19,33,121 та п.1 Перехідних положень Земельного кодексу України,  статтею 26 п. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України "Про особисте селянське господарство", ст.56 Закону України "Про землеустрій", беручи до уваги рекомендації постійно діючої комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, сесія сільської ради                                           ВИРІШИЛА :

1.         Уточнити рішення сесії Шкроботівської сільської ради від 03 червня 1993 року прийняте згідно Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 року №15-92 "Про приватизацію земельних ділянок" в частині визначення площ земельних ділянок окремо на кожну земельну ділянку, а також  цільового призначення, відповідно до чинних нормативно – правових актів, враховуючи матеріали проведених геодезичних зйомок стосовно передачі земельної ділянки у власність Дмитруку Степану Федотовичіу площею 0,1600 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівельі споруд (присадибна ділянка) за кадастровим номером 6125889200:02:001:0085, що знаходиться в межах населеного пункту с. Шкроботівка  Кременецького району Тернопільської області.

2.         Дмитруку Степану Федотовичу:

-          зареєструвати речове право на земельну ділянку у встановленому законодавством порядку;

-          використовувати земельну ділянку згідно вимог статті 91,103 Земельного кодексу України.

3.         Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

Сільський голова                                                                           Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

від 28 січня 2022 року                                                                            №1002

 

Про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг на території Великодедеркальської сільської ради ДП «Кременецький лісгосп»

          Розглянувши клопотання директора Державного підприємства «Кременецький лісгосп»  про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг на території Великодедеркальської  ради площею 1.,0715 га, кадастровий номер 6125886500:01:001:0303, що розташована за межами населеного пункту села Радошівка, керуючись ст.20,57,92,123,125 Земельного кодексу України, Законами України  «Про землеустрій», «Про державний земельний кадастр», ст.33 та п.5 Прикінцевих Положень Лісового кодексу України, ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

ВИРІШИЛА:

            1. Надати ДП «Кременецький лісгосп» дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг на території Великодедеркальської сільської  ради площею 1,0715 га, кадастровий номер 6125886500:01:001:0303, що розташована за межами населеного пункту с.Радошівка Кременецького району  Тернопільської області

            2. ДП «Кременецький лісгосп»:

            2.1. Замовити в землевпорядній організації розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг на території Великодедеркальської сільської  ради площею 1,0715 га, кадастровий номер 6125886500:01:001:0303, що розташована за межами населеного пункту с.Радошівка Кременецького району  Тернопільської області

            2.2. Проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки подати на розгляд та затвердження до Великодедеркальської сільської  ради в установленому законодавством порядку.

            3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

Сільський голова                                                               Юрій ПАНАСЮК

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОДЕДЕРКАЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Від 28 січня 2022 року                                                                                    № 1160

 

Про внесення змін до контракту від 22.01.2021р.

з головним лікарем комунального некомерційного підприємства Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська комунальна лікарня»

 

Розглянувши лист головного лікаря комунального некомерційного підприємства Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська комунальна лікарня»  Риндюка М.В. від 27.01.2022 р. №18, на виконання Указу Президента України від 18.06.2021 року № 261/2021 «Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантів для медичних працівників», Постанови Кабінету Міністів України від 12.01.2022 року № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», керуючись до Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

     1.                   Внести зміни до контракту від 22.01.2021р. з головним лікарем комунального некомерційного підприємства Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська комунальна лікарня», а саме:

        1.1 в підрозділ 3.1 Розділу 3 «Оплата праці та соціально-побутове обслуговування» та викласти його у наступній редакції:

 « встановити оплату праці  головного лікаря комунального некомерційного підприємства Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська комунальна лікарня» Риндюку Миколі Васильовичу в розмірі на 60% більше від середньомісячної нарахованої заробітної плати медичних працівників даного закладу.

      2           Контроль за виконанням даного рішення покласти на головного лікаря КНП Великодедеркальської сільської ради «Великодедеркальська комунальна лікарня» Риндюка Миколу Васильовича

 

 

Сільський голова                                                              Юрій ПАНАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь