Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про екологічний податок звітуємо за оновлено формою

Дата: 17.01.2023 16:05
Кількість переглядів: 94

Державна податкова служба України повідомила, що Міністерство фінансів України наказом «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку» від 21.07.2022 р. №206 оновило форму податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку».

Зміни до декларації розроблені з метою забезпечення виконання Указу Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» (далі – Указ №180)  (у частині застосування Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор)).

Указом №180 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», частиною першою п. 1 якого вирішено забезпечити з 01 липня 2021 року використання в роботі центральних органів виконавчої влади Кодифікатора, який затверджено наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26 листопада 2020 року №290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12 січня 2021 року №3) та впроваджується на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – Класифікатор). Кодифікатор має 19 символів, а Класифікатор – 10.

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 декларації та рядки 3 додатків 1-6 до неї);

з метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих декларацій та забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так з боку і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників у рядках 1 заголовної частині декларації та додатках 1-6 до неї (поряд з позначкою «уточнююча» запроваджена позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється».

Нова форма декларації застосовується з 1 січня 2023 року. Тобто починаючи з IV кварталу 2022 року поточні, а також уточнені за попередні періоди податкові зобов’язання з екологічного податку слід складати та подавати за новою формою податкової декларації.

Нова форма декларації розміщена за посилання https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/ekologichniy-podatok/formi-zvitnosti/.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь