Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У 2023 році запроваджується нова форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Дата: 06.01.2023 15:12
Кількість переглядів: 82

Державна податкова служба України повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 10.11.2022 №371 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (далі – наказ №371) зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 05.12.2022 №412 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 10 листопада 2022 року №371» (далі – наказ №412), затверджено нову редакцію податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Тепер у новій формі декларації передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (у додатках 1 та 2).

Декларацію доповнено інформацією щодо адреси місць розташування об’єктів оподаткування (колонка 4 розділу І у додатках 1 та 2); строку користування податковою пільгою у звітному періоді (колонки 20-21 розділу І додатка 1, колонки 19-20 розділу І додатка 2); деталізації нарахованих до збільшення сум податкового зобов’язання згідно з п. 50.4 ст. 50 Податкового кодексу України (рядки 5.1, 5.2 розділу ІІ у додатках 1 та 2).

Нову форму декларації застосовують з 1 січня 2023 року.

Накази №371, №412 розміщені на вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство/Податки, збори, платежі/Місцеві податки/Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Нормативно-правові акти».

Саму форму декларації у редакції наказу №371 зі змінами, внесеними наказом №412, розміщена у розділі «Законодавство/Податки, збори, платежі/Місцеві податки/Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки/Форми звітності» за посиланням https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/mistsevi-podatki/podatok-na-neruhome-mayno--/formi-zvitnosti/.

.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь