Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Уряд затвердив Порядок проведення консультацій органів виконавчої влади з представницькими органами корінних народів України

Дата: 16.09.2022 11:44
Кількість переглядів: 871

Фото без описуУряд затвердив порядок консультацій органів влади з представниками корінних народів України

 

 

 

Відтепер всі рішення, які прийматиме Кабмін, що зачіпають права та інтереси корінних народів України, обговорюватимуться за участю їх представників. 

Уряд затвердив Порядок проведення консультацій органів виконавчої влади з представницькими органами корінних народів України. Відповідні зміни внесли й до Регламенту Кабінету Міністрів України.

«Ми бачимо з історії, не одну сотню років особливості культури й ідентичність кримських татар, караїмів та кримчаків — корінних народів Криму, намагалися штучно знищувати. Попри все, сьогодні сила української держави — в єдності українців та в нашій культурній різноманітності. Україна і далі всебічно захищатиме права корінних народів»,  — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, корінний народ України — це етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України. Корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострову, є кримські татари, караїми та кримчаки.

Постанова Кабінету Міністрів України №19.08.2022 № 1018 «Про затвердження Порядку проведення консультацій органів виконавчої влади з представницькими органами корінних народів України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь