A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Про перерахунок пенсій з 1 липня 2022 року

Дата: 07.07.2022 16:59
Кількість переглядів: 158

Фото без описуЗ 1 липня 2022 року у зв'язку з підвищенням показників прожиткового мінімуму у відповідності до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» збільшено розміри пенсій, котрі були призначені на рівні мінімальної пенсії за віком. Якщо до складу пенсії входять підвищення, надбавки, доплати, розмір яких визначається виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, пенсії перераховуватимуться в кожному випадку індивідуально.

Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), перерахунок проводиться після звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

Так, з 1 липня 2022 року розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб підвищено з 1934 до 2027 гривень або на 93 гривні. Виходячи з цього, мінімальний розмір пенсійної виплати з цієї дати не може бути нижчим, ніж 2027 гривень. Відповідно, збільшено максимальний розмір пенсій до 20270 гривень.

У зв’язку з цим, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області з 01 липня 2022 року проведено перерахунок складових пенсійних виплат, які базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: мінімальної пенсії за віком, доплати за понаднормативний стаж (для непрацюючих пенсіонерів), підвищення, надбавок, інших пенсійних виплат, установлених законодавством.

Також, перерахунку відповідно до зростання прожиткового мінімуму підлягають:

? надбавка до пенсії за особливі заслуги згідно з Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (20 %-40 %);

? доплати відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;

? щомісячна державна адресна допомога особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій.

Окрім того, проведено перерахунок надбавки, призначеної відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів». Розмір надбавки з
01 липня 2022 року становить 250,80 гривень.

У зв'язку із підвищенням показника прожиткового мінімуму загалом в області перераховано пенсії для 232581 особи. Усі перерахунки пенсійних виплат проведено в автоматизованому режимі без додаткових звернень до органів Пенсійного фонду.

Суми, на які зросли пенсії громадян, у кожної особи будуть індивідуальні і залежать від складових пенсійної виплати, які напряму розраховуються від величини прожиткового мінімуму.

Результати проведеного перерахунку пенсіонери побачать уже при отриманні пенсії у виплатний період липня: з 4 по 25 число.

Розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 грудня
2022 року становитиме 2093 гривні, тому наступний перерахунок пенсій
у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність з віком, буде проведений з 01 грудня поточного року.

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

07.07.2022


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь