Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГОЛОВНЕ ТЕРИТОРІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 27.09.2019 11:57
Кількість переглядів: 549

Правила написання найменування товариства з обмеженою відповідальністю у разі подання документів для державної реєстрації в електронній формі

Коли Ви прийняли рішення про створення товариства з обмеженою відповідальністю, перед Вами постане досить важливе питання – яку назву обрати для Вашої компанії. Звичайно ж, назва підприємства має Вам подобатись, але при цьому воно також має відповідати встановленим державою вимогам.

Загальні положення про юридичну особу визначає Цивільний кодекс України. Так, юридична  особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву. Найменування юридичної особи зазначається в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру.

Вимоги до найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу встановлено статтею 16 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон про реєстрацію).

Найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім державних органів, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву.

Організаційно-правова форма юридичної особи визначається відповідно до класифікації організаційно-правових форм господарювання, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері технічного регулювання.

Вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, встановлюються Міністерством юстиції України та затверджені наказом Міністерства юстиції України від 05 березня 2012 року №368/5 (далі Вимоги).

Відповідно до абзацу першого пункту 3 Вимог назва юридичної особи береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб’єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ).

При цьому, згідно з пунктом 1 Вимог для написання найменування юридичної особи використовуються, зокрема розділові знаки та символи: лапки (" ", “ ”, « », які є тотожними), крапка (.), кома (,), двокрапка (:), дужки /( )/, апостроф (’), дефіс (-), тире (–), скісна риска (/), знак оклику (!), знак питання (?), номер (№), плюс (+), знак рівняння (=), зірочка (*), ет комерційне (@), амперсанд (&).

Тепер необхідно провести державну реєстрацію товариства. Відповідно до статті 14 Закону про реєстрацію Ви можете подати документи для державної реєстрації у паперовій або електронній формі. Документи в електронній формі подаються заявником через портал електронних сервісів у порядку, визначеному Міністерством юстиції України в Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженому наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 359/5 (далі – Порядок).

Особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі врегульовано розділом IV Порядку.

Відповідно до пункту 1 розділу IV Порядку заява в електронній формі формується за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру на порталі електронних сервісів.

Варто зазначити, що під час формування заяви в електронній формі на порталі електронних сервісів, зокрема, написання назви юридичної особи, заявник не проставляє лапок (на початку та кінці зазначеної назви), оскільки проставляння лапок здійснюється автоматично програмним забезпеченням Єдиного державного реєстру.

Водночас, заявник має змогу за власним бажанням використати потрібну кількість лапок, що є розділовими знаками в межах пропонованої назви юридичної особи.

Крім того, програмне забезпечення Єдиного державного реєстру не передбачає альтернатив вибору заявником організаційно-правової форми юридичної особи, оскільки на порталі електронних сервісів реалізовано, зокрема, державну реєстрацію створення товариства з обмеженою відповідальністю, що діє на підставі модельного статуту, а також перехід юридичної особи на діяльність на підставі модельного статуту.

З огляду на це, нижче наведено приклади заповнення назви та найменування юридичної особи:

 

Назва юридичної особи, що вноситься заявником

Повне найменування юридичної особи, що формується автоматично

1.

ХХХ

товариство з обмеженою відповідальністю «ХХХ»

2.

ХХХ «ХХХ»

товариство з обмеженою відповідальністю «ХХХ «ХХХ»

 

 

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь