Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Президент підписав закон, який дає додаткові пільги для обох батьків-усиновлювачів

Дата: 21.06.2019 15:44
Кількість переглядів: 1423

Президент України Володимир Зеленський підписав свій перший закон. Йдеться про закон, який визначає однакове право на відпустку для обох батьків-усиновлювачів.

Фото без описуЗакон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при всиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування» (№ 6350), ухвалений 30 травня 2019 року, за нього проголосували 248 народних депутатів.

Законом передбачено, що працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку зі всиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про всиновлення дитини. Така відпустка надається за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців з дня набрання законної сили рішенням суду про всиновлення дитини.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначена відпустка надаються одному з подружжя на їх розсуд.

Цей Закон опубліковано в парламентській газеті «Голос України» у четвер, 20 червня. Він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування (21 червня 2019 року).

Працівникам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка для догляду за дитиною на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 Кодексу законів про працю України.

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь