A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПІЛЬГИ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ОБСЛУГОВУВАННЯМ АВТОМОБІЛЯ.

Дата: 10.12.2018 14:39
Кількість переглядів: 2319

Інваліди та інваліди війни, при наявності особистого автомобіля, користуються правом щомісяця отримувати компенсацію своїх витрат на бензин.

Фото без описуЗгідно постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування» від 14 лютого 2007 N 228 грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів виплачуються інвалідам, законним представникам  дітей-інвалідів, що мають автомобілі та мотоколяски у розмірі відповідно 22 відсотки та 16 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць, на транспортне обслуговування у розмірі 29 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць.

Компенсації за бензин призначаються органами соціального захисту населення відповідного населеного пункту чи району в населеному пункті та виплачуються рівними частинами двічі на рік:

  • в березні за перше півріччя;
  • у вересні за друге півріччя поточного року з дня їх призначення.

Переплачена з вини інваліда сума компенсацій повертається ним добровільно або стягується у судовому порядку, а у разі смерті інваліда та дитини-інваліда компенсації, не виплачені своєчасно з незалежних від інваліда причин, виплачуються одному із членів його сім'ї (за згодою інших).

У разі повернення інвалідом з будь-яких причин автомобіля структурному підрозділу соціального захисту населення виплата компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля припиняється з наступного місяця після повернення. Компенсації, що вже виплачені, інвалідом не повертаються, а враховуються у подальшому під час виплати компенсації на транспортне обслуговування.

Компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля, одержаного безоплатно чи на пільгових умовах на десятирічний строк його експлуатації, призначаються на підставі заяви та усіх необхідних документів, що додаються до неї.

Для отримання виплати в органи соціального захисту подаються такі документи:

  1. заяву;
  2. технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім’я особи з інвалідністю;
  3. завірена копія посвідчення водія;
  4. копія висновку МСЕК про встановлення відповідної групи інвалідності.

Компенсація на транспортне обслуговування призначається інвалідам та дітям-інвалідам, які:

  •  перебувають на обліку для безоплатного забезпечення автомобілями;
  •  перебувають на облік для пільгового забезпечення автомобілями.

Якщо інваліди та діти-інваліди, які перебувають на обліку для безоплатного або пільгового забезпечення автомобілями, отримали їх, виплата компенсації на транспортне обслуговування припиняється і виплачуються компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. У період, за який виплачена компенсація на транспортне обслуговування, переплачена сума враховується в подальшому під час виплати компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів.

Незареєстрований автомобіль підлягає обов'язковій реєстрації у встановленому порядку і право на призначення компенсації настає з дати такої реєстрації.

Слід зазначити, що людина з інвалідністю та особа, якій передано право керування автомобілем, може втратити виплати компенсацій на бензин на певний період, якщо він буде позбавлений права управління автомобілем на конкретний час або якщо він потрапить в місця позбавлення волі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь