A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великодедеркальська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Що потрібно зробити, аби отримувати пенсію за новим місцем проживання?

Дата: 26.09.2018 12:09
Кількість переглядів: 837

Фото без описуДо відома пенсіонерів!

 Що потрібно зробити, аби отримувати пенсію за новим місцем проживання?

 

   У разі переїзду пенсіонер за новим місцем проживання звертається до органу Пенсійного фонду із заявою про отримання пенсії з врахуванням зміненої адреси проживання. При цьому необхідно пред’явити паспорт (або інший документ, що засвідчує особу, місце її проживання (реєстрації)).Також необхідно обрати спосіб виплати пенсії ( через поштове відділення зв’язку або банківську установу).У разі виплати пенсії через банківську установу подається заява про зарахування пенсії на поточний рахунок у відповідній банківській установі з усіма необхідними реквізитами.

Орган Пенсійного фонду не пізніше трьох робочих днів з дня одержання заяви надсилає запит про витребування пенсійної справи до органу Пенсійного фонду за попереднім місцем проживання (реєстрації) пенсіонера. Пенсійна справа не пізніше п’яти робочих днів з дня одержання запиту пересилається органу Пенсійного фонду за новим місцем проживання (реєстрації) пенсіонера. З врахуванням часу поштового пересилання документів пенсійна справа потрапляє до органу Пенсійного фонду за новим місцем проживання пенсіонера. За попереднім місцем проживання виплата пенсії припиняється. Якщо пенсіонер отримує пенсію через банківську установу , то включно по місяць, в якому отримано запит про пересилку пенсійної справи, пенсія буде зарахована на банківський рахунок за старим місцем проживання. Якщо ж пенсіонер отримує пенсію через підприємство поштового зв’язку, то лише після отримання звіту про виплату пенсії (а це 26-28 число місяця) додатково направляється інформація за новим місцем проживання щодо місяця припинення виплати пенсії.

        Відомості (списки) на виплату пенсій формуються з 25 по 29 числа місяця на наступний для виплати місяць. Таким чином, якщо пенсіонер звернувся із заявою про виплату пенсії за новим місцем проживання в другій половині місяця, то свою пенсію за новим місцем проживання зможе отримати або в наступному місяці ,  або через місяць. Якщо ж таке звернення відбудеться на початку місяця, то за новим  місцем проживання пенсія буде виплачуватися з наступного місяця. Але у будь якому випадку пенсіонер отримає усі належні йому виплати.

 

 

 

Заступник начальника Шумського

відділу з питань призначення,

перерахунку та виплати пенсій                                                Н. Лірська

26.09.2018 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь